شاخص چاقی شکم در کردستان 9 درصد بیشتر از کشور شد

۱ روز پیش ۴

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، شیرین هدایت کردستانی، اظهار داشت: چاقی یک بحران بهداشتی جهانی است که شیوع آن در بسیاری از کشورها به سرعت رو به افزایش است.

وی افزود: در کشور ما نیز اضافه وزن و چاقی در افراد بزرگسال (بالای 18 سال) در سال گذشته، 52 درصد بوده که این شاخص در استان کردستان 59.5 درصد است.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: درصد شیوع چاقی شکمی در میانسالان در کشور 45 درصد و در استان کردستان 54 درصد است که این آمارها زنگ خطری برای شیوع بیماری‌های غیرواگیر در استان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به عوامل اصلی بروز چاقی و اضافه وزن، عنوان کرد: بی‌تحرکی در کنار تغییر الگوی غذایی مانند مصرف بیش از حد غذاهای آماده، پرچرب، شیرینی، تنقلات، نوشابه و استرس‌های محیط زندگی، از عوامل اصلی بروز چاقی و اضافه وزن در انسان امروزی هستند و علل دیگر چاقی می‌تواند ژنتیکی، روانی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و محیطی باشد.

هدایت کردستانی با اشاره به عوارض و پیامدهای جسمانی چاقی هشدار داد: چاقی خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد و می‌تواند منجر به افزایش فشار خون، چربی خون، بیماری‌های قلبی، التهاب مفاصل، بیماری‌های تنفسی و ریوی، نازایی، بیماری‌های کبدی و گوارشی و برخی سرطان‌ها شود.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان، توصیه‌ها و راهنمایی‌های مفیدی برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی ارائه کرد و افزود: از غذاهای کم کالری و مغذی مانند گوشت‌های بدون چربی، حبوبات پخته شده، غذاهای آب‌پز یا بخارپز استفاده شود. مصرف غذاهای فرآوری شده و تصفیه شده مانند سوسیس، کالباس، نوشابه، چیپس و آبمیوه‌های صنعتی کاهش یابد.

هدایت کردستانی، به عادت دادن کودکان به مصرف سبزیجات و میوه‌ها اشاره و بیان کرد: اجتناب از خرید و مصرف غذاهای پرکالری و پرچرب، جایگزینی آب یا دوغ کم‌نمک به جای نوشابه‌های شیرین و گازدار، فعالیت بدنی منظم و جایگزینی آن با ریزه‌خواری، کاهش مصرف روغن و پخت غذاها با روغن کم، استفاده از لبنیات کم‌چرب و سالاد در وعده‌های غذایی و حفظ عادت مصرف سبزی خوردن در وعده‌های غذایی باید مورد اهمیت قرار بگیرد.

انتهای پیام/486/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->