مجازات قانونی انجام تاتو و ریموو کردن آن توسط اشخاص فاقد صلاحیت و بدون نظارت پزشک

۴ ساعت پیش ۱

دانستنی‌های حقوقی

مجازات قانونی انجام تاتو و ریموو کردن آن توسط اشخاص فاقد صلاحیت و بدون نظارت پزشک

اقداماتی، چون میکروپیگمانتاسیون، تاتو، دتاتو، همگی اقدامات پزشکی محسوب می‌شود که می بایست تحت نظارت پزشک انجام شود.

خبرگزاری میزان -

اقداماتی، چون میکروپیگمانتاسیون، تاتو، دتاتو، همگی اقدامات پزشکی محسوب می‌شود که می‌بایست تحت نظارت پزشک انجام شود.

وقتی به کار‌هایی که مردم یک جامعه انجام می‌دهند نگاهی می‌اندازیم مهم است که هر شخصی صرفاً اموری را انجام دهد که در حوزه تخصصی اوست وگرنه این موضوع برای جامعه معضلاتی را ایجاد می‌کنند. قانونگذار در برخی زمینه‌ها اهتمام به خرج داده و برای اشخاصی که بدون تخصص اقدام به کاری می‌کنند مجازات تعیین کرده است. قلمرو پزشکی یکی از مهمترین آنهاست و بدین خاطر که با سلامت و بهداشت شهروندان سروکار دارد به طور خاص مداخله افراد غیر متخصص در آن جرم انگاری شده است.

قاضی مهدی صانعی در خصوص انجام تتو یا به اصطلاح صحیح‌تر تاتو توسط افراد فاقد مجوز چنین بیان داشته است: امروزه برخی از موضوعاتی که مداخله در امر پزشکی محسوب می‌شود متاسفانه به قدری انجام آن توسط افراد فاقد صلاحیت رواج یافته که اختصاص آنها به حرفه‌های پزشکی به محاق رفته و از نظر دور افتاده است. از جمله این موارد می‌توان به «تاتو»، میکروپیگمانتاسیون، «ریموو» (remove) کردن آن و... اشاره کرد.

از یک سو انجام تاتو و ریموو کردن آن توسط آرایشگران متداول گشته و از دگر سو همزمان با گسترش تاتو میان قشری از جامعه، شغل تاتوآرتیست پدیدار شده است. حال آنکه اقداماتی، چون میکروپیگمانتاسیون، تاتو، دتاتو (از طریق فیزیکی شیمیایی یا q switch) همگی اقدامات پزشکی محسوب می‌شود.

کیو سوییچ به معنای پاک کردن تاتو (تتو در معنای عرفی) است.

ضرورت قانونی نظارت پزشک

این قاضی دادگستری در خصوص اینکه ایا معنای نظارت پزشک، انجام تتو توسط پزشک است یا خیر نیز چنین بیان داشته است: البته وقتی می‌گوییم این رفتارها، اقدامات پزشکی هستند ممکن است این سوال یا ایراد مطرح شود که پزشک خود اقدام به تاتو یا ریموو تاتو و... نمی‌کند. بله منظور از اینکه این رفتار‌ها امر پزشکی هستند این نیست که الزاماً پزشک، خودش آن را انجام دهد بلکه منظور این است که اگر اپراتور آموزش دیده هم تحت نظارت پزشک آن را انجام دهد کافی است. در مواقعی که یک رفتار باید تحت نظر پزشک انجام شود (و نه الزاماً توسط خود پزشک) اصولاً آن رفتار نیز پزشکی محسوب می‌شود.

روزانه می‌بینیم پرونده‌هایی را که تاتو و ریموو کردن آن بدون نظارت پزشک و توسط افراد فاقد صلاحیت انجام شده و منجر به صدماتی شده که بعضاً برگشت ناپذیر هم بوده است... در تاتو، ریموو تاتو و امثال آن اقداماتی انجام می‌شود که در تماس مستقیم با پوست قرار دارد و می‌تواند آسیب‌های پوستی و... را در پی داشته باشد. از این گذشته از حیث رعایت بهداشت وسایل و پرسنل نیز ملاحظات زیادی وجود دارد که انجام آن توسط واحد‌های غیر پزشکی، نظارت معاونت‌های درمان بر آن را کاهش می‌دهد. از اینها گذشته تاتو کردن می‌تواند برای برخی افراد حساسیت‌های پوستی به همراه بیاورد و اینکه چه موادی در تاتو استفاده می‌شود و این مواد مجاز است که وارد پوست می‌شود یا نه همه و همه موضوعاتی است که نظارت پزشک را می‌طلبد.

مجازات قانونی انجام تاتو و ریموو کردن آن توسط اشخاص فاقد صلاحیت و بدون نظارت پزشک

قاضی صانعی در خصوص مجازات انجام این اقدامات توسط افراد فاقد صلاحیت چنین بیان می‌دارد: با توجه به آنچه گفتیم انجام تاتو و ریموو کردن آن توسط اشخاص فاقد صلاحیت و بدون نظارت پزشک، غیر قانونی بوده و مداخله در امر پزشکی محسوب می‌شود.

مجازات قانونی درنظر گرفته شده برای مرتبه اول پانصد میلیون تومان جزای نقدی و در صورت تکرار تا یک میلیارد تومان جزای نقدی است.

انتهای پیام/


مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->