به گزارش خبرگزاری تسنیم از سیریک، بندر سیریک برای نخستین بار شاهد پهلودهی و خروج موفق یک فروند شناور 7000 تنی با آبخور 4.3 متر بود. این رویداد که با بارگیری شن و ماسه همراه بود، نشاندهنده توانمندیهای جدید این بندر در پذیرش کشتیهای بزرگتر است.
علیرضا کوهی، رئیس اداره بندر و دریانوردی سیریک، در تشریح جزئیات این عملیات گفت: یک فروند شناور 7000 تنی به نام یدککش مریان3 به همراه بارج مریان5، با هدف بارگیری شن و ماسه وارد حوضچه بندر سیریک شد این عملیات بارگیری طی دو مرحله با موفقیت انجام شد و شناور پس از بارگیری کامل، بندر را ترک کرد.
وی با اشاره به محدودیت عمق آبخور بندر سیریک، اظهار کرد: عمق آبخور اسمی بندر سیریک 3.7 متر در جزر کامل است. بارج مریان 5 با حد مجاز بارگیری، به آبخور 4.3 متر رسید در مرحله اول، حدود 5000 تن بارگیری انجام شد و سپس با نگه داشتن آبخور در حد مجاز 3.7 متر، منتظر جزر و مد شدیم.
کوهی افزود: با شروع آب مد، مرحله دوم بارگیری آغاز شد و نهایتاً بارگیری کامل شناور با آبخور 4.3 متر به اتمام رسید و با آب مد کامل، از بندر خارج شد این عملیات که با ریسک به گل نشستن شناور همراه بود، خوشبختانه با محاسبات دقیق و بدون هیچ خطایی انجام شد.
رئیس اداره بندر و دریانوردی سیریک، این عملیات را یک رکوردشکنی در این بندر دانست و خاطرنشان کرد: پهلوگیری و خروج این شناور 7000 تنی برای نخستین بار در بندر سیریک انجام شد که نشاندهنده توسعه ظرفیتهای این بندر و افزایش توانمندی آن در پذیرش شناورهای بزرگتر است.
گفتنی است، بندر چندمنظوره سیریک با هدف توسعه اقتصادی و بهرهگیری از ظرفیت دریا راهاندازی شده است و دارای آبخور 3.7 متر در زمان جزر کامل و حوضچهای به وسعت 34 هکتار است.
بنادر تیاب، سیریک و جاسک از مهمترین بنادر شرق هرمزگان هستند و توسعه فعالیتهای تجاری در این بنادر میتواند به رونق صادرات و فعالیتهای اقتصادی در منطقه کمک شایانی کند.
انتهای پیام/864/.