مروری بر ویژگی‌های فردی و اجتماعی شهید کسایی؛ از تدریس نهج‌البلاغه و توجه به نماز شب تا تلاش برای جهاد تبیین و بیان جنایات منافقین

۵ ساعت پیش ۱

مروری بر ویژگی‌های فردی و اجتماعی شهید کسایی؛ از تدریس نهج‌البلاغه و توجه به نماز شب تا تلاش برای جهاد تبیین و بیان جنایات منافقین

نویسنده کتاب «آخرین فرصت» با بیان اینکه شهید علی کسایی دغدغه تربیت جامعه را دردل داشت گفت: این شهید ابعاد عملکرد و عقاید جنایتکاران منافق را برای جامعه به خوبی مطرح می‌کرد و یک قهرمان واقعی و به تمام معنا در جهاد تبیین بود.

خبرگزاری میزان -

نوزدهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت همراه با انتشار تقریظ حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بر کتاب «آخرین فرصت» و گرامیداشت فداکاری‌ خانواده‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران، پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ در حرم مطهر حضرت احمد بن موسی الکاظم (شاهچراغ) علیهم‌السلام شیراز برگزار می‌شود.

«آخرین فرصت» داستان زندگی شهید علی کسایی، مربی و مسئول عقیدتی سیاسی مرکز پیاده ارتش در شیراز را روایت می‌کند و در ۳۱۲ صفحه به قلم سمیرا اکبری نوشته و توسط انتشارات به‌نشر چاپ و منتشر شده است.

کتاب «آخرین فرصت» یکی از شش کتابی است که در هفته دفاع مقدس امسال به‌عنوان تازه‌ترین کتب تقریظی حضرت‌آیت‌الله خامنه‌ای معرفی شده بودند.

به‌مناسبت پیش‌رو بود انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر این کتاب خبرگزاری میزان به سراغ همرزم و همکار ارتشی شهید کسایی و سمیرا اکبری نویسنده کتاب «آخرین فرصت» رفته است.

ابراهیم کلامی همرزم و همکار ارتشی شهید کسایی در گفت‌وگو با میزان درباره نحوه آشنایی‌اش با این شهید بزرگوار گفت: شهید علی کسایی لیسانس وظیفه بود که در تیپ ۵۵ هوابرد ارتش فعالیت داشت. وی در پادگان شیراز در بخش انجمن اسلامی در ابتدای روز‌های انقلاب اسلامی کار می‌کرد و من در مرکز پیاده ارتش مشغول به کار بودم، اما بعد از مدتی بخش انجمن اسلامی ارتش از شهید کسایی دعوت کرد تا در حوزه عقیدتی حضور یافته و به عنوان مدرس و مربی در این بخش به تدریس نهج البلاغه بپردازد.

وی بیان کرد: تسلط به خطبه‌های نهج البلاغه و تفسیر بسیار زیبا و تاثیرگذار وی از رهنمود‌های ارزشمند حضرت علی (ع) سبب شد تا در سال ۶۰ این شهید که لیسانس الهیات از دانشگاه مشهد را داشت به عنوان استاد از تیپ هوابرد مسئول تدریس کتاب نهج البلاغه برای تمام افراد در پادگان شیراز شود. 

کلامی به مبارزات شهید کسایی در میدان جنگ تحمیلی نیز اشاره و بیان کرد: شهید کسایی فردی شجاع، نترس و در عین حال دلسوز بود. من در خط مقدم جبهه‌های مهران، سومار و اورامانات با وی همرزم بودم. وی به خاطر جایگاه آموزشی عموماً در پادگان حضور داشت؛ اما اصرار و پافشاری‌هایش برای حضور در خط مقدم سبب می‌شد تا هنگامی که تیپ ۵۵ به خط مقدم اعزام می‌شد، بتواند وارد منطقه عملیاتی شود و راهنمایی و تدریس خود را در این مناطق به اجرا بگذارد، این روند ادامه داشت تا اینکه در سال ۶۶ در منطقه سومار به شهادت رسید. 

