گزارش|
هر چند که پرسپولیسیها در شرایط بهتری از نظر موقعیت باشگاهی قرار داشتند، اما در نهایت این استقلال بود که به مرحله بعدی لیگ نخبگان آسیا صعود کرد.
تیم فوتبال استقلال تهران که اخیراً با وجود تغییرات پیاپی در کادرفنی و تحمل مصیبتهای فراوان، ۳ برد متوالی را بعد از مدتها در مسابقات اخیر کسب کرده، به مرحله بعدی لیگ نخبگان آسیا صعود کرد.
پرسپولیسیها نیز که این روزها اصلاً حال و روز خوبی ندارند، مدتهاست از روند پیروزی دور شدهاند و نتوانستهاند آنطور که باید عمل کنند، اما چه فاکتوری باعث شد، استقلال که شرایط به مراتب بدتری (مدیریتی و فنی) از سرخپوشان پایتخت داشت، موفق به صعود و تاریخسازی مقابل تیم متمول قطری شود؟
بررسی آمارهای بهدستآمده از لیگ نخبگان آسیا، نشان میدهد پرسپولیس در فاکتورهای مختلف آمار تیمی و انفرادی بهتری نسبت به استقلال داشته، اما آبیپوشان پایتخت با تکیه بر به ثمر رساندن گلهای بیشتر و بستهنگهداشتن دروازهشان، در نهایت موفق به صعود شدند.
دفاع نسبتاً بهتر آبیپوشان در لیگ نخبگان آسیا با وجود تغییر ۳ مربی، یکی از عوامل آنها برای قرار گرفتن در ۳ رده بالاتر از پرسپولیس و صعود به مرحله یکهشتمنهایی لیگ نخبگان آسیا بود.
استقلالیها در مرحله گروهی لیگ نخبگان آسیا، آمار ۹ گل خورده، ۸ گل زده، ۳ کلینشیت، ۴ ناکامی در گلزنی و در نهایت ۹ امتیاز را کسب کردند و این در حالیست که پرسپولیس آمار ۱۰ گل خورده، ۶ گل زده و تنها یک کلینشیت و ۳ ناکامی در گلزنی و در نهایت ۷ امتیاز به دست آورد.
راز اصلی موفقیت استقلالیها در لیگ نخبگان، دفاع بهتر آنها نسبت به پرسپولیس بود که توانست نتایج قابل قبول و به نسبتاً بهتری مقابل غولهای آسیا کسب کند و موفق به ثبت ۳ کلین شیت شود.
پرسپولیسیها در زمینه سایر آمارهای ثبتشده، برتری کاملتری داشتند. در مرحله گروهی لیگ نخبگان، امید گلزنی در تیم پرسپولیس عدد ۱۲.۳۴ بود در حالی که این آمار برای استقلال عدد ۸.۷۰ بود! تعداد شوتهای پرسپولیس ۱۰۵ و برای استقلال ۸۱ بود و از این تعداد، ۳۴ شوت پرسپولیسیها در درون چارچوب و استقلالیها، تنها ۲۶ شوت در درون چارچوب داشتند.
مالکیت توپ پرسپولیسیها نیز بالاتر بود و سرخپوشان با آمار ۵۴٪ مقابل استقلالیها با آمار ۴۶٪ دست برنده را داشتند و آمار موفقیتها در نبردها نیز به سود پرسپولیسیها بود که ۵۲٪ ثبت شده بود و استقلالیها ۴۷٪ بودند، اما در امید گل مواجهشده و شوت مواجهشده و سوت در چارچوب مواجهشده، آمار این ۲ تیم نسبتاً نزدیک بوده است.
بنابراین آمارها نشان میدهد اگر پرسپولیس کمی جدیتر و خوششانستر بود، میتوانست در میان تیمهای صعودکننده به دور بعدی باشد و اگر وضعیت دفاعیاش را کمی ارتقاء میداد، شرایطی همانند استقلال داشت.
استقلالیها با توجه به متحملشدن شرایطی خطرناک در یکی از بدترین فصلهای تاریخشان، ناخودآگاه در لاک دفاعی قرار میگرفتند و این اتفاق برای ۳ سرمربی اعم از جواد نکونام، پیتسو موسیمانه و سهراب بختیاریزاده رخ داد و ناخودآگاه عامل موفقیت استقلالیها شد.
بازی آخر استقلالیها نیز در شرایط روحی بسیار عالی برگزار شد و سهراب بختیاریزاده با چیدن تاکتیک و ترکیبی شجاعانه دست به حمله زد، در حالیکه پرسپولیس با احتیاطی باورنکردنی مقابل ۷۰ هزار تماشاگر خودی پا به زمین مسابقه گذاشت و شاید اگر شرایط روحی یکسانی با استقلال داشت، میتوانست صعود کند.
در مجموع، با فاکتور گرفتن تکبازی آخر، عملکرد کلی ۲ تیم در بازیهای مرحله گروهی لیگ نخبگان نشان میدهد، راز اصلی موفقیت استقلالیها، دفاع بهترشان و عملکرد بهتر مقابل تیمهای قویتر بود، در حالی که پرسپولیس این فرصتها را از دست داد و در بازیهای آخر، مقابل حریفان قدرتمند گروهی قرار گرفت و نتایج قبلیاش برابر حریفان متوسط، قابل قبول نبود.
هر چند از عواملی همچون مصدومیت بازیکنان کلیدی پرسپولیس در بازی آخر همچون اوستون اورونوف و درخشش تمامنشدنی رامین رضاییان در استقلال بالاخص لیگ نخبگان آسیا نمیشود چشمپوشی کرد و به جز دفاع بهتر استقلال، عوامل موثری در به وجود آمدن این شرایط مثبت برای آبیپوشان پایتخت، سهیم بودند.
انتهای پیام/