به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، منوچهر حبیبی در گفتوگوی تلویزیونی، اظهار کرد: در حوزه زیرساختی استان کرمانشاه جا برای کار زیاد دارد و به دلایل متعدد از جمله جنگ تحمیلی، زلزله و غیره فرصت پرداختن به برخی از آنها داده نشده است و لازم است تلاش مضاعفی انجام شود.
وی در مورد اولویتهای زیرساختی استان گفت: پروژه راهآهن کرمانشاه به خسروی یک طرح بینالمللی است، اما روند پیشرفت آن قابل قبول نیست و در بازدید انجام شده بیان کردم که نمیتوان انتظار داشت این پروژه با روند سرعت کنونی و اعتبار موجود به این زودی به نتیجه برسد.
استاندار کرمانشاه با اشاره به برگزاری نشست با مدیر راهآهن برای تسریع در اجرای این طرح افزود: در این دیدار افزایش سرعت قطار از تهران تا کرمانشاه به 120 کیلومتر، رفع نواقص موجود در مسیر و افزایش تعداد رامهای قطاری با توجه به مرکزیت راه آهن کرمانشاه برای منطقه غرب مورد توافق قرار گرفت.
حبیبی در مورد وضعیت فرودگاه کرمانشاه گفت: اصلاح و ساماندهی باند فرودگاه انجام شد و با توجه به توسعه باند انتظار افزایش پروازها به ویژه به تهران و مشهد و پرواز در شب را داریم و با رایزنیهای صورت گرفته تا پایان امسال سه پرواز از شرکت ماهان، دو پرواز از شرکت آتا به پروازهای استان افزوده خواهد شد.
وی با بیان اینکه انتظار میرود فرودگاه کرمانشاه به عنوان هاب غرب، مرکزی پروازی شود، تصریح کرد: در نشست با مسئولان هواپیمایی کشوری مصوبه استقرار یکی از شرکتها در استان کسب شد که هواپیما در خود فرودگاه مستقر و یک شرکت هواپیمایی مختص خود استان که یک شرکت بومی است برای این امر در نظر گرفته شده و پروازها نیز توسط شرکت مذکور خریداری شده است.
استاندار کرمانشاه کرمانشاه خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت استان و امکان پرواز هواپیماهای پهن پیکر درخواست نشست و برخاست پروازهای حج تمتع و عمره را داشتیم و پروازهای متقاضیان استانهای همجوار با مرکزیت استان کرمانشاه انجام میشود.
بهسازی راهها و افزایش روند اجرای طرحهای مسکن
حبیبی با بیان اینکه 5000 کیلومتر راه روستایی در استان وجود دارد، گفت: بهسازی راهها و تکمیل بزرگراه کربلا نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان گفت: 75 هزار متقاضی واجد شرایط و ثبتنام شده در سامانه وجود دارند که در مقابل 25 هزار واحد با 28 درصد پیشرفت فیزیکی برای آنها در حال ساخت؛ برای 30 هزار واحد زمین تأمین شده و 20 هزار واحد در حال آماده سازی است که با سازنده عقد قرارداد شده اما عملیات اجرایی آن آغاز نشده است.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه روند اجرای پروژه نهضت ملی مسکن مورد قبول مردم نیست، عنوان کرد: در چند بازدیدی که از این پروژهها داشتهام، تاکید شده که روند اجرای آنها تسریع یابد اما تأخیر در تسهیلات بانکی و سهم آورده مردم مشکلاتی را ایجاد کرده است.
پیگیری طرحهای مدیریت شهری در استان
حبیبی با اشاره و تاکید بر اهمیت مدیریت شهری گفت: سرانه فضای شهر و پارکها بسیار مهم است؛ در سفرهای شهرستانی بازدیدی داشتیم و دو شهرستان سنقروکلیایی و گیلانغرب پارک مناسبی برای مردم وجود ندارد.
وی گفت: در اولین ملاقات با اعضای شورای شهر توقعات و انتظارات مردم را یادآوری کردم که از جمله آن میتوان به شهربازی، تلهکابین و مکانهای تفریحی اشاره کرد.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه نبود شهربازی در کلانشهر کرمانشاه پذیرفتنی نیست، تاکید کرد: خدمت رسانی مدیریت شهری باید ارتقا پیدا کند.
حبیبی با اشاره به پروژه قطار شهری کرمانشاه افزود: در این زمینه نیز پیگیریهایی با برخی بانکها و مسئولان در مرکز انجام شده است تا بتوان روند اجرای آن را تسریع کرد و فاز اول آن تا پایان سال 1404 به بهرهبرداری برسد.
افزایش اراضی تحت پوشش سامانه گرمسیری
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه سامانه گرمسیری از اولویتهای استان است، افزود: اجرای این طرح اقتصاد غرب استان را متحول خواهد کرد و بر اقتصاد کل استان تاثیر خواهد گذاشت و در این راستا و با توجه به اهمیت موضوع بازدیدی از ابتدا تا انتهای این طرح داشتهام تا از نزدیک روند اجرای آن را بررسی کنم.
