یادداشت|
شانه خالی کردن و واگذاری مسئولیت فرهنگسازی به مدیر بعدی، بهتر است از امروز تمام شود و مقابله با ناهنجاریها و اصلاح فرهنگ هوادارای را از همین امروز شروع کنید.
حاشیههایی حوادث تلخ دیدار تیمهای فوتبال پرسپولیس با تراکتور همچنان ادامه ندارد و هر روز ابعاد عجیبی از این اتفاقات ناگوار رو میشود.
اما آیا اتفاقاتی که روی سکوهای این مسابقه رخ داد، میتواند آینهای تمام نما از فوتبال ایران در سال ۲۰۲۵ باشد؟
قطعاً از حضور چند ده هزار نفری تماشاگران در استادیوم پرخاطره آزادی، پس از مدتها، به نیکی یاد خواهد شد، اما اگر با رفتارهایی که روی سکوها رخ داد، برخورد مناسبی نشود، تغییری در فرهنگ طرفداری اخلاقمدار، صورت نخواهد گرفت.
در چند روز اخیر، طرفین تقصیرها را بر گردن یکدیگر انداختهاند؛ اما ویدیوهایی که از سوی به اصطلاح «هواداران» در شبکههای اجتماعی پخش شده، جای تردیدی را بر آنچه گذشت، باقی نمیگذارد. فحاشی، سنگ پرانی و دیگر ناهنجاریهای رخ داده در این دیدار، آن چیزی نیست که شایسته ملت با عزت ایران باشد. از سوی دیگر اگر جلوی چنین رفتارهایی گرفته نشود، قطعاً میزبانی از مسابقات بینالمللی در استادیومهای ایران تحتالشعاع قرار خواهد گرفت.
کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال و دیگر مراجع ذیربط باید به سرعت وارد عمل شده و با خاطیانی که هر دو طرف هستند، از در محرومیتهای سنگین و بازدارنده (از محرومیت حضور تماشاگران گرفته تا جرائم مالی)، برخورد کنند.
البته جریمه مالی، تنبیه خوبی برای رفتارهای تکراری نیست. از آنجایی که بودجه این تیمها غالباٌ از سرمایه ملی تامین میشود، شاید بهتر باشد به جای اخذ جریمه، جریمهای برای کسر بودجه از مدیران و متولیان باشگاه در نظر گرفته شود.
دولت چهاردهم، با شعارهای متعددی از فرهنگ و ادب روی کار آمده است و از وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال بهعنوان یکی از زیرمجموعهها، انتظار میرود که در اجرای قانون، تبعیض قائل نشود یا فشاری روی کمیته انضباطی برای چشمپوشی از این اتفاقات تلخ نباشد.
تغییر، از جایی باید شروع شود و شانه خالی کردن و واگذاری مسئولیت فرهنگسازی به مدیر بعدی، بهتر است که از امروز تمام شود؛ پس مقابله با ناهنجاریها و اصلاح فرهنگ هوادارای را از همین امروز شروع کنید.
انتهای پیام/