فرمانهای اجرایی جدید دولت آمریکا باعث ایجاد وقفه و مشکل برای سیستم نظارت بر قحطی و امدادرسانی بینالمللی شده است.
تلاش دولت آمریکا برای کاهش و تغییر شکل کمکهای خارجی، سیستم پیچیده جهانی را که هدف آن جلوگیری از قحطی و پاسخ به آن است، فلج میکند.
کارشناسان عنوان میکنند که سیستم نظارت بر قحطی و امدادرسانی بینالمللی ضربههای متعددی را از توقف ناگهانی کمکهای خارجی آمریکا متحمل شده است.
توقف کمکهای مالی، که ترامپ پس از روی کار آمدن در ۲۰ ژانویه (اول بهمن) دستور آن را صادر کرد، قرار است ۹۰ روز ادامه داشته باشد. وزیر خارجه آمریکا مدعی شده بود که برخی کمکها در زمینه جلوگیری از قحطی بهطور استثناء ادامه خواهد یافت.
اما بسیاری از این کمکهای اضطراری دستکم بهطور موقت متوقف میشوند. اقدام ترامپ برای تعطیلی سازمان امدادرسانی اصلی دولت آمریکا، یعنی آژانس توسعه بینالمللی آمریکا (USAID) این وضعیت را پیچیده کرده است.
مارسیا ونگ، یکی از مقامهای ارشد سابق آژانس توسعه بینالمللی آمریکا گفت که حدود ۵۰۰ میلیون تن غذا به ارزش ۳۴۰ میلیون دلار در بلاتکلیفی است، زیرا سازمانهای بشردوستانه منتظر مجوز وزارت خارجه آمریکا برای توزیع آن هستند.
امدادگران میگویند که کمکهای نقدی ارائهشده آمریکا برای کمک به مردم جهت خرید مواد غذایی و سایر ملزومات در سودان و غزه نیز متوقف شده است.
سازمانهای بشردوستانه در دریافت دستمزد برای عملیات غذای اضطراری با موانعی مواجه شدهاند. دستکم ۶ منبع گفتند که پرسشها درمورد برنامههایی که مجوز ادامه دارند، بیپاسخ مانده است، زیرا افرادی که بهطور معمول چنین به این پرسشها باید پاسخ دهند (مقامهای آژانس توسعه بینالمللی آمریکا) به مرخصی اجباری فرستاده شدهاند.
شبکه سیستمهای هشدار زودهنگام قحطی (FEWS NET)، نهاد آمریکایی که هشدارهای منظم امنیت غذایی را برای جلوگیری از قحطی تولید میکرد، نیز تعطیل شده است. تعطیلی این نهاد سازمانهای امدادی را بدون منبع کلیدی راهنمایی درمورد مکان و نحوه استقرار کمکهای بشردوستانه باقی میگذارد.
انتهای پیام/