حبیبی با اشاره به ظرفیتهای اجرای این پروژه گفت: در حال حاضر حدود 23 هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش سامانه گرمسیری قرار گرفته است؛ این در حالی است که ظرفیت موجود 50 هزار هکتار است.
وی گفت: باید اراضی بیشتری تحت پوشش این سامانه قرار بگیرد و به عنوان یکی از اولویتها آن را پیگیری خواهم کرد؛ ضمن اینکه توسعه سامانه گرمسیری از برنامههای اصلی ارائه شده توسط بنده به هیئت دولت بوده است.
استاندار کرمانشاه اراضی تحت کشت را یکی از آثار اجرای این پروژه دانست و ادامه داد: این مهم موجب شده تا راهاندازی کارخانه قند سوم استان پیگیری شود و در این راستا پیگیریهایی از طریق وزارت دفاع، بنیاد مستضعفان و غیره انجام شده است.
حبیبی اجرای سامانه گرمسیری را موجب شکوفایی اقتصاد مردم دانست و ادامه داد: با جدیدیت این پروژه دنبال خواهد شد.
پویایی حوزه صنعت، سبب رونق در استان کرمانشاه میشود
وی با اشاره به مباحث حوزه اقتصادی گفت: اگر حوزه صنعت را بتوان پویا کرد رونق به استان کرمانشاه باز خواهد گشت.
استاندار کرمانشاه با اشاره به رفع موانع تولید با محوریت فعال سازی واحدهای راکد و نیمه فعال برای رونق تولید افزود: 950 واحد صنعتی در استان وجود دارد که حدود 300 واحد نیمه فعال و راکد است و دنبال راه اندازی مجدد آنها هستم؛ و در این راستا چهارشنبههای اقتصادی در استان تعریف شده است و به همراه مدیران مرتبط از واحدهای مذکور بازرسی به عمل میآید.
حبیبی با اشاره به بازدید از 20 واحد صنعتی طی 50 روز کاری گفت: تاکنون 22 دیدار ملی برای حل و فصل مشکلات موجود در واحدهای تولیدی نیمه فعال و راکد داشتهام.
تجارت، محور اصلی توسعه استان کرمانشاه
وی با تاکید بر لزوم توسعه زیرساختهای بازارچهها افزود: محور اصلی توسعه استان، تجارت است و با توجه به مرز مشترک با کشور عراق، کرمانشاه دروازه تجارت به این کشور است و همچنین با توجه به وجود پنج بازارچه می توان 50 درصد صادرات به کشور عراق را از مرزهای استان انجام داد که در حال حاضر میزان صادرات 2.5 میلیارد دلار است.
استاندار کرمانشاه افزود: بازارچههای استان در حال حاضر فعالیت تجاری اما محدودی دارند و زیرساختهای آنها فراهم نیست که در این راستا دیدارهایی با مسئولان ملی داشته ام و طی این مدت مجوز تبدیل پایانه خسروی به اداره کل اخذ شده است و برای ارتقای مرز سومار نیز رایزنیهایی انجام شده است.
حبیبی با بیان اینکه به دنبال ساماندهی بازارچه ها با مدیریت واحد هستیم، افزود: برخی بینظمیها در این بازارچهها وجود دارد که امیدواریم با این مدیریت واحد مشکلات برطرف شود.
وی با تاکید بر لزوم توسعه گردشگری به ظرفیتهای استان اشاره کرد و گفت: توسعه گردشگری به شرط تامین زیرساختها به تنهایی میتواند اقتصاد استان را بچرخاند و در این راستا بازدیدهای مختلفی انجام شده است و باید در نظر داشت استان نباید محل عبور باشد؛ بلکه باید مقصد باشد.
استاندار کرمانشاه به ظرفیتهای موجود در زمینه گردشگری سلامت پرداخت و افزود: پزشکان حاذق و توانمند خوبی در استان کرمانشاه وجود دارد و بیمارستانهای ما میتوانند پاسخگوی نیازهای بیماران عراقی باشند.
حبیبی خاطرنشان کرد: حوزه کشاورزی از ظرفیت کم نظیر استان است و امروزه در کشاورزی سنتی، هزینه با درآمد برابری ندارد و باید با سمت کشاورزی هوشمند و استفاده از ظرفیتهای جدید رفت.
وی بیان کرد: اراضی کشاورزی و گلخانهها هوشمند شود و باید به این سمت رفت تا شاهد رونق در بخش کشاورزی باشیم و در سرشماری صورت گرفته مشخص شد 125 هزار بهرهبردار کشاورزی داریم و تعداد بهرهبرداران افزایش پیدا کرده است که نشان دهنده علاقه مردم به این بخش است.
شناسایی 34 طرح سرمایهگذاری با اعتبار 50 هزار میلیارد تومان
استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه با جدیت به دنبال جذب سرمایهگذار هستیم، خاطرنشان کرد: 34 طرح سرمایهگذاری با اعتبار 50 هزار میلیارد تومان شناسایی شده که مجری آن دانشگاه رازی است.
