به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در بحبوحه نگرانی از حصول توافق بین واشنگتن و مسکو برای حل و فصل بحران اوکراین، گروهی از سناتورهای دموکرات و جمهوری خواه آمریکایی، قطعنامهای را برای حمایت از اوکراین ارائه می دهند.
در این قطعنامه که نسخهای از آن به دست رویترز رسیده، با مردم اوکراین اعلام همبستگی شده و به آنها برای از دست دادن ده ها هزار نفر از شهروندان این کشور تسلیت گفته شده و خواستار نقشی برای اوکراین در مذاکرات صلح شده است.
این قطعنامه توسط سناتور جین شاهین عالی ترین عضو دموکرات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و سناتور جمهوری خواه تام تیلیس مطرح شده است. دو قانون گذاری که هفته پیش به همراه سناتور مایکل بنت، به اوکراین سفر کردند.
یکی از مشاوران کمیته روابط خارجی دموکرات ها گفت: این قطعنامه از حمایت دسته کم 12 سناتور دیگر از جمله میچ مک کانل رهبر سابق جمهوری خواهان سنا، راجر ویکر رئیس کمیته نیروهای مسلح سنا و چاک گرسلی رئیس کمیته امور قضایی و نیز دیک دربین عضو کمیته رهبری دموکرات ها و سناتور بنت برخوردار است.
در این قطعنامه آمده است: سنای آمریکا تاکید دارد که اوکراین باید در مذاکرات با فدراسیون روسیه درباره آینده کی یف حضور داشته باشد.
براساس این گزارش، این قطعنامه به معنای حمایت از عضویت اوکراین در ناتو نیست اما بر حمایت واشنگتن از حاکمیت اوکراین و وحدت منطقهای تاکید دارد و از تلاش های اوکراین برای یکپارچه شدن با زیرساخت اروپا-اقیانوس اطلس، حمایت می کند.
در همین حال سناتور شاهین در بیانیهای اعلام کرد همانطور که تهاجم غیرقانونی و ظالمانه ولادیمیر پوتین به اوکراین وارد چهارمین سال خود شده است، بسیار خرسندم که این قطعنامه دو حزبی را که آشکارا بیان کننده حمایت تزلزل ناپذیر ما از حاکمیت مردم اوکراین و محکوم کننده تهاجم روسیه است، معرفی کنم.
هفته گذشته دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ضمن انتقاد از ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، کی یف را آغازگر جنگ دانست و مذاکراتی را با مقامات روسیه درباره پایان دادن به جنگ اوکراین بدون حضور مقامات اوکراینی یا شرکای اروپایی خود در ریاض برگزار کرد.
ترامپ در عین حال تأکید کرد که به نظر او، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، باید برای «رسیدن به توافق» با یکدیگر دیدار کنند.
رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که روسیه را در آغاز درگیری در اوکراین مقصر نمیداند. به عقیده دونالد ترامپ، ولودیمیر زلنسکی و جو بایدن، رئیسجمهور پیشین آمریکا مسئول بحران اوکراین بودند و تأکید کرد که آنها میتوانستند از این بحران جلوگیری کنند.
چند روز پیش نیز ترامپ در همایش ملی محافظه کاران در شهر مریلند، اعلام کرد ایالات متحده در آستانه توافقی نزدیک با اوکراین بر سر تقسیم درآمدهای حاصل از مواد معدنی و آلی اوکراین است.
در عین حال دو روز پیش زلنسکی عنوان کرد که حاضر است از سمت خود استعفا کند اگر این مساله به برقراری صلح در اوکراین کمک کند و منجر به پیوستن کییف به ناتو شود.
زلنسکی در یک نشست خبری در کییف گفت: انتخابات ریاست جمهوری در اوکراین بعد از لغو حکومت نظامی برگزار خواهد شد. برنامه حفظ قدرت برای چندین دهه را ندارم، اما به پوتین اجازه نخواهم داد کشور را کنترل کند.
رئیس جمهور اوکراین در مورد توافق بر سر مواد معدنی با آمریکا نیز اظهاراتی را مطرح کرد و به نوعی به سخنان مقامهای آمریکایی و ترامپ در مورد اینکه این توافق در آستانه امضا شدن است، پاسخ داد و گفت: ده نسل از اوکراینیها باید بهایش را بدهند. من آن را امضا نمیکنم.
طبق پیش نویس این توافق، اوکراین ملزم میشود که نیمی از درآمدهای خود از منابع طبیعی، ازجمله مواد معدنی، گاز و نفت، و همچنین درآمدهای حاصل از بنادر و سایر زیرساختها را به آمریکا واگذار کند.
در عین حال، «اورسولا فون در لاین»،رئیس کمیسیون اروپایی ضمن استقبال از سرعت و دقت اصلاحات در اوکراین عضویت این کشور در اتحادیه اروپا قبل از سال 2030 را ممکن دانست.
«ولادیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین گفته است امیدوار است ایالات متحده آمریکا به حمایت از کشورش ادامه دهد. وی با بیان اینکه «نباید اتحاد بین اروپا و آمریکا را از دست بدهیم»، افزود که عضویت احتمالی اوکراین در ناتو یا اتحادیه اروپا به طور قابل توجهی حفاظت ارضی این کشور را بهبود خواهد بخشید.
انتهای پیام/