به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، سرهنگ محمد حیدری در نشست خبری که امروز در مرکز فرماندهی پلیس راهور استان برگزار شد با اشاره به اینکه حوادث ترافیکی و تبعات ناشی از آن، به یک چالش جدی در حوزه سلامت و بهداشت عمومی در ایران تبدیل شده است، اظهار کرد: سال گذشته حدود 20 هزار نفر در کل کشور جان خود را در حوادث ترافیکی از دست دادند و این آمار در مجموع تصادفات درون و برون شهری کرمانشاه 450 نفر بوده است.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان اعتقاد دارند که پیشگیری از حوادث ترافیکی نیازمند هماهنگی و همکاری بین بخشی است، عنوان کرد: حدود 32 دستگاه در این زمینه نقش دارند که هماهنگی بین آنها یک چالش پیچیده مدیریتی است. ناهماهنگی و عدم انسجام دستگاهها باعث میشود که اقدامات به صورت جزیرهای انجام شده و اثربخشی لازم را نداشته باشند.
رئیس پلیس راهور استان کرمانشاه، گفت: عوامل مختلفی از جمله رفتار کاربران ترافیک، ایمنی خودرو، ایمنی زیرساخت، مراقبتهای درمانی بعد از تصادفات، میزان استفاده از فناوری، اثربخشی جراحان، اجرای قانون توسط پلیس و هماهنگی بین دستگاههای مرتبط در میزان تصادفات نقش دارد.
حیدری افزود: با این وجود، در سالهای اخیر، هماهنگی خوبی بین دستگاههای مرتبط در حوزه درون شهری کرمانشاه شکل گرفته است، به ویژه، نقش کلیدی راهور و شهرداری در این زمینه قابل توجه است. در این مدت برنامههای خوبی در سطح شهر کرمانشاه اجرا شده است.
وی با اشاره به توسعه زیرساختها در شهر کرمانشاه، عنوان کرد: احداث معابر جدید، ایمنسازی نقاط پرتصادف و رفع گرههای ترافیکی از جمله اقدامات انجام شده است.
30 درصد جرائم رانندگی توسط سامانهها ثبت میشود
رئیس پلیس راهور استان کرمانشاه با بیان اینکه در حوزه هوشمندسازی نیز پیشرفتهای قابل توجهی حاصل شده است، گفت: به طور میانگین، 30 درصد از اعمال قانون توسط سامانههای هوشمند انجام میشود که نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و اکنون 130 نقطه شهر تحت پوشش دوربینهای پایش پلیس قرار دارند.
حیدری افزود: تعداد وسایل نقلیه با پلاک بومی در استان از 680 هزار مورد سال گذشته امسال به 730 هزار خودرو رسیده و این در حالی است که در این مدت تنها 4686 دستگاه خودرو اسقاط شده است و این تعداد خودرو با زیرساختهای موجود همخوانی ندارد و لازم است برنامهریزی دقیقی برای مواجهه با چالشهای ترافیکی و کاهش تصادفات در استان کرمانشاه انجام شود.
وی با بیان اینکه هر ساله یکی از اولویتهای ترافیکی کاهش جانباختگان حوادث ترافیکی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است عنوان کرد: امسال 10 درصد کاهش برای استان کرمانشاه در نظر گرفته شده است اما با اقدامات انجام شده در مدت 11 ماه امسال تعداد جانباختگان 11 درصد کاهش یافته است.
رئیس پلیس راهور استان کرمانشاه با اشاره به اینکه سال گذشته در مجموع 123 نفر در استان به دلیل حوادث ترافیکی جان خود را از دست دادند و امسال به 109 نفر رسید گفت: تعداد مجروحان نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج درصد کاهش یافته است.
حیدری با بیان اینکه 80 درصد تعداد جانباختگان و مجروحان مربوط به شهر کرمانشاه است افزود: حدود 65 درصد خودروها در مرکز استان قرار دارند و تعداد جانباختگان شهرستان کرمانشاه از 102 نفر سال گذشته امسال به 84 نفر رسیده و این 21 درصد کاهش را نشان میدهد و از طرف دیگر شهرستان کرمانشاه 50 درصد بیشتر از شاخص تعیین شده ارتقای عملکرد داشته است.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 84 درصد جانباختگان مربوط به شهر کرمانشاه بوده اما امسال با اقدامات انجام شده این عدد به 75 درصد رسیده است بیان کرد: شبکه بزرگراهی در سالهای گذشته بیشترین سهم را در تعداد جانباختگان و مجروحان تصادفات را داشته است اما سال گذشته با بررسی انجام شده این آمار کاهش یافت.
کاهش 51 درصدی جانباختگان تصادفات بزرگراهی در کرمانشاه
رئیس پلیس راهور استان کرمانشاه از کاهش 51 درصدی تعداد جانباختگان تصادفات در شبکه بزرگراهی خبرداد و گفت: 100 درصد شبکه بزرگراهی تحت کنترل سامانه هوشمند هستند اما تاثیر آنچنانی برای کاهش تصادفات وسیله نقلیه با عابر پیاده نداشت و ناچار به نصب سرعتگیر با رعایت الزامات شدیم.
