سیاستهای ضدمهاجرتی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا همچنان افزایش مییابند و آسیبپذیرترین افراد را در معرض مخاطرههای جدی قرار میدهند.
از زمان آغاز دور دوم ریاستجمهوری ترامپ تاکنون، مهاجران و خبرهای مربوط به اعمال محدودیتها و قوانین سختگیرانه و ناقض حقوق بشری هر روز در صدر خبر رسانههای آمریکایی و رسانههای سراسر جهان قرار داشته است.
ترامپ ادعا کرد که بیش از ۱۱ میلیون مهاجر را از آمریکا اخراج میکند؛ اداره مهاجرت و گمرک آمریکا، در حال حاضر بودجهای برای بازداشت تنها حدود ۴۱ هزار نفر دارد؛ دولت آمریکا هنوز اعلام نکرده است که برای دستیابی به هدفهای اعلامی ترامپ، به چه تعداد تخت بازداشت نیاز دارد.
طی سه هفته گذشته حملهای هماهنگ به حقوق مهاجران و پناهجویان در آمریکا رخ داد که پیشبینی میشود، ادامه داشته باشد.
این حملهها شامل صدور دستور بازداشت مهاجران در زندان بدنام گوانتانامو، اخراج بیشتر مهاجران، ممنوعیت پناهجویی و تعلیق برنامه اسکان مجدد پناهندگان بوده است.
چهلوهفتمین رئیسجمهور آمریکا همچنین از ابزار تهدید تعرفهها برای تحت فشار قرار دادن کشورهای همسایه شامل کانادا و مکزیک برای اعمال قوانین سختگیرانهتر در مرز با آمریکا استفاده کرد.
درخواست گروههای حقوق بشری از اتاوا برای مقابله با اقدامهای ضدمهاجرتی آمریکا
جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا بهتازگی اعلام کرد که که با اقدام برای تشدید تدابیر در مرز بهازای توقف ۳۰ روزه تعرفههای برنامهریزیشده علیه اتاوا خبر داد.
ترودو با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: نزدیک به ۱۰ هزار نفر از کارکنان خط مقدم برای حفاظت از مرزها کار میکنند.
ترامپ نیز در شبکه اجتماعی خود یعنی تروث سوشال، از موافقت کانادا برای آنچه داشتن یک مرز امن شمالی خواند، خبر داد.
دولت کانادا پیش از این در اواخر سال ۲۰۲۴، مدت کوتاهی پس از تهدید ترامپ مبنی بر اعمال تعرفهها، برنامهای را برای تقویت امنیت مرزی اعلام کرده بود؛ این طرح ۹۱۰ میلیون دلاری شامل تخصیص بودجه در پهپادها، بالگردها و دیگر تجهیزات نظارتی بود.
این در حالی است که پیش از این نیز، مهاجرت در مرز کانادا و آمریکا مشمول قوانین سختگیرانه بوده است؛ ۲ کشور در سال ۲۰۲۳، آنچه را بهعنوان توافقنامه کشور سوم امن (STCA) شناخته میشود، گسترش دادند.
گروههای حقوق بشری و حامیان حقوق مهاجران در کانادا از اتاوا خواستهاند با آزارواذیت مهاجران در مرز آمریکا مقابله کند.
یکی از فعالان حقوق مهاجران و موسس گروه Bridges Not Borders، اعلام کرد: دولت آمریکا در حال تبدیل شدن به عامل آزارواذیت مردم در داخل مرزهای خود است.
به گفته وی، همکاری با آمریکا برای بازگرداندن مهاجران گریخته از آزارواذیت به خاک این کشور، به معنای همدستی با آمریکا است و کانادا را در پیامدهای بعدی این اقدام برای مهاجران و پناهجویان، شریک میکند.
مدافعان حقوق مهاجران تاکید دارند که توافقنامه مهاجرتی جدید میان آمریکا و کانادا فایدهای ندارد و فقط پناهجویان ناامید را مجبور میکند تا مسیرهای خطرناکتری را در جستوجوی امنیت خود انتخاب کنند.
مدیر اجرایی شورای کانادایی پناهجویان (CCR)، گروهی که درگیر یک چالش قانونی درباره حقوق مهاجران است، استدلال کرد که آمریکا مکان امنی برای پناهجویان نیست.
