به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور در «نهمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بینالمللی رادار و سامانههای مراقبتی»،گفت: جمعبندی ما همواره بر این بوده است که با دانش و پژوهش داخلی کار را آغاز کنیم و زمانی که به بلوغ رسید و توانستیم در محافل بینالمللی حرفی برای گفتن داشته باشیم، آن را در سطح بینالمللی مطرح کنیم.
وی افزود: از روزهای ابتدای انقلاب رویکرد و راهبرد نظام جمهوری اسلامی، اولویت دادن به علم و دانشگاه بود. چراکه انقلاب، انقلابی فرهنگی بود و ذات فرهنگ نیز تعالی و توسعه علم و فناوری است. در آن روزها با مشکلات مختلفی در حوزه علمی و فناوری مواجه بودیم، راهبرد توسعه علم و فناوری و تربیت نیروی انسانی در دستور کار قرار گرفت و دهه شصت، دهه رشد نیروی کارشناس برای پاسخگویی به نیازهای کشور بود و از اواخر آن دهه راهبرد تحصیلات تکمیلی برای توسعه پژوهش و دانش مورد توجه قرار گرفت و دورههای کارشناسی ارشد و دکتری قوت گرفت.
معاون اول رئیسجمهور بیان کرد: دهه 70 و 80 دوره رشد پژوهش و فناوری در دوره تحصیلات تکمیلی است؛ اساس سند چشمانداز توسعه 20 ساله که میثاق ملی است و در سال 1384 به تصویب رهبر معظم انقلاب اسلامی رسید، توسعه علم و فناوری و کسب جایگاه اول در این بخش و به تبع آن در بخشهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بود.
عارف اضافه کرد: در این سند فناوریهای هایتک بهعنوان اولویتی که باید در آنها رتبه بالایی داشته باشیم مطرح شد و در این مسیر صنایع دفاعی ما سهم کلیدی داشتند و جهاد خودکفایی نیروی هوایی و نگاهی که سازمان نیروی هوایی کشور داشت، کمک حال دانشگاهها بود.
ادامه دارد...