سازمانها و نهادهای حقوق بشری درپی حملههای رژیم صهیونیستی به کرانه باختری، درباره تشابه استراتژی این رژیم در کرانه باختری با اقدامهایی که در غزه انجام داده، هشدار دادند.
دهها هزار فلسطینی در جریان آخرین یورش نظامی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در شمال کرانه باختری به اجبار آواره شدهاند. هدف از این حمله که در شهرها، روستاها و اردوگاههای آوارگان فلسطینی رخ میدهد، بیرون راندن فلسطینیها از خانههای خود و ایجاد واقعیتهای جدیدی است که قوانین بینالمللی را به چالش میکشد.
یک گروه میدانی از سازمان حقوق بشری ناظر اروپا-مدیترانه (یورو-مد مانیتور) این تلاشهای آوارگی اجباری را مشاهده کرد؛ ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی صدها فلسطینی را در اردوگاه الفارعه در طوباس، شمال کرانه باختری هدف قرار داد. این آوارگی بخشی از یک حمله بزرگتر است که در ۲ فوریه (۱۴ بهمن) آغاز شد و نظامیان صهیونیست را درگیر انجام حملههای مکرر به شهر طمون و اردوگاه الفارعه، تخریب زیرساختها و خانهها و اجرای مقررات منع آمدوشد شدید بر روی مردم کرد.
دهها خانواده در روزهای اخیر آواره شدهاند، اما عملیات آوارگی روز شنبه، ۸ فوریه (۲۰ بهمن) مسیر خطرناکتری به خود گرفت، زیرا صدها خانواده بهدلیل تهدید بمبگذاری در خانه، گرسنگی و محاصره مجبور به ترک منطقه شدند. در مواجهه با اقدامهای تحقیرآمیز که در هوای سرد و بدون تامین سرپناه کافی صورت میگرفت، ساکنان مجبور به تخلیه خانههای خود از طریق مسیرهای تحمیلی ارتش رژیم صهیونیستی شدند.
رژیم اشغالگر صهیونیستی آغاز عملیات نظامی گسترده موسوم به دیوار آهنین را در ۲۱ ژانویه (۲ بهمن) اعلام کرد که در جنین، اردوگاه آوارگان و شهرهای آن آغاز شد. عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در ۲۷ ژانویه (۸ بهمن) به اردوگاههای آوارگان طولکرم و نور شمس گسترش یافت. این تنها یک نمونه از شیوههای نظاممند، بهویژه جابهجایی اجباری دستهجمعی است که نظامیان صهیونیست در حال تشدید آن در کرانه باختری هستند.
ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی یکی از بزرگترین عملیاتهای آوارگی اجباری را در چند دهه اخیر در کرانه باختری انجام داده و بیش از ۱۱ هزار نفر از ساکنان اردوگاههای طولکرم و بیشتر ۱۳ هزار ساکن اردوگاه جنین را آواره کرده است. این اقدامها مشابه استراتژی مورد استفاده ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه است، جایی که دهها دستور تخلیه به آوارگی اجباری نزدیک به ۲ میلیون فلسطینی منجر شد.
رویه رژیم صهیونیستی در آواره کردن و اخراج اجباری ساکنان فلسطینی در کرانه باختری سالهاست که برقرار بوده و در ۲ سال گذشته بدتر شده است.
علاوه بر آوارگی اجباری، استراتژی نسلکشی کنونی ارتش رژیم صهیونیستی در کرانه باختری مستلزم تخریب گسترده است. این تخریب شامل بمباران و سوزاندن ساختمانهای مسکونی و زیرساختها، قطع آب، برق، و منابع ارتباطی و یک سیاست کشتار است که به شهادت ۳۰ فلسطینی (ازجمله ۴ کودک) و مجروح شدن حدود ۳۰۰ نفر دیگر در طول ۱۹ روز شده است.
- بیشتر بخوانید:
- شهادت زن باردار فلسطینی در کرانه باختری
- اخراج فلسطینیان ساکن اردوگاههای کرانه باختری جنایت جنگی است
رژیم اشغالگر صهیونیست از انواع تاکتیکهای اضافی برای ایجاد شرایط سخت زندگی در کرانه باختری استفاده کرده است. بهعنوان نمونه، سیاستمداران صهیونیست اظهاراتی را درمورد تشویق گسترش خشونت در آنجا بیان کردهاند. بهطور خاص، یک مقام امنیتی صهیونیست که در کانال ۱۴ رژیم صهیونیستی درمورد تصمیم کابینه برای آغاز کارزار نظامی علیه جنین صحبت میکرد، گفت: ما در حال آغاز یک کارزار گسترده در شمال کرانه باختری هستیم که ممکن است ماهها ادامه داشته باشد؛ همان کاری را که در غزه انجام دادیم در آنجا نیز انجام خواهیم داد؛ ما آنها را ویران خواهیم کرد.
رژیم صهیونیستی از مصونیت طولانیمدت خود و نگرش عمومی جامعه بینالمللی در درماندگی که با جنایت این رژیم در نوار غزه برای بیش از ۱۵ ماه همراه بود، تشویق شده است. رژیم اشغالگر با تشدید حملههای اخیر خود تهدید به تکرار نسلکشی غزه در کرانه باختری کرد.
جامعه بینالمللی باید بهمنظور حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی و پایان دادن به عملیات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری بهطور فوری وارد عمل شود. رژیم صهیونیستی بارها قصد خود را برای الحاق کرانه باختری و ایجاد حاکمیت بر آن اعلام کرده است که به ادامه عملیات نظامی منجر شده است.
جامعه بینالمللی باید از حقوق مردم فلسطین برای آزادی و کرامت حمایت کند. حمایت از حق تعیین سرنوشت آنها، مطابق با قوانین بینالمللی، توقف استعمار شهرکنشینان صهیونیست و اشغال غیرقانونی سرزمین فلسطین، توقف آپارتاید علیه فلسطینیان و انزوای رژیم صهیونیستی باید در دستورکار قرار بگیرد.
انتهای پیام/