همایش ملی وفاق مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه امروز ۹ بهمن ۱۴۰۳ با حضور حجتالاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین انصاری معاون حقوقی ریاست جمهوری، سرگزی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی و عبدلیان پور رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در مشهد مقدس برگزار شد.
معاون اول قوه قضاییه: قاضی به تمام علوم تسلط ندارد و باید کارشناسان که صاحبان حرفه هستند دقت لازم را داشته باشند
حجتالاسلام والمسلمین خلیلی معاون اول قوه قضاییه در همایش وفاق به پیوند میان مبعث و امور مرتبط که وکلا، کارشناسان و مشاوران اشاره کرد و گفت: امید بر آن است که این پیوند را بتوانیم به خوبی برقرار کنیم و نتیجه مطلوبی را کسب کنیم مبعث در تمام لایههای زندگی ما جریان دارد و باید جریان داشته باشد و آنچه که در مبعث رخ داده است و در منابع ما مخصوصاً قرآن آمده این است که مبعث هدفی دارد و آن هدف میتواند این موضوع ۱- شناخت صحیح، فهم درست از خدا و نزدیک شدن به خدا و ۲- برقراری عدالت باشد.
وی افزود: پیامبر خدا مبعوث شده است که شناخت دقیقی از توحید ارائه دهد و زندگی ما را با نزدیک شدن به خدا سامان دهد تا ساماندهی در سایه توحید شکل بگیرد، همچنین عدالت را برقرار کند. پیامبر آمده است که فهم درستی از خداشناسی و درک درستی از خدا دهد لذا امیرالمومنین فرمود که بهترین تعریفی که پیامبران خدا از خدا کردن پیامبر خدا بود.
وی افزود: بعثت پیامبر اکرم دو هدف داشت اول شناخت و دوم برقراری عدالت است. عدالت یک ارزش بوده و یک وسیله برای رسیدن به خدا است و ارزش ذاتی دارد یعنی در کنار فضایل دیگر نیست بلکه خود میتواند مولد فضایل باشد.
حجتالاسلام والمسلمین خلیلی گفت: وکلا و مجموعه دستگاه قضایی باید با هم همکاری کنند و این همکاری باید شکل بگیرد، عدالت و برقراری عدالت یک مجموعه و زنجیره است، لذا اگر این مجموعه شکل نگیرد از درون آن عدالت بر نمیخیزد.
وی ادامه داد: قاضی باید عدالت بورزد و عدالت خواه باشد همان فضائل نیز باید در وکیل و کارشناس نیز باشد.
وی خطاب به وکلا گفت: امروز در کنار یکدیگر قرار گرفتهایم و ما یک مجموعه واحد هستیم و همگی ما برای عدالت باید تلاش کنیم و باید ویژگی انسانهایی خواهان برقراری عدالت را داشته باشیم تا مردم آن را احساس کنند و بهره ببرند.
حجتالاسلام والمسلمین خلیلی گفت: ما امروز نیازمند این هستیم که بیشتر از دیروز بیندیشیم ،فکر کنیم، بخوانیم و بدانیم و اگر ندانسته بخواهیم قضاوت و کارشناسی کنیم و با وکالت در دعاوی دفاع کنیم و علم کافی نباشد و خود را مهیا دانستن نبینیم و ندانیم به تعبیر غزالی مرتکب حرمت شدهایم پس این علوم امروز بر ما واجب شد. امروز این عزیزانی که تحلیف و در عرصه وکالت وارد میشوند تا دفاع از مظلوم کنند و حق را آشکار کنند باید روزشان به مطالعه و افزون کردن علم بگذرد وگرنه متضرر میشوند.
معاون اول قوه قضاییه گفت: این مجموعه به تمام معنا باید عدالت خواه باشد، قاضی به تمام علوم تسلط ندارد لذا نیاز است که از نظر صاحبان حرفه و کارشناسان استفاده کند.
حسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در این همایش ضمن گرامیداشت عید سعید مبعث از حضور عزیزان و بزرگواران از سه قوه قضاییه، قوه مقننه و قوه مجریه تقدیر و تشکر کرد و گفت: این همایش یک طراحی و مدل زیبا از معنا و مفهوم وفاق است که در مرکز وکلا ایجاد شده است.