همرزم ارتشی شهید کسایی، به ویژگی‌های اخلاقی شهید کسایی اشاره و تاکید کرد: خوب به خاطر دارم پافشاری ویژه‌ای بر خواندن دعای کمیل در شب‌های جمعه داشت این مهم حتی در شرایط خطر و گلوله باران از سوی دشمن نیز دنبال می‌شد. یکی از روز‌ها زمانی که نماز مغرب به جماعت او برگزار شد، دشمن منطقه را به گلوله بست همه نمازگزاران دست از قنوت کشیدند، اما او همچنان قنوت خود را با دقت و طولانی به جا آورد.

وی ادامه داد: توجه شهید کسایی به نماز شب آن هم در کردستان بسیار خاص و ویژه بود و هرگز آن را فراموش نمی‌کنم. نماز شب را در سنگر بسیار جانسوز ادا می‌کرد و تا صبح «دعای صباح» را با شمعی روشن در سنگر می‌خواند و اشک می‌ریخت. او عاشق شهادت بود و در نهایت خداوند به این آرزو او جامه عمل پوشاند.

شهید کسایی قهرمان جهاد تبیین بود

سمیرا اکبری نویسنده کتاب «آخرین فرصت» نیز درباره تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب زندگنامه شهید علی کسایی به میزان گفت: بهترین اتفاقی که ممکن است برای یک نویسنده و کتاب شکل بگیرد این است که به تقریظ از سوی مقام معظم رهبری نائل شود، زیرا این مهم سبب می‌شود تا کتاب دیده شده و بیشتر مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد.

وی تاکید کرد: مطمئنم اگر کتاب دیده شده و یا مورد تقریظ قرار گرفته شود صرفاً به خاطر شخصیت شهید علی کسایی بوده است. من همیشه دوست داشتم تا جامعه متوجه شخصیت و سبک زندگی این شهید بزرگوار باشد و این آرزویی بود که به حقیقت تبدیل شد، زیرا این تقریظ زمینه‌ای را فراهم می‌کند تا این شهید به درستی برای جامعه معرفی شود.

مروری بر ویژگی‌های فردی و اجتماعی شهید کسایی؛ از تدریس نهج‌البلاغه توجه به نماز شب تا تلاش برای جهاد تبیین و بیان جنایات منافقین

اکبری تاثیر نگارش کتاب «آخرین فرصت» بر زندگی خود را مورد بررسی قرارداد و تصریح کرد: سبک زندگی این شهید نه تنها بر من حتی بر خانواده من هم تاثیرگذار بود. هرچه به زمان رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب «آخرین فرصت» نزدیک می‌شویم بی‌تاب‌تر می‌شوم تا بدانم رهبرم به کدام یک از ابعاد شخصیتی شهید بزرگوار اشاره کرده است. 

وی تسلط شهید علی کسایی به نهج البلاغه را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: شهید علی کسایی دغدغه تربیت جامعه را دردل داشت. از آنجا که تحصیلات وی به عنوان دانشجویی دانشگاه فردوسی در حوزه ادبیات عرب بود و همزمان در حوزه علمیه مشهد تربیت یافته بود، بنابراین پرورش جامعه برای او جایگاه خاصی داشت و به روشنگری در جامعه می‌پرداخت. ابعاد عملکرد و عقاید جنایتکاران منافق را برای جامعه به خوبی مطرح می‌کرد و یک قهرمان واقعی و به تمام معنا در جهاد تبیین بود. حتی تلاش‌های وی برای روشنگری در زندان برای منافقان نیز اثرگذار بود و سبب شد برخی از آنان از در مسیر غلط خارج و متوجه خطا و اشتباه خود شوند و از مسیر بازگردند.

 انتهای پیام/



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->