نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی در محلس شورای اسلامی گفت: در ایران همگان از تمامی امکانات و حقوق برابر برخوردارند، بلکه در مواردی به اقتضای مسائل اقلیتهای دینی، تبعیضات مثبتی برای آنان فراهم شده است.
شارلی انویه تکیه، نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی در نشست ۴۸ گروه کاری یو.پی.آر سخنرانی کرد؛ متن سخنرانی وی به شرح زیر است:
به نام خدا
جناب آقای رییس.
عالیجنابان، خانمها و آقایان،
من بهعنوان نماینده مسیحیان آشوری و کلدانی در پارلمان ایران عضویت دارم و همچنین در یکی از پستهای بسیار مهم در کشور بهعنوان نماینده ناظر در شورای عالی معماری و شهرسازی به مردم کشورم خدمت میکنم؛ برای رسیدن به این پست، ۲۸۵ نماینده مسلمان، به من، بهعنوان یک مسیحی رأی اعتماد دادهاند و اکنون برای پنجمین سال متوالی در این پست خدمت میکنم.
یکی از وجوه تنوع فرهنگی و اجتماعی در ایران، وجود اقوام مختلف و اقلیتهای دینی است که نمودی از همبستگی و یکپارچگی و وفاق ملی میباشد.
در ایران همگان از تمامی امکانات و حقوق برابر برخوردارند، بلکه در مواردی به اقتضای مسائل اقلیتهای دینی، تبعیضات مثبتی برای آنان فراهم شده است؛ اهم اقدامات در حوزه اقلیتهای دینی به شرح زیر میباشد:
۱. مطابق اصلاحیه ماده ۲۴ آییننامه تشکلهای مردم نهاد در ژوئن ۲۰۲۴، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ملزم شده است تا از فعالیتهای فرهنگی، هنری، رسانهای و دینیِ اقلیتها در سراسر کشور حمایت کند؛ در این راستا اقدامات زیر صورت پذیرفته است.
۲. قانون الحاق دو ماده به قانون مجازات اسلامی درخصوص جرمانگاری خشونت و تنفرپراکنی نسبت به قومیتهای ایرانی یا ادیان الهی یا مذاهب اسلامی؛ فعالیت آزادانه حدود ۳۰۰ کلیسا، ۱۶ کنیسه و حدود ۷۸ عبادتگاه زرتشتی و مرمت ۴۰ کلیسا با حمایت مالی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری؛ بهرهمندی اماکن مذهبی، کنیسهها، کلیساها و آتشکدههای پیروان ادیان از معافیت مالیاتی و اعطای تخفیفهای ویژه در مورد هزینههای آب، برق، گاز؛ اختصاص بودجههای خاص از جمله اعتبارات تخصیصی وزارت کشور به انجمنهای اقلیتهای دینی به عنوان تبعیض مثبت که به طور سالانه ۱۰۰ درصد رشد داشته است؛ از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ جمعاً حدود مبلغ ۵/۳ میلیون دلار پرداخت گردیده است.
۳. برگزاری ۳۷۶ گردهمایی شامل مراسمات آیینی.
همچنین در برگزاری اعیاد مذهبی همواره مسئولان کشورم، اعم از رهبر عالی کشور، روسای سه قوه و سایر مسئولین حضور داشته و این اعیاد را به جامعه اقلیتهای دینی تبریک گفتهاند و نسبت به گرامیداشت شهدای اقلیتهای دینی، اهتمام داشتهاند؛ در سال گذشته، مراسم تشییع پیکر شهید جانی بت اوشانا از شهدای جنگ رژیم صدام علیه ایران با حضور مسئولین رده بالای کشور و مردم در سطح بسیار گسترده برگزار گردید.
۴. صدور ۶۹ مجوز فعالیت برای نمایندگان دینی خارجی اعم از کاردینال، اسقف و کشیش در ایران؛ فعالیت ۵۶ تشکل، به تفکیک ۲۸ تشکل در حوزه زرتشتیان، ۱۵ تشکل در حوزه ارامنه، ۱۰ تشکل مربوط به آشوریان و ۳ تشکل مربوط به جامعه کلیمیان در زمینه مسائل دینی، فرهنگی، اجتماعی و رفاهی ویژه اقلیتهای دینی؛ اقلیتهای دینی در راستایآگاهی بخشی به هم کیشان خود از مطبوعات اختصاصی استفاده میکنند.
۵. چاپ ۱۵۷ عنوان کتاب توسط ناشران اقلیتهای دینی؛ فعالیت ۵ مدرسه اختصاصی یهودیان، ۳۸ مدرسه مختص زرتشتیان و ۵۰ مدرسه برای مسیحیان آشوری و ارامنه و ارائه آموزش به اقتضای زبان مادری؛ فعالیت موسسات مطبوعاتی از جمله «الیک»، «آراکس» و «پیمان» مربوط به ارامنه و «روش آشوریان» و «پیام آشوریان» مربوط به مسیحیان آشوری؛ فعالیت ۹ شعبه تخصصی شوراهای حل اختلاف ویژه اقلیتهای دینی برای رسیدگی به دعاوی مربوط به امور احوال شخصیه. شعبه ویژه رسیدگی به پروندههای هموطنان زرتشتی در محل انجمن زرتشتیان شهر تهران در سال ۲۰۲۳ ایجاد گردید.
در رابطه با اشتغال و حقوق مربوط به آن، مایلم اشاره کنم جامعه اقلیتهای دینی در طرحهای سرمایه گذاریهای کلان در ایران فعال بوده و میباشند.
سرمایهگذاران اقلیتهای دینی در بسیاری از بخشهای اقتصادی، از جمله در تولید خوراک دام و طیور، پالایشگاههای قیر، کارخانجات تولید انواع مواد خوراکی و گوشتی، شرکتهای حمل و نقل بینالمللی، شرکتهای کارآفرینی دانشبنیان، شرکتهای تولیدی پوشاک، شرکتهای سرمایهگذاری بیمهای، شرکتهای بزرگ واردات و صادرات در حوزههای موبایل، پارچه، محصولات چوبی و لوازم خانگی و شرکتهای پیمانکاری در زمینههای عمرانی، حضور دارند و همواره مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته و میگیرند.
از حسن توجه شما سپاسگزارم.
انتهای پیام/