سازمانهای حقوق بشری در سراسر جهان بههمراه بسیاری از کشورها طرح ترامپ برای آوارگی اجباری مردم غزه را محکوم کردهاند.
دیدهبان حقوق بشر گزارش کرد که اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در ۴ فوریه ۲۰۲۵ (۱۶ بهمن)، مبنی بر اینکه آمریکا نوار غزه را تصاحب خواهد کرد و جمعیت فلسطینی از آنجا باید از آنجا خارج شوند، در صورت اجرا، تشدید نگرانکننده آوارگی اجباری و پاکسازی قومی فلسطینیان در غزه خواهد بود.
قوانین بینالمللی بشردوستانه آوارگی اجباری دائمی جمعیت سرزمینهای اشغالشده را ممنوع میکند. وقتی چنین آوارگی اجباری با قصد جنایتکارانه انجام شود، جنایت جنگی بهحساب میآید؛ همچنین آواره کردن افراد اگر بهعنوان بخشی از حمله گسترده یا نظاممند علیه جمعیت غیرنظامی باشد، جنایت علیه بشریت است.
لاما فکیه، مدیر خاورمیانه و شمال آفریقا در دیدهبان حقوق بشر گفت: بسیاری از ویرانیها در غزه منعکسکننده سیاست حسابشده اسرائیل برای غیرقابل زندگی کردن بخشهایی از نوار غزه است؛ دونالد ترامپ در کنار بنیامین نتانیاهو، که مسئول این سیاست بود و تحت تعقیب دادگاه کیفری بینالمللی است، پیشنهاد کرد فلسطینیها در مقیاسی بزرگتر آواره شده و غزه را بهعنوان سیاست آمریکا تصرف کند. این موضوع آمریکا را از شریک جنایتهای جنگی به ارتکاب مستقیم جنایت سوق خواهد داد.
مقامهای صهیونیست از اکتبر ۲۰۲۳ (مهر ۱۴۰۲) باعث آوارگی گسترده و عمدی غیرنظامیان فلسطینی در غزه شدهاند؛ بسیاری از این افراد چندینبار آواره شدهاند و مقامهای ارشد صهیونیست قصد خود را برای آواره کردن مردم فلسطینی غزه اعلام کردهاند.
سازمانهای حقوق بشری دریافتهاند که هیچ توجیه قابل قبولی برای آوارگی اجباری وجود ندارد و این آواره کردن عمدی و همچنین گسترده و نظاممند بخشی از سیاست رژیم صهیونیستی بوده است؛ این سیاست به جنایتهای جنگی و جنایت علیه بشریت و دستکم در بخشهایی از غزه پاکسازی قومی منجر شده است.
مقامهای صهیونیست همچنین بهطور عمدی شرایط زندگی را برای فلسطینیها سخت کردهاند؛ این بخشی از تلاشها برای نابودی جمعیت فلسطینی در غزه است.
این رژیم محروم کردن عمدی فلسطینیها از غذا، آب و سایر اشیاء ضروری برای بقای آنها را اجرا کرده که به منزله جنایت علیه بشریت و نسلکشی است.
ارائه تسلیحات آمریکایی به رژیم صهیونیستی، که بارها برای انجام جنایتهای جنگی آشکار مورد استفاده قرار گرفته، آمریکا را در استفاده غیرقانونی از آنها شریک ساخته است.
کشورهای همسایه غزه مانند مصر و اردن و همچنین بسیاری از دولتهای دیگر، ازجمله آلمان، استرالیا، ایرلند، انگلیس، برزیل، چین و روسیه و همچنین دفتر حقوق بشر سازمان ملل بهطور گسترده اظهارات ترامپ درباره آینده غزه را رد کردهاند.
مدیر خاورمیانه و شمال آفریقا در دیدهبان حقوق بشر گفت: دولتها باید مخالفت شدید خود را با طرح ترامپ برای آوارگی اجباری در غزه ابراز کرده و برای جلوگیری از جنایتهای بیشتر علیه مردم فلسطین اقدام کنند.
انتهای پیام/