طرح ترامپ برای آینده غزه و بی‌اعتنایی آشکار به قوانین بین‌المللی

۴ ساعت پیش ۲

طرح ترامپ برای آینده غزه و بی‌اعتنایی آشکار به قوانین بین‌المللی

کارشناسان ضمن تاکید بر اینکه طرح ترامپ برای غزه ناقض قوانین بین‌المللی است، می‌گویند که مطرح کردن این برنامه‌ها نشان می‌دهد که او نسبت به نهاد‌ها و محاکم بین‌المللی بی‌اعتنا است.

خبرگزاری میزان -

کارشناسان می‌گویند که طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای تصرف غزه و اخراج حدود ۲ میلیون فلسطینی که در آنجا زندگی می‌کنند، بدون شک نقض شدید قوانین بین‌المللی است. با آشکار شدن جزئیات بیشتر پیشنهاد ترامپ، فهرست تخلفات احتمالی حتی واضح‌تر می‌شود. 

ترامپ در مصاحبه با فاکس‌نیوز گفت که براساس طرح او، فلسطینی‌ها اجازه بازگشت به خاک غزه را نخواهند داشت. 

نیویورک‌تایمز نوشت: این خود نقض یک اصل مهم حقوق بین‌الملل و همچنین جزئی از سایر جنایت‌های بین‌المللی است. 

جانینا دیل، یکی از مدیران موسسه اخلاق، قانون و درگیری‌های مسلحانه آکسفورد می‌گوید: ترامپ به‌طور اتفاقی جنایت‌های بزرگ بین‌المللی را به طرح‌های سیاستی تبدیل می‌کند. او فقط نقض یا

پیشنهاد نقض اصول مطلق حقوق بین‌الملل را عادی می‌کند.

اخراج اجباری

نیویورک‌تایمز نوشت: اخراج یا انتقال اجباری جمعیت غیرنظامی نقض‌قوانین بشردوستانه بین‌المللی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است.

این ممنوعیت از زمان قانون Lieber بخشی از قانون جنگ بوده است؛ مجموعه‌ای از قوانین درمورد انجام خصومت‌ها که به جنگ داخلی آمریکا بازمی گردد. اخراج اجباری نیز براساس مفاد متعدد کنوانسیون ژنو که آمریکا آن را تصویب کرده، ممنوع است و دادگاه نورنبرگ پس از جنگ جهانی دوم آن را به‌عنوان جنایت جنگی تعریف کرد.

اساسنامه رم که دیوان کیفری بین‌المللی را تاسیس کرد، انتقال اجباری جمعیت را هم به‌عنوان جنایت جنگی و هم جنایت علیه بشریت فهرست می‌کند. اگر آوارگی یک گروه خاص را براساس هویت قومی، مذهبی یا ملی هدف قرار دهد، در آن صورت آزار و اذیت نیز محسوب می‌شود.

از آنجایی که دادگاه کیفری بین‌المللی یک کشور فلسطین را به‌عنوان یکی از طرفین دادگاه به رسمیت می‌شناسد، صلاحیت رسیدگی به این جنایات را دارد.

حق بازگشت

پاسخ ترامپ به فاکس‌نیوز، با گفتن اینکه او قصد ندارد به مردم غزه اجازه دهد که به غزه بازگردند، آنچه را که در غیر این صورت قوی‌ترین دفاع قانونی از طرح او بود، باطل می‌کند؛ براساس قوانین جنگ، تخلیه دائمی غیرنظامیان غیرقانونی است.

ترامپ به صراحت اعلام کرد که قصد ندارد حتی پس از پاکسازی خطر و امن شدن دوباره منطقه به مردم غزه اجازه بازگشت دهد؛ این گفته به این معنی است که طرح او نمی‌تواند از نظر قانونی به‌عنوان یک اقدام امنیتی موقت توجیه شود.

حق بازگشت یعنی همه مردم حق ورود به کشور خود را دارند، این موضوع در معاهده‌های متعدد، ازجمله میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، که آمریکا آن را امضا و تصویب کرده، ذکر شده است.

تصرف سرزمین

ترامپ طرح خود را برای تصرف غزه چندین بار تکرار کرده و مدعی شده که این باریکه موقعیت املاکی و مستغلاتی بزرگ است که آمریکا قرار است مالک آن شود.

تسلط آمریکا بر غزه، نقض شدید قوانین بین‌المللی خواهد بود. ممنوعیت الحاق اجباری سرزمین یکی از مهمترین و اساسی‌ترین اصول حقوق بین‌الملل است.

مارکو میلانوویچ، کارشناس حقوق بین‌الملل در دانشگاه ریدینگ انگلیس، می‌گوید: یک قانون واضح وجود دارد؛ شما نمی‌توانید قلمرو شخص دیگری را تسخیر کنید.

نقش حقوق بین‌الملل

به نظر می‌رسد که ترامپ نگران این نیست که نهاد‌هایی که نظام حقوقی بین‌المللی را تشکیل می‌دهند چگونه طرح او را ببینند و نسبت به این نهاد‌ها بی‌اعتنایی نشان داده است.

رئیس‌جمهور آمریکا هفته گذشته تحریم‌هایی را علیه دیوان کیفری بین‌المللی اعلام کرد. او فرمان اجرایی را امضا کرد که در آن خواستار بازنگری کلی درباره بودجه و مشارکت آمریکا در سازمان ملل شد؛ این موضوع پرسش‌هایی را درمورد تعهد آمریکا به این نهاد جهانی ایجاد کرد. او همچنین آمریکا را از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خارج کرد.

نیویورک‌تایمز نوشت: حتی اگر طرح ترامپ غزه در نهایت پیش نرود، نگرش او نسبت به قوانین بین‌المللی می‌تواند پیامد‌های جدی برای آمریکا در سراسر جهان داشته باشد. 

انتهای پیام/



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->