حبیبی با تاکید بر توجه ویژه به مقوله سرمایهگذاری در استان افزود: به دنبال این موضوع به معاونت اقتصادی ماموریت داده شده تا 50 فرصت سرمایهگذاری جدید را شناسایی کند.
وی از راه اندازی مرکز خدمات سرمایهگذاری استان برای جوابگویی مسئولان به سرمایه گذاران خبر داد و گفت: وقت سرمایه گذار نباید در راهروها تلف شود و باید حرمت گذاشته شود چرا که هر کس در این زمان بتواند شغل ایجاد کند و یا یک کیلوگرم محصول تولید کند یک کاری جهادی انجام داده است و امیدوارم با اتفاقات پیش رو مسیر سرمایه گذاری استان یک قدم رو به جلو رود.
فرهنگ زیربنای توسعه است
استاندار کرمانشاه با اشاره به بخش فرهنگ استان گفت: فرهنگ زیربنای توسعه است و باید مورد توجه ویژه باشد.
حبیبی با اشاره به سفر کمیسیون فرهنگی و اجتماعی مجلس در هفته اول کاری خود به استان تصریح کرد: حوزههای متعدد فرهنگی در استان وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد و سرمایه گذاری در حوزه فرهنگی راهی برای حل مشکلات ریشه ای است.
وی با تاکید بر لزوم عدم انجام فعالیت های جزیره ای در استان، خاطرنشان کرد: دستگاهها باید همسان و همزمان با هم در حوزه فرهنگی گام بردارند.
استاندار کرمانشاه بیان کرد: اربعین ظرفیت بسیار عظیمی است که با توجه به شرایط و ظرفیت استان باید به آن نگاه ویژه شود.
حبیبی با بیان اینکه یک مکان مناسب برای گردهماییهای اجتماعی و فرهنگی در استان وجود ندارد، ادامه داد: ساخت مصلی شهر کرمانشاه در زمینی به مساحت 12 هکتار در محل تقاطع شهدا در نظر گرفته شده و مطالعات آن نیز انجام شد و به دنبال شیوه اجرای آن هستیم تا بهزودی عملیات اجرایی آن آغاز شود.
وی گفت: از کانونها، سمنها و ظرفیتهای مردمی حتما در پیشبرد اقدامات فرهنگی حمایت خواهیم کرد و اعتقاد دارم کار فرهنگی نه پیوست بلکه در تمامی حوزهها اصل است و همه مدیران باید توجه ویژه به آن داشته باشند که این حوزه مغفول باقی نماند.
استاندار کرمانشاه در پاسخ به سوالی درباره سفر ریاست محترم جمهور به استان کرمانشاه گفت: حضور وزار و مسئولان در استان خیرات و برکاتی دارد و میتواند بسیار راهگشا باشد و اگر این سفرها در سطح ریاست جمهوری باشد هم به طریق اولی تر مسائل حل میشود.
حبیبی خاطرنشان کرد: پیگیر سفر ریاست جمهور به استان کرمانشاه هستم و در خصوص سفر دولت مذاکراتی با نهاد ریاست جمهوری صورت گرفته است که با توجه به شرایط و در پیش بودن ماه مبارک رمضان تلاش میکنیم جزو استانهای اول مقصد سفر باشیم.
وی با اشاره به ظرفیت نفت و گاز غرب کشور بیان کرد: با حضور مدیرعامل شرکت نفت ایران طرح توسعه میادین نفتی در نفت شهر کرمانشاه آغاز میشود که با حفاری چاههای نفتی ظرفیت استحصال چند برابر وضع موجود شده و از 2000 بشکه در روز به 12 هزار بشکه میرسد که این اقدام مبارک مردم غرب استان را منتفع میکند.
استاندار کرمانشاه بیان کرد: ایجاد وفاق بین اقوام و مذاهب مختلف راهی برای توسعه و پیشرفت و استراتژی و مشی دولت است و همبستگی و انسجام بین جریانات در جهت ساختن آینده روشن برای تبدیل استان به نگین توسعه ایران و غرب کشور حائز اهمیت است.
حبیبی گفت: به عنوان خادم استان و به واسطه بزرگی مردم کرمانشاه، شب و روز در تلاش هستم تا دین خود را نسبت به مردم ادا کنم و در این راه تلاش میکنم هیچ فرصتی را برای خدمت از دست ندهم.
وی افزود: قدرشناسی مردم عزیز و بزرگمنش کرمانشاه، عزم ما را برای برطرف کردن مشکلات استان و خدمت شبانهروزی جدیتر میکند و قول میدهم خود را وقف مردم کرده و گره از مشکلاتشان برطرف سازم.
استاندار کرمانشاه گفت: مردم این دیار شایسته بهترینها هستند و قول میدهم لحظهای در خدمت به مردم درنگ نکنم چون شایسته شرایطی بهتر از حال حاضر هستند.
حبیبی افزود: تعاملات خوبی میان نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و مدیریت استان با هدایت آیتالله غفوری، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه وجود دارد و در سایه همین تعامل و همدلی، مسیر توسعه استان در خدمت به مردم هموارتر خواهد بود.
انتهای پیام/