طرح ترامپ برای غزه و کوچاندن اجباری فلسطینیان

۲ هفته پیش ۳

طرح ترامپ برای غزه و کوچاندن اجباری فلسطینیان

پیشنهاد دونالد ترامپ با هدف کوچاندن اجباری ساکنان غزه، طرحی است که پیش از این نیز دنبال شده اما شکست خورده است.

خبرگزاری میزان -

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با پیشنهاد انتقال بیش از یک میلیون نفر از غزه به اردن و مصر، طرحی ادعایی برای «صلح در خاورمیانه» ترسیم کرده است.

ترامپ در جمع خبرنگاران، گفت: شما در مورد ۱.۵ میلیون نفر صحبت می‌کنید و ما فقط همه چیز را پاکسازی می‌کنیم.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین در تماس تلفنی با پادشاه اردن به این موضوع پرداخت و از این کشور خواست تا شهروندان فلسطینی بیشتری را بپذیرد.

طرح ترامپ برای اخراج اجباری فلسطینیان

رئیس‌جمهور آمریکا پیشنهاد کوچاندن فلسطینی‌ها را از نوار غزه به اردن، مصر و دیگر کشور‌های عربی برای «پاکسازی» منطقه جنگ‌زده داده است؛ چیزی که تحلیل‌گران آن را فشاری برای اخراج فلسطینی‌ها از سرزمین‌هایشان می‌دانند.

وی مدعی شد که اگر مصر، اردن و سایر کشور‌های عربی تعداد کافی پناهنده فلسطینی را بپذیرند، این اقدام می‌تواند به غرب آسیا «صلح بیاورد».

این اولین بار نیست که ترامپ و تیمش پیشنهاد کوچاندن مردم فلسطین به‌ویژه مردم غزه را به کشور دیگری مطرح می‌کنند.

طرح ترامپ برای غزه؛ کوچاندن اجباری فلسطینیان محکوم به شکست است

استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ در غرب آسیا در آستانه مراسم تحلیف، گفت که ترامپ در حال بررسی انتقال ساکنان غزه به اندونزی در طول دوره بازسازی است.

با این حال، اندونزی این ایده را مورد انتقاد قرار داد و تاکید کرد: اندونزی بر موضع خود درباره اینکه هرگونه تلاش برای کوچاندن ساکنان غزه غیرقابل قبول است، ثابت قدم است.

علاوه بر اندونزی، بیشتر جامعه جهانی به‌ویژه کشور‌های عربی این طرح را به نفع حاکمیت فلسطین رد کرده‌اند.

ایده به اصطلاح «مهاجرت داوطلبانه» مردم غزه را برای اولین بار وزیران کابینه رژیم صهیونیستی در زمان دولت جو بایدن مطرح کردند.

تحلیلگران می‌گویند هر گونه طرحی برای اخراج آوارگان، به رژیم صهیونیستی بهانه لازم را برای بیرون راندن اجباری فلسطینی‌ها از غزه و سکونت مجدد این سرزمین با شهرک‌نشینان صهیونیست می‌دهد.

جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه بار‌ها آواره شده است و بسیاری از مناطق تحت‌محاصره ویران شده است.

در اواسط ژانویه، رژیم صهیونیستی که نتوانست به هیچ یک از اهداف جنگی خود از جمله «حذف» حماس یا آزادی افراد زندانی دست یابد، مجبور شد با یک توافق آتش‌بس با جنبش مقاومت حماس موافقت کند.

طرح ترامپ برای غزه؛ کوچاندن اجباری فلسطینیان محکوم به شکست است

طرح ترامپ و نگرانی درباره پاکسازی قومی در غزه

نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه تمامی ۲.۳ میلیون نفر از مردم غزه را آواره کرد که برخی از آنها چندین بار آواره شدند؛ ترامپ مدعی شد که ساکنان غزه می‌توانند «به‌طور موقت یا بلندمدت» جابه‌جا شوند.

جنبش جهاد اسلامی فلسطین پیشنهاد رئیس‌جمهور آمریکا را محکوم کرد و آن را تشویق به جنایت جنگی خواند.

این گروه مقاومت اسلامی فلسطینی با توصیف ایده ترامپ به‌عنوان «تأسف‌بار، تاکید کرد: پیشنهاد ترامپ در چارچوب تشویق به جنایت جنگی و جنایات علیه بشریت از طریق وادار کردن مردم ما به ترک سرزمین‌شان است.

جنبش جهاد اسلامی همچنین بیانیه ترامپ را «در راستای بدترین دستور کار راست افراطی رژیم صهیونیستی و ادامه سیاست انکار موجودیت مردم فلسطین، اراده و حقوق آنها» دانست و از مصر و اردن خواست تا این پیشنهاد را رد کنند.

عبدالله العریان، دانشیار تاریخ دانشگاه جرج‌تاون قطر، به الجزیره، گفت: اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا باید تا حدودی جدی گرفته شود، زیرا شاهد این هستیم که این خواسته خاص در ۱.۵ سال گذشته مطرح شده است؛ مقام‌های اسرائیلی بسیار زود در جریان جنگ به پاکسازی قومی هرچه بیشتر سرزمین فلسطین اشاره کرده‌اند.

شکست طرح رژیم صهیونیستی برای پاکسازی قومی غزه

این طرح به دلایل متعدد شکست خورد، یکی از آنها این است که سران عرب، به‌سادگی از پذیرش یک جمعیت آوارگان فلسطینی خودداری کردند.

مصر پیش از این نسبت به هرگونه کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها از غزه به صحرای سینا هشدار داده بود که به‌گفته السیسی می‌تواند پیمان صلحی را که مصر در سال ۱۹۷۹ با رژیم صهیونیستی امضا کرد، به خطر بیندازد.

طبق گزارش سازمان ملل، اردن در حال حاضر محل زندگی حدود ۲.۳ میلیون پناهنده فلسطینی است.

انتهای پیام/ 



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->