به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، حسن خمیسآبادی امروز در جمع خبرنگاران طرح رشد تولید در دامداریهای روستایی را یکی از اقدامات اساسی وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش خوداتکایی در تولید گوشت قرمز دانست و گفت:: این طرح علاوه بر افزایش بهرهوری، به بهبود معیشت دامداران و توسعه پایدار بخش دامپروری کشور کمک خواهد کرد.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به اهمیت توجه به تمامی جوانب طرح برای موفقیت آن مطرح کرد: ترویج تحقیقات علمی، بهبود زیرساختها، ارتقای سطح آگاهی دامداران و استفاده از فناوریهای نوین از الزامات کلیدی این طرح است.
وی با تأکید بر مشکلات دامداریهای سنتی روستایی و عشایری بیان کرد: دامداریهای سنتی معمولاً به روشهای قدیمی اداره میشوند که موجب کاهش بهرهوری و افزایش هزینهها میشود. برای حل این مشکل، برگزاری دورههای آموزشی در زمینه تغذیه، بهداشت، اصلاح نژاد و مدیریت بیماریها ضرورت دارد.
خمیسآبادی از اهمیت استفاده از نژادهای پربازده و مقاوم به شرایط اقلیمی ایران و توسعه برنامههای اصلاح نژادی برای افزایش تولید شیر و گوشت سخن گفت و ادامه داد: تلقیح مصنوعی و بهبود بهداشت و کنترل بیماریها نیز از عوامل مؤثر در رشد تولید است.
وی یکی از مشکلات اصلی دامداران را عدم دسترسی به بازارهای مناسب دانست و با تاکید بر لزوم ایجاد شبکههای توزیع مستقیم محصولات دامی و توسعه شرکتهای تعاونی دامداران برای افزایش قدرت چانهزنی مطرح کرد: ایجاد زیرساختهای فرآوری و بستهبندی گوشت و لبنیات میتواند ارزش افزوده بیشتری تولید کند.
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، به نقش این موسسه در اجرای طرح رشد تولید اشاره و خاطرنشان کرد: محققان موسسه با انجام پژوهشهای کاربردی میتوانند به بهبود کیفیت و بهرهوری دامداریها کمک کنند. تحقیق در زمینه اصلاح نژاد، تغذیه دام و مدیریت دامداریها از نمونههای این پژوهشهاست.
وی عنوان کرد: در حال حاضر، حدود 40 درصد از گوشت قرمز کشور توسط دامداریهای کوچک مقیاس تولید میشود. موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با ارائه مشاورههای تخصصی و برگزاری دورههای آموزشی برای دامداران، نقش مهمی در رشد تولید دامداریهای روستایی و عشایری ایفا خواهد کرد.
انتهای پیام/