وی گفت: مجموعه دستورهای اجرایی و اقدامهایی که اکنون شاهد آن هستیم، آمریکا را بهطور خطرناکی برای کسانی که به دنبال حمایت هستند، ناامن کرده است.
دادگاه عالی کانادا در سال ۲۰۲۳ در مورد بحث حق زندگی با صدور حکمی، اعلام کرد که در حالی که پناهجویان با نقض احتمالی حقوق در آمریکا مواجه هستند، توافقنامه میان کانادا و آمریکا، سازوکارهای ایمنی کافی را ندارد.
استفاده از زندانهای فدرال آمریکا برای بازداشت مهاجران
به گزارش آسوشیتدپرس، دفتر زندانهای فدرال آمریکا اعلام کرد که دولت ترامپ، از زندانهای فدرال برای بازداشت برخی از افراد دستگیرشده در طرح ضدمهاجرت استفاده میکند.
براساس این گزارش، دفتر زندانهای فدرال اعلام کرد که به اداره مهاجرت و گمرک آمریکا برای اسکان مهاجران بازداشتشده کمک میکند و به حمایت از پلیس و نیروهای مرزی برای تحقق اهداف سیاست دولت ادامه خواهد داد.
اداره زندانهای فدرال آمریکا از بیان اینکه چه تعداد زندانی مهاجر پذیرفته خواهند شد یا از کدام امکانات زندان استفاده میشود، خودداری کرد.
به گفته منابع، زندانهای فدرال در لسآنجلس، میامی و فیلادلفیا، آتلانتا، لیونورث، کانزاس و نیوهمپشایر، ازجمله امکانات مورد استفاده برای بازداشت مهاجران هستند.
این در حالی است که کارشناسان میگویند که وارد کردن سیل مهاجران به زندانهای فدرال، فشار بیشتری بر اداره زندانها که از کمبود شدید کارکنان، خشونت و مشکلات دیگر رنج میبرد، وارد میکند.
در عین حال، دفتر زندانهای فدرال آمریکا، بهدنبال انتقال موقت کارکنان از دیگر مراکز خود برای کمک به بازداشت مهاجران است.
دفتر زندانهای فدرال آمریکا بزرگترین آژانس وزارت دادگستری این کشور با بیش از ۳۰ هزار کارمند، ۱۲۲ مرکز، ۱۵۵ هزار زندانی و بودجه سالانه حدود ۸ میلیارد دلار است؛ این دفتر در ماه دسامبر (آذر گذشته)، اعلام کرد که یک زندان را میبندد و شش زندان را برای مقابله با چالشهای مهم، ازجمله کمبود بحرانی کارکنان، زیرساختهای فروپاشی و منابع بودجه محدود تعطیل میکند.
فراخواندن شرکتهای خصوصی برای بازگشایی بازداشتگاههای خانوادگی
اداره مهاجرت و گمرک آمریکا اعلام کرد که برای بازگشایی بازداشتگاههای خانوادگی مهاجران از شرکتهای خصوصی درخواست کمک کرده است.
به گزارش انبیسی، به گفته سه منبع، آغاز مجدد روند بازداشت خانوادههای مهاجر، ازجمله آنهایی که کودکان خردسال دارند، به معنای افزایش بازداشت کودکان و نوجوانان است.
براساس گفتههای این منابع، اداره مهاجرت و گمرک آمریکا در حال آماده شدن برای انتشار آگهی مناقصه در روزهای آینده است؛ از شرکتهای خصوصی زندانها خواسته شده است برای قراردادهای راهاندازی مجدد بازداشتگاههای خانوادگی در مناقصه شرکت کنند.
در حال حاضر ۲ مرکز بازداشت خانوداگی در تگزاس با ظرفیت ۴ هزار نفر وجود دارند.
موج خشم از سیاستهای ضدمهاجرتی ترامپ در کشورهای مختلف
به گزارش سیانان، انتقال مهاجران هندی از آمریکا به کشورشان با غل و زنجیر در یک پرواز ۴۰ ساعته، موجی از خشم و اعتراض را برانگیخت.
