طرح آلمان برای اصلاحات سختگیرانه مهاجرتی در میان تنشهای سیاسی در پارلمان این کشور رد شد.
پارلمان آلمان (بوندستاگ) لایحه مورد حمایت مخالفان دولت را، که خواستار قوانین سختگیرانهتر درمورد مهاجرت میشد، رد کرد. این موضوع به کانون بحث و جدل درمورد نگرش نامزد پیشتاز انتخابات آتی آلمان به راست افراطی تبدیل شده است.
فردریش مرتس، رئیس مخالفان و نامزد پیشتاز انتخابات آلمان خواستههای خود را برای رویکرد سختتر مهاجرتی در مرکز مبارزههای انتخاباتی خود برای انتخابات ۲۳ فوریه (۵ اسفند) قرار داده است.
در مناظرهای که پیش از رایگیری برگزار شد، حزب سوسیالدموکرات (SPD) و حزب سبزها (Die Grünen) از فریدریش مرتس خواستند که این قانون را از دستور کار خارج کند.
جزئیات طرح محدودیت ورود مهاجران
براساس گزارشها، این طرح شامل ۳ نکته کلیدی، یعنی اصلاح قانون اقامت، ممنوعیت پیوستن خانوادهها و افزایش اختیارهای پلیس فدرال است.
منظور از اصلاح قانون اقامت، تعیین محدودیت برای ورود مهاجران به کشور بهعنوان یک اصل قانونی و درج آن در قانون اقامت آلمان است.
منظور از ممنوعیت پیوستن خانوادهها این است که پناهجویانی که تنها حمایت جانبی (subsitärer Schutz) دریافت کردهاند، دیگر اجازه نخواهند داشت که اعضای خانواده خود را به آلمان منتقل کنند.
در ادامه این نکتهها، پلیس فدرال آلمان (Bundespolizei) مجاز خواهد بود تا بازداشت، نگهداری و اخراج افراد ملزم به ترک آلمان را درخواست کند.
با رد شدن این طرح، ۲ حزب دموکراتمسیحی و سوسیالمسیحی یک شکست مهم در سیاست مهاجرتی خود متحمل شدند و نقش حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان در سیاستگذاریهای آینده همچنان بحثبرانگیز خواهد ماند.
این دومینبار در یک هفته بود که یک طرح مهاجرتی اتحادیه محافظهکاران دموکراتمسیحی و سوسیالمسیحی به رای گذاشته میشد.
بوندستاگ چهارشنبه گذشته نیز برای نخستینبار یک درخواست بررسی لایحه را تنها با حمایت حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان تصویب کرد. هدف این درخواست که ۲ حزب محافظهکار مسیحی آن را مطرح کردند، سختگیری بیشتر در سیاستهای مهاجرتی آلمان بود.
حزب سوسیالدموکرات و سبزها اتکا بر آرای حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان را یک هنجارشکنی و نقطه عطف خطرناک در سیاست آلمان توصیف کردند و همراه با حزب چپ به آن رای منفی دادند.
انتهای پیام/