رونمایی از شهرهای موشکی و همچنین ناو پهپادبر شهید باقری جدیدترین نمایش از قابلیتهای نظامی و دفاعی روزافزون ایران بهشمار میروند.
ناو شهید باقری با قابلیت حمل چندین اسکادران پروازی بدون سرنشین، نشست و برخاست جنگندههای بدون سرنشین، حمل و بهکارگیری انواع پهپادهای گشتی و رزمی، قابلیت به آباندازی و از آبگیری انواع شناورهای رزمی سبک و تندرو و همچنین حمل و بهکارگیری انواع بالگردهای رزمی و پشتیبانی، یک سکوی متحرک دریایی برای اجرای ماموریتهای پهپادی و بالگردی در پهنه اقیانوسها به شمار میرود.
این ناو با قدرت دریانوردی در دریا تا فورس ۹ (اقیانوسها) و برد عملیاتی ۲۲ هزار مایل دریایی (فرا ساحل)، امکان حضور و اجرای عملیات را برای مدت یک سال بدون نیاز به سوختگیری مجدد در آبهای دوردست فراهم میکند.
این موشکها با ارتقاء سنگین بر روی سیستم سلاح و همچنین مقابله با جنگ الکترونیک در کوتاهترین زمان ممکن آماده انجام عملیات هستند.
براساس تصاویر، موشکهای سوخت مایع عماد، قدر و قیام که از جمله داراییهای راهبردی این پایگاه تاکتیکی است، در این شهر موشکی نگهداری میشوند و تنها بخش بسیار کوچکی از این پایگاه نمایش داده میشود.
حدود ۹۰ درصد از بخشهای دیگر این پایگاه جلوی لنز دوربین قرار نگرفته و هر روز در اقصی نقاط این سرزمین به تعداد سامانهها و موشکها اضافه میشود.
دوره جدید از توانمندی دریایی ایران
ایران با معرفی ناو پهپاد شهید باقری، اولین ناو هواپیمابر هدفمند جهان، رسما وارد دوره جدیدی از توانمندیهای دریایی شده است.
این ناو پیشگام تولید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار است با ارائه انعطافپذیری عملیاتی و قدرت آتش بیسابقه، انقلابی در توانمندیهای دریایی کشور ایجاد کند.
چه چیزی ناو پهپاد شهید باقری را منحصربهفرد میکند؟
برخلاف کشتیهای جنگی سنتی که عملیات پهپادها را بهعنوان یک قابلیت ثانویه ادغام میکنند، ناو پهپاد شهید باقری یک ناو هواپیمابر واقعی است که بهطور خاص برای پرتاب و بازیابی پهپادهای چرخدار طراحی شده است.
این امر آن را از ناوهای هواپیمابر، ناوهای بالگردبر و کشتیهای تهاجمی آبی-خاکی جدا میکند، جایی که عملیات هواپیماهای بدون سرنشین مکمل باقی میماند.
ناو شهید باقری فراتر از نقش اصلی خود در استقرار پهپادها، بهعنوان یک سکوی نظامی همهکاره عمل میکند که قادر به حمل قایقهای حمله سریع برای درگیریهای دریایی سریع، انواع مختلف موشک برای تقویت قدرت آتش تهاجمی و دفاعی، بالگردهای تهاجمی نیروی دریایی برای افزایش اثربخشی نبرد هوایی-دریایی و سیستمهای دفاعی پیشرفته برای مقابله با تهدیدات هوایی و دریایی است.
روایت نیویورکتایمز از قابلیتهای نظامی ایران
به گزارش نیویورکتایمز، براساس ارزیابی سالانه موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک در سال گذشته، نیروهای مسلح ایران با هزاران نیروی فعال و ذخیره آموزشدیده در میان ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تقسیم شدهاند.
این روزنامه آمریکایی مینویسد: برای دههها، راهبرد نظامی ایران بر روی بازدارندگی متمرکز بوده و بر توسعه موشکهای دقیق و دوربرد، پهپادها و پدافند هوایی تأکید دارد.
ناوگان بزرگی از قایقهای تندرو و چند زیردریایی ساخته است که میتوانند ترافیک کشتیرانی و تامین انرژی جهانی را که از خلیج فارس و تنگه هرمز میگذرند، مختل کنند.
ایران یکی از بزرگترین مراکز موشکهای بالستیک و هواپیماهای بدون سرنشین را در خاورمیانه دارد؛ این مراکز شامل موشکهای کروز و موشکهای ضدکشتی و همچنین موشکهای بالستیک با برد تا ۲ هزار کیلومتر یا بیش از هزار و ۲۰۰ مایل است؛ این تسلیحات ظرفیت و بردی دارند تا به هر هدفی ضربه بزنند.
کارشناسان میگویند پایگاهها و انبارهای ایران بهطور گسترده پراکنده شدهاند.
انتهای پیام/