ماماها، نقشی ضروری و حیاتی در هر بحران

۲ هفته پیش ۴

ماماها، نقشی ضروری و حیاتی در هر بحران

کنفدراسیون بین‌المللی مامایی با انتخاب شعار «ماماها، نقشی ضروری و حیاتی در هر بحران» برای روز جهانی ماما در سال ۲۰۲۵، بر اهمیت حضور ماما‌ها در شرایط بحرانی مانند بلایای طبیعی، جنگ‌ها و تغییرات اقلیمی تأکید کرده است.

خبرگزاری میزان -

به گزارش وبدا، کنفدراسیون بین‌المللی مامایی با انتخاب شعار «ماماها، نقشی ضروری و حیاتی در هر بحران» برای روز جهانی ماما در سال ۲۰۲۵، بر اهمیت حضور ماما‌ها در شرایط بحرانی مانند بلایای طبیعی، جنگ‌ها و تغییرات اقلیمی تأکید کرده است، این شعار نشان‌دهنده نقش حیاتی ماما‌ها در حفظ سلامت مادران، نوزادان و خانواده‌ها در دشوارترین شرایط است.

در اطلاعیه کنفدراسیون بین‌المللی مامایی علت انتخاب این شعار چنین عنوان شده است.

جهان با تعداد بی‌سابقه‌ای از بحران‌های پیچیده رو‌به‌رو است، بلایای طبیعی، جنگ‌ها و پیامد‌های مداوم تغییرات اقلیمی.

این بحران‌ها به طور نامتناسبی بر زنان و دختران خانواده‌ها تأثیر می‌گذارد و آنها را در معرض خطرات بیشتری مانند، عوارض بارداری و خشونت مبتنی بر جنسیت قرار می‌دهد، در حالیکه دسترسی آنها به خدمات ضروری بهداشتی نیز محدود می‌شود.

در این شرایط چالش‌برانگیز، ماما‌ها نقش حیاتی دارند. آنها اولین پاسخ‌دهندگان مورد اعتماد در جامعه خود هستند که می‌توانند سیستم‌های بهداشتی را برای مقابله با هر بحرانی آماده کنند. ماما‌ها می‌توانند تا ۹۰ درصد از خدمات بهداشت جنسی، باروری، مادر، نوزاد و نوجوان (SRMNAH) را حتی در شرایط بحران‌های انسانی ارائه دهند.

ماما‌ها با حداقل منابع و تجهیزات قادرند، تولد‌های ایمن و مراقبت‌های دوران بارداری و پس از زایمان را در شرایط بحران فراهم کنند، خدمات فرزندآوری، سلامت باروری و مراقبت‌های جامع پیشگیری از سفط، و حمایت از بازماندگان خشونت مبتنی بر جنسیت را ارائه دهند، از مادران شیرده حمایت کنند و اطمینان دهند که نوزادان تغذیه‌ای ایمن، سالم و قابل اعتماد دریافت می‌کنند و به جامعه آسیب دیده آموزش داده و آنها را به دانش و ابزار‌های لازم برای ایمن و سالم ماندن در زمان بحران مجهز کنند.

به همین دلیل است که موضوع امسال برای روز جهانی ماما، ماماها؛ نقشی ضروری و حیاتی در هر بحران، انتخاب شده است، اما چرا این موضوع اهمیت دارد؟

با اینکه ماما‌ها نقشی حیاتی در توانایی سیستم‌های بهداشتی برای آمادگی و مقابله با بحران‌ها دارند، اغلب ارزش آنها نادیده گرفته می‌شود و از برنامه‌ریزی‌ها و تلاش‌های مربوط به آمادگی و پاسخگویی به بحران کنار گذاشته می‌شوند.

اکنون زمان آن است که ماما‌ها را به عنوان متخصصان بهداشتی به رسمیت بشناسیم و برای حضور آنها در تمامی مراحل آمادگی و واکنش به بحران‌ها، تلاش کنیم.

برای اینکه ماما‌ها بتوانند به‌طور مؤثر به بحران‌ها پاسخ دهند، باید اطمینان حاصل کنیم که آنها در امنیت کامل هستند و به آموزش، ابزار‌ها و منابع لازم مجهز شده‌اند تا بتوانند در دشوارترین شرایط جان انسان‌ها را نجات داده و از حقوق آنها محافظت کنند.

انتهای پیام/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->