مکزیک در کانون یک بحران مهاجرتی

۱ هفته پیش ۲

مکزیک در کانون یک بحران مهاجرتی

سیاست‌های ضدمهاجرتی ترامپ، بحران مهاجرتی را در مرز مکزیک با این کشور ایجاد کرده است.

خبرگزاری میزان -

سیاست‌های ضدمهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا بر بحران مهاجرت درون مرز‌های این کشور تاثیر آشکاری داشته و مهاجران زیادی را با چالش‌های مخاطره‌آمیزی مواجه کرده است؛ این سیاست‌ها در عین حال، برای مکزیک، همسایه جنوبی آمریکا نیز چالش‌های مهاجرتی مهمی ایجاد کرده و اختلاف‌نظر‌های جدی را میان طرفین رقم زده است.

به گزارش رویترز، یک مقام آمریکایی و یک مقام مکزیکی گفتند که مکزیک درخواست رئیس‌جمهور آمریکا برای صدور اجازه فرود هواپیمای نظامی آمریکایی که مهاجران را از این کشور خارج می‌کند، رد کرده است.

هواپیما‌های ارتش آمریکا جمعه گذشته ۲ پرواز مشابه به گواتمالا انجام دادند؛ در هر یک از این پروازها، حدود ۸۰ مهاجر اخراج‌شده از آمریکا حضور داشتند.

مقام‌های گواتمالا اعلام کردند که این کشور روز جمعه سومین پرواز با حدود ۸۰ مهاجر اخراج‌شده را با یک هواپیمای تجاری اجاره‌ای تحویل گرفت.

استفاده از هواپیما‌های نظامی آمریکا برای انجام پرواز‌های اخراج مهاجران بخشی از پاسخ پنتاگون به اعلام وضعیت اضطراری ملی ترامپ در دوشنبه گذشته است.

در گذشته، هواپیما‌های نظامی آمریکا برای جابجایی افراد از یک کشور به کشور دیگر استفاده شده است؛ یکی از مقام‌های آمریکایی گفت: با وجود این، این نخستین بار در سال‌های اخیر بود که از هواپیما‌های آمریکا برای پرواز مهاجران به خارج از کشور استفاده شد.

پنتاگون اعلام کرد که ارتش آمریکا، پرواز‌هایی را برای اخراج بیش از ۵ هزار مهاجری که مقام‌های آمریکایی از ال‌پاسو، تگزاس و سن دیگو، کالیفرنیا معرفی می‌کند، فراهم خواهد کرد.

در عین حال، دولت ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که برنامه موسوم به «ماندن در مکزیک» را دوباره راه‌اندازی می‌کند؛ براساس این برنامه پناهجویان غیرمکزیکی مجبور هستند در مکزیک منتظر بمانند تا پرونده آن‌ها در آمریکا رسیدگی شود.

کلودیا شینبام، رئیس‌جمهور مکزیک، به‌تازگی اعلام کرد که چنین اقدامی مستلزم موافقت کشور پذیرنده پناهجویان است و مکزیک این کار را نکرده است.

روابط آمریکا و مکزیک از زمانی که ترامپ، دومین دوره ریاست جمهوری خود را در روز دوشنبه با اعلام وضعیت اضطراری ملی در مرز مشترک ۲ کشور آغاز کرد، به‌شدت مورد توجه قرار گرفت؛ ترامپ تاکنون هزار و ۵۰۰ نیروی اضافی آمریکایی را در آنجا مستقر کرده است و انتظار می‌رود که هزاران نیروی دیگر به‌زودی مستقر شوند.

در عین حال، اقدام‌های اجرایی در نزدیکی مرز‌های جنوبی آمریکا درست پیش از برگزاری مراسم تحلیف ترامپ، با اتهام‌زنی‌های وی به دولت مکزیک به دلیل انجام ندادن اقدام‌های کافی برای مهاجرت به آمریکا و تهدید به اعمال تعرفه‌های گسترده، سیاست‌های ضدمهاجرتی را در مکزیک تشدید کرد.

