از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز شاهد پیشرفتهای بسیار زیادی در حوزه برقرسانی روستایی کشور بودهایم، به طوری که برق رسانی به روستاها رشد ۱۳ برابری نسبت به سالهای قبل از انقلاب را نشان میدهد.
به گزارش توانیر، مجید برنگی مجری طرح برق روستایی توانیر گفت: در سال ۱۳۵۷ در کشور ۴ هزار و ۳۶۷ روستای برقدار وجود داشت، در حالی که امروز ۵۸ هزار و ۸۸۹ روستای برقدار داریم یعنی رشدی معادل ۱۳ درصدی و در این میان تعداد خانوارهای روستایی برقدار شده در سال ۱۳۵۷، ۵۰۰ هزار خانوار بوده و تا به امروز ۵ میلیون و ۸۸۷ هزار و ۵۱۳ خانوار روستایی از نعمت برق برخوردار شدهاند.
برنگی با بیان اینکه در دنیا ۱۸ درصد جمعیت روستایی فاقد برق هستند و دسترسی به برق در روستاهای کل جهان به طور میانگین ۸۲ درصد است، خاطرنشان ساخت: در حالی که در کشور ما ۹۹.۸ درصد روستاها برقدار هستند و فقط ۲ دهم درصد جمعیت روستایی ما فاقد برق هستند و این تعدادی هم که از نعمت برق بهرهمند نشدهاند نیز شامل روستاهای تازه پدید آمده میشود که هنوز از نظر وزارت کشور به عنوان روستای رسمی قلمداد نشده و یا الزامات قانونی لازم برای اینکه به شبکه سراسری برق متصل شوند، را ندارند.
مجری طرح برق روستایی در ادامه بیان کرد: طول شبکه برق روستایی کشور ۲۲ برابر شده و تعداد ترانسها و پستهای برق نصب شده ۷ برابر شده و از ۴۸۰۰ دستگاه در سال ۵۷ به ۳۲۰ هزار دستگاه در حال حاضر رسیده است.
به گفته وی، ارزیابیهای انجام شده نشان از اثرگذار بودن انرژی در حوزه اقتصاد و مولد بودن روستاها دارد و با ساخت و ساز و ایجاد محیط کسب و کار در بعضی مناطق شاهد مهاجرت معکوس نیز بودهایم.
برنگی با اشاره به این که در برنامهها و اقدامات در دست اجرای وزارت نیرو تمامی روستاهایی که دارای ۱۰ خانوار دائمی هستند، از روشنایی برق برخوردار شدهاند، در خصوص جمعیت عشایری که به دلیل کوچ و ماهیت زندگیشان امکان داشتن برق دائمی و اتصال به شبکه سراسری را ندارند نیز گفت: به عشایر کوچرو سامانههای قابل حمل خورشیدی با قیمت ۹۰ درصد یارانه داده شده که از ابتدای آغاز این طرح تاکنون ۲۸ هزار و ۵۰۰ خانوار عشایری تحت پوشش قرار گرفته و تامین برق شدهاند و از ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۷۵۰۰ سامانه قابل حمل تولید برق خورشیدی تحویل آنها شده است.
انتهای پیام/