حیدری با اشاره به اینکه براساس قانون نقش و سهم دستگاهها و پیمانکاران در وقوع تصادفات مشخص میشود بیان کرد: در بین 14 شهرستان استان، شهرستان روانسر با سه نفر افزایش جانباخته، اسلامآبادغرب با سه نفر افزایش و صحنه با دو نفر افزایش وضعیت مناسبی از نظر تصادفات نداشتند.
وی با بیان اینکه پلیس راهور استان در 11 ماه گذشته 950 هزار خدمات به مردم ارائه کرده است گفت: اسفند ماه برای حوزه ترافیک یک فصل ویژه محسوب میشود و همکاران به صورت شیفتهای مضاعف پای کار هستند که روان سازی را انجام دهند.
رئیس پلیس راهور استان کرمانشاه با اشاره به اینکه طرح زوج و فرد تا پایان سال اجرا میشود افزود: علاوه بر این متناسب با شرایط از 10 یا 15 اسفند ماه تا پایان سال محدودیتهایی در نظر گرفته میشود.
حیدری با بیان اینکه در دو پنجشنبه آخر سال و غریبان نیز طرح ترافیک اجرا میشود بیان کرد: طرح ویزه نوروزی نیز همزمان با سراسر کشور از 25 اسفند ماه با همکاری سایر دستگاههای امدادی و خدمات رسان آغاز میشود و تا 15 فروردین ماه 1404 ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در طرح نوروزی یکی از اولویتها کاهش تعداد جانباختگان ناشی از تصادفات است گفت: در حوزه پلیس موضوع افزایش یک سوم مبلغ جرائم رانندگی از 20 اسفند تا 20 فروردین 1404 مطرح شده است.
22 درصد افزایش اعمال قانون خودروهای متخلف در کرمانشاه
رئیس پلیس راهور استان کرمانشاه افزود: یکی از ابزارهای پلیس برخورد با رانندگانی است که نسبت به قوانین بی توجه هستند افزود: در 11 ماه سپری شده از سال یک میلیون و 803 هزار و 432 اعمال قانون انجام شده است و در زمینه برخورد با تخلفات حادثهساز 22 درصد افزایش عملکرد داشتیم.
حیدری با اشاره به اینکه در زمینه برخورد با تخلفات ساکن نیز 9 درصد افزایش عملکرد داشتهایم و 875 هزار مورد اعمال قانون صورت گرفته است گفت: در 11 ماه امسال 9917 دستگاه خودروی هنجارشکن و حادثهساز در استان توقیف شده است.
وی با بیان اینکه دستکاری در ارقام پلاک خودرو علاوه بر توقیف خودروف معرفی به دستگاه قضایی را نیز به دنبال خواهد داشت عنوان کرد: در 11 ماه امسال 2377 دستگاه خودرو به دلیل نداشتن پلاک یا داشتن پلاک مخدوش در استان توقیف شده است.
توقیف 1500 کامیون به دلیل تردد غیرمجاز در شهر
رئیس پلیس راهور استان کرمانشاه توقف و تردد کامیونها را از دیگر چالشهای شهرها عنوان کرد و گفت: تردد غیرمجاز کامیونها در سطح شهر همچنان مشاهده میشود. با این حال، با اعمال قانون و افزایش نظارتها، وضعیت تردد نسبت به گذشته بهبود یافته است اما در 11 ماه امسال 1500 دستگاه کامیون توقیف شده و روزانه حدود 200 مورد اعمال قانون در این زمینه انجام میشود.
حیدری افزود: در راستای شناسایی و برخورد با رانندگان پرخطر تاکنون 4200 نفر شناسایی و لیست آنها به دادگستری تحویل داده شده است. این افراد به دلیل سرعتهای غیرمجاز و رفتارهای پرخطر، به عنوان یک تهدید برای ایمنی جادهها محسوب میشوند. علاوه بر اعمال قانون، برای این افراد پیامکهای آموزشی نیز ارسال میشود.
وی با اشاره به اینکه ثبت نمره منفی برای رانندگان متخلف در نظر گرفته شده است گفت: تاکنون 81 راننده به دلیل تخلفات رانندگی از رانندگی محروم شدهاند و 15 نفر از آنها به مرحله ابطال گواهینامه رسیدهاند.
رئیس پلیس راهور استان کرمانشاه با بیان اینکه در حوزه سامانههای هوشمند نیز اقدامات قابل توجهی انجام شده است افزود: در 11 ماه گذشته با استفاده از سامانههای هوشمند، 651 هزار اعمال قانون ثبت و جریمه صادر شده است.
حیدری بیان کرد: این سامانهها در کنار عملکرد همکاران، نقش مهمی در ارتقای انضباط و ایمنی حمل و نقل ایفا میکنند. علاوه بر این، اقدامات فرهنگی متعددی نیز در استان انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه با تعداد نیروهای موجود نمیتوان تمام معابر استان را پوشش داد گفت: در تخلفات در حال حرکت 40 درصد اعمال قانون توسط سامانه و در تخلفات ساکن 6 درصد توسط سامانههای هوشمند انجام میشود و 964 درصد توسط نیروهای راهور در حال انجام است.
رئیس پلیس راهور استان کرمانشاه از افزایش ساعت کار مراکز تعویض پلاک در استان خبرداد و گفت: از شنبه گذشته تا پایان سال فعالیت مراکز تعویض پلاک از ساعت 7 صبح تا 16 خواهد بود.
انتهای پیام/