وی افزود: رئیس قوه قضاییه با حضور در گردهمایی مرکز وکلا مباحث و نکاتی را مطرح و یکی از مواردی که تکلیف کرد در راستای شعار سه سال پیش روی مرکز با عنوان نوآوری در خدمت و تحقق عدالت بود که انشالله به واقعیت تبدیل میشود. با توجه به رصد و پایش رئیس قوه قضاییه این تکالیف را برعهده ما گذاشتند و گفتند میتوانیم قوانین و دستورالعملهایی که مخصوص قوه قضاییه است را در اختیار مرکز وکلا قرار دهیم تا نکات خود را بیان کنند و این امر مهمی است همچنین گفتند مطالبی که جنبه طبقه بندی دارد را میتوانیم در اختیار مجموعه علمی تخصصی مرکز قرار دهیم چرا که به این نتیجه رسیدند که مجموعه ما توان این کار تخصصی و عملی را دارد.
وی افزود: مرکز وکلا ماموریتهای بسیاری را طی سه سال گذشته پیگیری کرده که مهمترین مسئولیت بحث آسیب شناسی مسایل بود، رئیس قوه قضاییه گفتند که مجموعهای با این شرایط و افراد و شاخصهایی که وجود دارد میتواند نه تنها قوه قضاییه بلکه سایر قوا را آسیب شناسی کند و ما نیز کارهای علمی دقیق درخصوص آسیب شناسی انجام دادهایم و به رئیس قوه قضاییه ارائه کردهایم.
عبدلیان پور اظهار کرد: مرکز وکلا در حوزه وکالت، مطالب حقوقی و حوزه کارشناسی میتواند یکی از مشکلات در قوه قضاییه که اطاله دادرسی است را به نتیجه مطلوب برسانند؛ که حتما این مهم را انجام خواهیم داد.
رئیس مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه گفت: رئیس قوه قضاییه گفتند شما مجموعهای هستید که خیرتان به مردم میرسد و رفتار شما باید توام با صداقت باشد و این نکته بسیار اساسی است که بیان کردند و آن را حتما اجابت میکنیم.
وی ادامه داد: در جلسات با معاون حقوقی ریاست جمهوری مطالبی مطرح شد و جلساتی نیز به طور منظم برگزار میشود که این امر نشان دهنده این است که دست یاری و کمک از دو طرف دراز است و میتوانیم دست به کارهای بزرگی بزنیم.
وی با بیان اینکه کمیسیون حقوقی در مرکز وکلا تشکیل شده است، گفت: رئیس کمیسیون حقوقی مجلس فرد بسیار توانمندی است و با مرکز همراهی دارند و نکات خوبی در حوزه قوانین به اشتراک میگذاریم و این امر باعث میشود تدوین قوانین روندمطلوبی به خود بگیرد. مثلا قانون تسهیل که حقیقتا غیرکارشناسی بود و تا زمانی که اصلاح نشده آن را اجرا میکنیم و بعضی افراد صحبتهایی میکنند ولی ما مجری قانون بوده و تمکین کرده و میکنیم ولی این قانون نیاز به اصلاح دارد و چیز عجیبی نیست که یک قانون باید اصلاح شود.
عبدلیان پور ادامه داد: اگر کنار هم و با هم معنی وفاق را در خصوص تدوین قوانین و تنفیح قوانین اعمال کنیم، قطعا خروجی آن چیزی است که به نفع جامعه حقوقی و جامعه کارشناسی و مردم خواهد بود.
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: وفاق همیشه داروی شفابخش و کیمیای بزرگی است که میتواند همه جوامع از جمله جامعه اسلامی را به سمت سعادت و منافع هدایت کند.
وی افزود: امروز جامعه اسلامی و در کشور عزیزمان ایران بیش از گذشته نیازمند عنصر حیاتی و اجتماعی وفاق هستیم؛ چه اینکه دشمنان در صدد هستند با ایجاد سلب وفاق به اهداف خود برسند و با همه ابزاری که در اختیار دارند در این جهت شیطانی تلاش میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین انصاری با اشاره به اینکه در آستانه ۲۲بهمن و سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی قرار داریم، گفت: انقلاب اسلامی انقلابی است که ملت ایران با عنصر وفاق از هر رنگ، نژاد، دین و مذهب و همه صنوف توانست اراده خود را به کرسی بنشاند و رأی خود را منشأ همه قدرتها قرار دهند.
معاون حقوقی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: در طی ۴۵ سال گذشته نیز عامل وحدت و وفاق اگر نگوییم یگانهترین عامل دوام و بقای انقلاب و غلبه بر جنگ نابرابر تحمیلی و دیگر توفیقاتی بوده است که در ادامه راه پرخطر بدون عامل کلیدی و مهم وفاق هیچ موفقیتی دست یافتنی نخواهد بود.