براساس گزارشها، ۱۰۰ مهاجر هندی در سفر ۴۰ ساعته اخراج به کشورشان همواره در غل و زنجیر بودند.
نمایندگان پارلمان هند با برپایی تجمع اعتراضی در مقابل این نهاد، اعتراض خود را به سیاستهای دوستانه نارندرا مودی، نخستوزیر هند در قبال ترامپ نشان دادند.
در تجمع دیگری در دهلی نو، پایتخت هند، معترضان تصویر ترامپ را آتش زدند.
به گفته یک مقام آمریکایی، پرواز به هند طولانیترین پرواز از زمان آغاز استفاده از هواپیماهای نظامی برای اخراج مهاجران در دولت ترامپ بوده است.
انتشار تصویرهای مهاجران اخراجی کلمبیا در غل و زنجیر هنگام سوارشدن به هواپیما، در ماه گذشته اختلاف شدید میان دو کشور را درپی داشت.
ادامه اعتراضها به طرح بازداشت مهاجران در گوانتانامو
گروههای حقوق بشری در آمریکا ضمن محکوم کردن اقدام دولت این کشور در انتقال مهاجران به زندان بدنام گوانتانامو، خواستار دسترسی به مهاجرانی شدهاند که به گوانتانامو منتقل شدند.
دولت آمریکا هیچ اطلاعاتی درباره مهاجرانی که بهتازگی به گوانتانامو منتقل شدهاند، ارائه نکرده است؛ این در حالی است که طرح یادشده پرسشهای جدی را درباره نقض قانونهای آمریکا و مقررات بینالمللی ایجاد میکند.
گروههای مدافع حقوق مهاجران در نامههایی به کریستی نوم، وزیر امنیت داخلی، پیت هگزت، وزیر دفاع و مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا خواستار دسترسی به ۲۲ مهاجری شدند که هفته گذشته به گوانتانامو منتقل شدند و دسترسی به حقوق اولیه ازجمله تماس تلفنی را ندارند.
یکی از مقامهای یک گروه حقوق مهاجران در آمریکا، گفت: فرستادن مهاجران از آمریکا به گوانتانامو و نگه داشتن آنها بدون دسترسی به جهان خارج، فصل شرمآور جدیدی را در تاریخ این زندان بدنام باز میکند.
وی گفت: دولت ما از گوانتانامو بهعنوان یک سیاهچاله قانونی استفاده کند.
- بیشتر بخوانید:
- مهاجران از آمریکا به کدام کشورها اخراج میشوند؟
- حضور نیروهای نظامی آمریکا در گوانتانامو برای آمادهسازی بازداشت مهاجران
- گوانتانامو؛ پایگاه اشغالی آمریکا برای انجام بدترین جنایتهای بشری
طرح اخراج مهاجران به گوانتانامو؛ پرهزینه و ناقض حقوق بشر
به گزارش immigrationimpact، بازداشت مهاجرت در گوانتانامو موضوع جدیدی نیست، اما این نخستین باری است که آمریکا از خلیج گوانتانامو برای نگهداری هزاران مهاجر استفاده میکند.
آمریکا با انجام این کار، دوران جدیدی را در مقیاس و دامنهای گسترده آغاز میکند که نوید نقض پر تعداد حقوق غیرشهروندان را میدهد.
رئیسجمهورهای آمریکا در نیم قرن گذشته مهاجران را در خلیج گوانتانامو بازداشت کردهاند.
گسترش بازداشت مهاجرت در خلیج گوانتانامو احتمالا پنج برابر هزینه متوسط تخت بازداشت مهاجرتی بیش از ۵۷ هزار دلار خواهد شود.
در عین حال، بازداشت گسترده در گوانتانامو نقض حقوق بشر را ممنوع میکند.
اخراج ۱۱ هزار مهاجر از آمریکا به مکزیک
به گزارش رویترز، کلودیا شینبام، رئیسجمهور مکزیک، بهتازگی اعلام کرد که از زمان روی کار آمدن ترامپ، نزدیک به ۱۱ هزار مهاجر اخراجشده از آمریکا را پذیرفته است.
به گفته وی این رقم شامل ۲ هزار و ۵۰۰ غیرمکزیکی است.
انتهای پیام/