پلیس انگلیس در زمینه خشونتهای جنسی در این کشور در حوزههای مختلفی شکست خورده و آمارها نشاندهنده حلوفصل حدود ۱۰ درصد از پروندههای خشونت جنسی در این کشور است.
خشونت و آزار جنسی از مهمترین چالشهایی هستند که هنگام بررسی وضعیت عملکرد پلیس انگلیس به شکلی جدی مطرح میشوند؛ از این جهت که نه فقط بیتوجهی پلیس به پروندههای خشونت و آزار جنسی قربانیان زیادی را سرخورده و ناامید از دستیابی به عدالت رها میکند، بلکه خود افسران پلیس با نرخ قابل توجهی دست به چنین جرایمی میزنند.
حل نشدن بیشتر پروندههای خشونت جنسی در سال ۲۰۲۴
بیتوجهی پلیس انگلیس به جرمها و جنایتهای جنسی قربانیان این جنایتها تحت تاثیر قرار میدهد و فضا را برای تدوام فزاینده بحران فراهم میکند.
به گزارش گاردین، حدود ۸۹ درصد از جنایتهای مربوط به خشونت جنسی در انگلیس در سال ۲۰۲۴ بدون دستگیری یا متهم شدن افراد مظنون بسته شدند؛ این بدان معنا است که کمتر از یک مورد از هر ۱۰ مورد جرم خشونت و آزار جنسی در ۶۱۱ محله انگلیس حلوفصل شدند.
براساس این گزارش، در سال منتهی به ژوئن ۲۰۲۴ (خرداد ۱۴۰۳) حدود ۱.۹ میلیون خشونت جنسی در انگلیس بدون دستگیری یا متهم شدن مظنون بسته شد.
این گزارش همچنین نشاندهنده تفاوتهای آشکار در نسبت پروندههای حلنشده در سراسر انگلیس بود؛ به این ترتیب که شهرهای بزرگ با حجم بزرگتری از بحران و عملکرد بدتری در رسیدگی به موضوع مواجه بودند.
رئیس روسای پلیس انگلیس در این باره گفت: قربانیان با نابرابری عملکرد پلیس در سراسر کشور مواجه هستند و درخواستهای جدی برای تغییر اساسی در نحوه عملکرد پلیس وجود دارد.
به گفته یکی از مقامهای دولت انگلیس، تداوم ناامیدی قربانیان خشونت و آزار جنسی از پلیس، با حل نشدن صدها پرونده افزایش یافته است و آمارها ثابت میکنند که خشونت علیه زنان و دختران در انگلیس در وضعیت اضطرار ملی است.
به باور فعالان حقوق بشری، این امر سبب تشدید بیاعتمادی قربانیان به پلیس و در نتیجه گزارش نکردن خشونتهای جنسی برای دستیابی به عدالت میشود؛ چراکه آنها احساس میکنند دیده و شنیده نمیشوند.
کمیسر قربانیان خشونتهای جنسی در انگلیس تصریح کرد: مردم اکنون این سوال را از خود میپرسند که حتی جدیترین جنایتها را به پلیس گزارش بدهند یا خیر؛ آنها میبینند که بسیاری از شکایتها بدون دستیابی به عدالت پایان مییابند.
آمار نگرانکننده از عملکرد پلیس انگلیس در پروندههای خشونت جنسی
پلیس انگلیس مدعی است که بخشی از قربانیان، خودشان بهطور فزایندهای دست از ادامه شکایت و همکاری برای انجام تحقیقات میکشند، زیرا فرایند کشاندن مجرمان به دادگاه تا سالها زمان میبرد.
براساس آمارهای رسمی، ۶۰ درصد از تمام تحقیقات مربوط به خشونت و آزار جنسی در انگلیس قبل از محاکمه بسته میشوند، زیرا قربانیان از شکایت خود دست میکشند؛ آمار دیگری نشان میدهد که تعداد قربانیان خشونت جنسی که قبل از محاکمه از پیگرد قانونی خارج شدهاند، نیز طی پنج سال بیش از ۲ برابر شده است.
تحقیقات مربوط به شکایتهای خشونت جنسی در انگلیس بهطور متوسط ۴۲۳ روز طول میکشد تا منجر به اتهام یا احضار شود؛ این در حالی است که پروندههای شکایت خشونت علیه افراد ۵۵ روز و سرقت ۲۸ روز بعد به اتهام یا احضار منجر میشود.
- بیشتر بخوانید:
- ۲۰۲۴؛ سال نگرانیهای حقوق بشری در انگلیس
- پرونده انتشار تصاویر هرزهنگارانه کودکان در انگلیس
همهگیری خشونت جنسی در میان افسران پلیس انگلیس
در حالی که انتقادها از بیتوجهی پلیس به رسیدگی به پروندههای افسران در موضوع ارتکاب خشونت جنسی بالا گرفته است، بررسیها نشان میدهند که برخی از پروندههای یادشده اگرچه به تسویه حسابهای مالی منجر شدهاند، اما تلاش قربانیان برای دریافت مبالغ تعیینشده همچنان ناموفق بوده است.
شکست پلیس انگلیس در مقابله با بحران استثمار جنسی کودکان
گزارشی که تهیه آن برای استناد به شهادت ۷ هزار نفر و ۲ میلیون صفحه مدرک، ۷ سال طول کشید، موارد متعددی از گزارشهای تکاندهنده درباره خشونتهای جنسی علیه کودکان را در خود جای داده است.
استثمار جنسی کودکان در انگلیس به شکل عمده در شکلهای کودک آزاری سازمانیافته در خانههای مسکونی و مدرسهها و سوءاستفاده در کلیساهای کاتولیک در حال رخ دادن هستند؛ در عین حال، شبکههای سازمانیافته نیز به شکل گسترده کودکان را هدف استثمار جنسی قرار میدهند.
براساس اعلام ایوت کوپر، وزیر کشور انگلیس، با وجود انجام تحقیقات ملی، گزارشها و توصیههای مکرر، اقدامهای اندکی در این باره انجام شده و پیشرفت ناچیزی بهدست آمده است.
وی با تاکید بر افزایش تحقیقات پلیس در مورد جنایت هولناک استثمار جنسی از کودکان، تصریح کرد: متجاوزان باید دستگیر شده و به پشت میلههای زندان منتقل شوند.
براساس آمارهای کارگروه پلیس بهرهکشی جنسی از کودکان به هدایت شورای رئیس پلیس ملی ۱۱۵ هزار مورد جرم آزار جنسی کودکان در سال ۲۰۲۳ ثبت شد؛ از این تعداد، حدود هزار و ۱۰۰ مورد شامل سوءاستفاده در خانواده، بیش از ۳۰۰ مورد سوءاستفاده در موسسهها و ۷۱۷ مورد استثمار جنسی باندها و گروههای جنایتکار از کودکان رخ دادند.
گزارش کارگروه یادشده همچنین نشان میدهد که در حال حاضر ۱۲۷ تحقیق عمده پلیس در مورد بهرهکشی جنسی از کودکان در حال انجام است.
انتهای پیام/