وی تصریح کرد: امروز در صدد هستند تا جامعه را چند پاره کنند و گاهی به نام ارزشها، گاهی به نام انقلابی گری، گاهی به نام مذهب، گاهی به نام این رفتار، گاهی به نام آن رفتار، گاهی به دلیل این حکم شرعی یا آن حکم شرعی، اما این رفتارها به گونهای است که به جای دعوت، تفرقه ایجاد میشود.
حجتالاسلام والمسلمین انصاری تاکید کرد: امروز هر ندایی به هر بهانه یا مصلحت اندیشی که موجب تفرقه در جامعه شود خواسته یا ناخواسته گام برداشتن در زمین اسرائیل و اجرای بخشی از توطئه نتانیاهو درمانده در عرصه سیاسی است.
معاون حقوقی رئیس جمهور با اشاره به اقدامات دولت چهاردهم در زمینه وفاق گفت: اکنون دستگاههای حاکمیتی و قوای سهگانه مهمترین وفاق عملی است که باید سرچشمهای برای برکت رساندن و رفع مشکلات و معیشت مردم باشد و خوشبختانه امروز شعار و برنامه دولت چهاردهم در قول و عمل وفاق استوار است و گامهایی برداشته شده است که در گذشته دست نیافتنی بود.
حجتالاسلام والمسلمین انصاری اضافه کرد: بکارگیری و انتصابهایی از برادران اهل سنت، تلاش بر اینکه حق زنان در استفاده از کرسیهای مدیریت و خدمت در عالیترین سطوح مراعات شود، همچنین تلاش برای وفاق میان قوای سهگانه از اقدامات دولت چهاردهم در این زمینه است، در همین رابطه رئیس قوه قضاییه از ابتدا بر مدار توسعه مشارکت نهادها و دستگاهها حرکت کرد و در راستای همافزایی دولت با قوه قضاییه گام برداشت. همچنین مجلس شورای اسلامی نیز در این عرصه گامهای بزرگی برداشتهاند و با دولت و قوه قضاییه همراهی و همدلی دارند که این همراهی در برخی کمیسیونها از جمله کمیسیون حقوقی و قضایی پیشتازتر است.
معاون حقوقی رئیس جمهور در رابطه با زمینههای همکاری قوای سهگانه برای ایجاد وفاق در حوزه حقوقی و قضایی تشکیل تفاهمنامه همکاری را پیشنهاد کرد.
انصاری درباره موضوعات همکاریهای متقابل با اشاره به ماده ۱۱۷ قانون برنامه هفتم پیشرفت، اظهار کرد: معاونت حقوقی مکلف است وارد کردن اصول و موازین دادرسی منصفانه را در مراجع شبه قضایی توسعه دهد و در این زمینه با قوای دیگر همکاری داشته باشد که در این زمینه اقداماتی انجام شده است، اما نیازمند تعامل و همکاری قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی هستیم.
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: تنقیح قوانین و مقررات، بهبود فضای کسب و کار و مردمی کردن اقتصاد همچنین مبارزه با فساد اقتصادی و اداری از جمله موضوعاتی است که در عرصه حقوقی و قضایی میتواند توسط قوای سه گانه پیگیری شود.
محمد سرگزی رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: مرکز وکلا در بسیاری از نظراتی که از این مرکز در خصوص موضوعات مختلف میخواهیم، در کمتر از ۲۴ ساعت پاسخ میدهد و این نظرات برای مجلس بسیار راهگشا است. فصل جدیدی در این مرکز آغاز شده که بسیار ارزشمند است.
وی افزود: پیگیری حقوقی پرونده جنایات صهیونیستها در محاکم بینالمللی کار بسیار بزرگی بود که در مرکز وکلا برای نخستین بار دنبال شد.
سرگزی با اشاره به اقدامات ارزشمند به مرکز وکلا گفت: طرح مساجد با وکلا بسیار ارزشمند است.
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به مطالبات کارشناسان رسمی از مجلس گفت: یکی از این مطالبات، مشارکت کارشناسان در فرایندهای کارشناسی مجلس است که از این ظرفیت اکنون استفاده میشود و از مرکز وکلا نظرخواهی میشود.
وی با اشاره به تکالیف مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نظارت یکی دیگر از تکالیف مجلس شورای اسلامی است که میخواهیم در این حوزه نیز از ظرفیت کارشناسان استفاده کنیم.
