به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، تفاهمنامه اجرای طرح تبدیل پسماند به سوخت جایگزین (RDF) در کلانشهر کرمانشاه، امروز با پیگیری شهردار کرمانشاه با حضور منوچهر حبیبی، استاندار به امضا رسید.
در این طرح، پسماند دارای ارزش حرارتی پس از خالصسازی به عنوان سوخت استفاده میشود تا ضمن صرفهجویی 40 میلیون مترمکعب گاز، از دفن 40 هزار تن پسماند نیز جلوگیری شود.
این پروژه که برای نخستینبار در کشور عملیاتی میشود، با پیگیری شهرداری کرمانشاه و حمایت ویژه دولت، وزارت کشور و استانداری کرمانشاه، شرکت بازیافت زباله و شرکت سیمان غرب اجرا خواهد شد.
با اجرای این طرح، کرمانشاه به نخستین استان کشور تبدیل خواهد شد که از زبالههای خشک شهری برای تولید انرژی جایگزین استفاده میکند.
منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه در این نشست اظهار کرد: ناترازی انرژی در سطح کشور و استان سبب شده است تا واحدهای تولیدی بزرگ کرمانشاه به دنبال منابع جدید انرژی باشند.
وی با اشاره به طرح توسعه نیروگاههای خورشیدی در استان گفت: موضوع تأمین انرژی از منابع پایدار و تجدیدپذیر همچون انرژی خورشیدی به طور جدی در استان کرمانشاه در حال پیگیری است.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه یکی از منابع تولید انرژی، سیستم انرژی سوخت مشتق شده از زباله (RDF) است، افزود: طرح جدید استفاده از انرژی پسماندهای خانگی به صورت پایلوت در کرمانشاه و با مشارکت وزارت کشور، استانداری، شهرداری کرمانشاه، کارخانه سیمان غرب و شرکت بازیافت اجرا خواهد شد.
حبیبی با بیان اینکه روزانه 700 تن پسماند خانگی در شهر کرمانشاه تولید میشود، گفت: 70 درصد پسماند در کرمانشاه زباله تر و 30 درصد زباله خشک است که پس از خالصسازی میتواند به عنوان سوخت در کارخانههای تولید سیمان مورد استفاده قرار بگیرد.
وی افزود: در این سیستم، بخشی از انرژی مورد نیاز کارخانه تولید سیمان از پسماند تأمین خواهد شد. این پسماند تاکنون دفن میشد، اما از این پس به عنوان سوخت و منبع جدید تولید انرژی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه این طرح برای نخستین بار در کشور اجرا میشود، گفت: با پیگیری استانداری کرمانشاه و همکاری کارخانه سیمان غرب و شرکت بازیافت، طرح انرژی سوخت مشتق شده از زباله (RDF) اجرا خواهد شد تا ضمن تأمین بخشی از انرژی مورد نیاز کارخانه، از دفن پسماند نیز جلوگیری شود.
نادر نوروزی، شهردار کرمانشاه نیز اظهار کرد: یکی از طرحهایی که کمک شایانی به محیط زیست خواهد کرد، همین پروژه تبدیل پسماند به سوخت جایگزین است.
وی عنوان کرد: از سال 1401، در جلساتی با کارخانه سیمان، به دنبال جایگزینی بخشی از سوخت مصرفی این کارخانه که مازوت است، بودهایم. استفاده از مازوت میتواند آسیبهای زیستمحیطی جدی به همراه داشته باشد، اما با اجرای این طرح، بخشی از این سوخت با استفاده از زبالههای بازیافتی ساختمانی جایگزین خواهد شد.
شهردار کرمانشاه با اشاره به پیگیریهای انجامشده در این زمینه، افزود: پس از دستور ریاست محترم جمهوری مبنی بر اجرای طرح RDF و حمایت از شهرداریها برای عملیاتیسازی این پروژه، کار را بهطور جدی پیگیری کردیم. اکنون تفاهمنامهای بین شهرداری کرمانشاه، شرکت بازیافت (بهعنوان شریک شهرداری) و کارخانه سیمان، با هدایت استاندار امضا شده است.
نوروزی افزود: بر اساس این تفاهمنامه، بخشی از سوخت مصرفی کارخانه سیمان از طریق RDF و با استفاده از پسماندهای ساختمانی تأمین خواهد شد.
وی در ادامه به هزینههای اجرای این پروژه اشاره کرد و گفت: این طرح برای شهرداری کرمانشاه هزینههایی در بر دارد، اما بر اساس تفاهمنامه امضاشده، این هزینهها از طریق وزارت نفت تأمین خواهد شد.
شهردار کرمانشاه افزود: در حال حاضر، برای تأمین 120 تن سوخت جایگزین در روز، هزینهای معادل 20 تومان به ازای هر کیلوگرم پیشبینی شده است که در مجموع، روزانه 240 میلیون تومان و سالانه حدود 80 میلیارد تومان خواهد شد. این رقم باید از طریق ردیف بودجه مشخصشده از سوی وزارت نفت پرداخت شود تا شهرداری بتواند آن را در فرآیند بازیافت هزینه کند.
نوروزی در پایان تأکید کرد: این طرح نهتنها به کاهش آلودگی زیستمحیطی و جایگزینی سوختهای فسیلی کمک میکند، بلکه از انباشت نخالههای ساختمانی جلوگیری کرده و آنها را به یک منبع کاربردی تبدیل میکند. این اقدام، گامی مؤثر در جهت توسعه پایدار و حفظ محیط زیست کرمانشاه خواهد بود.
انتهای پیام/