وی با اشاره به مطالبه اصلاح قانون تسهیل گفت: ما مخالف انحصار هستیم و مخالف از بین بردن بدون ضابطه بنیانهای نهاد کارشناسی و وکالت در کشور هستیم؛ لذا با کمک مرکز وکلا، طرحی را برای اصلاح این قانون پیش بینی کردیم نه با عنوان اصلاح این قانون بلکه طرحی با عنوان اصلاح قانون بند الف ماده ۷ قانون کارشناسان رسمی، تبصره ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری و ماده پنج قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران که آن را آماده کردیم. این طرح با نظر شما عزیزان نوشته شده و به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است. علاوه بر اینکه دغدغه شماست، دغدغه جدی ما نیز است. چرا که به عنوان مثال قضات ما به نظر کارشناسان استناد میکنند و اگر کارشناس علم کافی را نداشته باشد چه فاجعهای رخ میدهد؛ لذا با تمام قوا این موضوع را دنبال خواهیم کرد.
وی افزود: پیگیری حقوقی پرونده جنایات صهیونیستها در محاکم بینالمللی کار بسیار بزرگی بود که در مرکز وکلا برای نخستین بار دنبال شد.
سرگزی با اشاره به اقدامات ارزشمند به مرکز وکلا گفت: طرح مساجد با وکلا بسیار ارزشمند است.
رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به مطالبات کارشناسان رسمی از مجلس گفت: یکی از این مطالبات، مشارکت کارشناسان در فرایندهای کارشناسی مجلس است که از این ظرفیت اکنون استفاده میشود و از مرکز وکلا نظرخواهی میشود.
وی با اشاره به تکالیف مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نظارت یکی دیگر از تکالیف مجلس شورای اسلامی است که میخواهیم در این حوزه نیز از ظرفیت کارشناسان استفاده کنیم.
وی با اشاره به مطالبه اصلاح قانون تسهیل گفت: ما مخالف انحصار هستیم و مخالف از بین بردن بدون ضابطه بنیانهای نهاد کارشناسی و وکالت در کشور هستیم؛ لذا با کمک مرکز وکلا، طرحی را برای اصلاح این قانون پیش بینی کردیم نه با عنوان اصلاح این قانون بلکه طرحی با عنوان اصلاح قانون بند الف ماده ۷ قانون کارشناسان رسمی، تبصره ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری و ماده پنج قانون دفاتر اسناد رسمی و کانون سردفتران و دفتریاران که آن را آماده کردیم. این طرح با نظر شما عزیزان نوشته شده و به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است. علاوه بر اینکه دغدغه شماست، دغدغه جدی ما نیز میباشد. چرا که به عنوان مثال قضات ما به نظر کارشناسان استناد میکنند و اگر کارشناس علم کافی را نداشته باشد چه فاجعهای رخ میدهد؛ لذا با تمام قوا این موضوع را دنبال خواهیم کرد.
وی با اشاره به مطالبه اصلاح مروز زمان در خصوص نظر کارشناسی خاطرنشان کرد: بحث اصلاح قانون کارشناسان را در دستور کار قرار دادیم لذا نظرات خود را عنوان کنید تا طی این طرح اعمال کنیم.
سرگزی طی در خواستی از معاون اول قوه قضائیه، بر الزام کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی به رعایت دستمزد ابلاغی از سوی رئیس قوه قضاییه تاکید کرد.
وی گفت: راه اندازی و ایجاد صندوق تامین آینده کارشناسان رسمی یکی از پیامهایی است که برای ما ارسال میشود، اگر طرحی ارائه شود حتما دنبال خواهیم کرد.
سرگزی گفت: برخی افراد امنیت روانی جامعه را تحتالشعاع قرار میدهد و مسئولی به پیکره نظام و انقلاب حمله میکند، مرکز وکلا حتما ورود کند و در مجموعه قضائی اگر نیاز است شکایت شود. امنیت روانی که امروز در کشور ایجاد شده ناشی از خون شهدا و جانبازان است؛ لذا نباید به امنیت روانی جامعه به نظام و انقلاب خدشهای وارد شود.
در پایان این همایش آیین تحلیف و اعطای پروانه پایه یک وکالت به ۶۰ نفر از وکلای جدید مرکز برگزار و از سردیس ژیل دوور؛ وکیل فقید فرانسوی که در همکاری بینالمللی و جمعآوری ۴۰۰۰ صفحه سند و ثبت شکایت در دیوان بینالمللی موجبات حکم بازداشت نتانیاهو؛ نخست وزیر و گالانت؛ وزیر دفاع سابق رژیم صهیونیستی را فراهم کرد، رونمایی شد.
انتهای پیام/