پلیس نظامی گارد ملی مجهز به تجهیزات ضدشورش به اردوگاه مهاجران در شمال مکزیک یورش برد؛ شمار نیرو‌های شرکت‌کننده در این یورش ۲۵۰ نفر اعلام شد.

یورش یادشده با واکنش مهاجران به درگیری منجر شد و آن‌ها تلاش کردند با به آتش کشیدن اردوگاه چیهواهوا از بازداشت خود جلوگیری کنند؛ در این اردوگاه حدود ۱۵۰ مهاجر حضور داشتند؛ تعداد زیادی از این افراد موفق به فرار از اردوگاه شدند.

یک مقام مهاجرتی مکزیک اعلام کرد که هدف از این عملیات دور کردن مهاجران از مرز‌های شمالی مکزیک به سمت جنوب این کشور است، جایی که به آن‌ها گفته می‌شود که به کشور‌های مبدا بازگردند.

یورش پلیس مکزیک به اردوگاه چیهواهوا همزمان با افزایش تنش بین مکزیک و آمریکا در موضوع مهاجرت رخ داد و می‌توان از آن به‌عنوان پاسخ مکزیک به شرایط به‌وجود آمده، یاد کرد.

ترامپ مکزیک را به شکست در مهار جریان مهاجران به سمت آمریکا متهم و تهدید کرد که تعرفه‌های قابل توجه و سیاست‌های مرزی سختگیرانه‌تری را در دستور کار خود قرار می‌دهد.

اردوگاه مهاجران در شهر شمالی چیهواهوا یکی از چند اردوگاه مهاجران در مکزیک است که به دلیل ازدحام جمعیت، شرایط بد زندگی و وضعیت فاجعه‌بار بهداشتی شناخته‌شده هستند؛ هزاران مهاجر هفته‌ها و ماه‌ها در شرایط بلاتکلیفی در این اردوگاه‌ها به سر می‌برند.

مکزیک در کانون یک بحران مهاجرتی

روزنامه اسپانیایی زبان ال‌پائیس در گزارشی به تشریح وضعیت مهاجرانی پرداخت که به زعم نویسنده گزارش «در پناهجویی محکوم روی آن‌ها بسته شده است.»

ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی خود در سال ۲۰۲۴ بار‌ها مهاجران را به‌عنوان دشمنان کشور آمریکا معرفی کرد؛ وی همچنین تهدید کرد که میلیون‌ها مهاجر را اخراج و همه گزینه‌های درخواست ویزای بشردوستانه را لغو می‌کند.

همه مهاجران منتظر طی روند پناهجویی در مرز آمریکا و مکزیک این موضوع را می‌دانستند، اما فکر نمی‌کردند که این اتفاق با این سرعت رخ دهد.

از سال ۲۰۲۳ که اداره گمرک و محافظت مرزی آمریکا CBP روزانه هزار و ۴۵۰ قرار برای دریافت و بررسی مدارک مهاجرتی را در هشت گذرگاه مرزی از تیخوانا تا ماتاموروس تعیین کرده بود، یک میلیون مهاجر توانسته بودند به‌صورت قانونی وارد آمریکا شوند؛ این امر سبب برقراری نظم در گذرگاه‌های موردنظر شده بود.

به گفته کارشناسان حذف این برنامه گزینه‌های اندکی را برای مهاجران باقی گذاشته است؛ سناریوی نهایی قابل پیش‌بینی برای این روند، ایجاد بازار پرسود برای قاچاقچیان انسان است، بازاری که به گفته کارشناسان شدت و تعداد جرایم را افزایش می‌دهد.

در چنین شرایطی از عدم اطمینان و درماندگی، هزاران مهاجر مستقر در مرز مکزیک درپی اعلام آغاز سیاست‌های ضدمهاجرتی ترامپ در نخستین روز ریاست‌جمهوری، زندگی خود را در بلاتکلیفی مرگ‌باری مشاهده می‌کنند.

این مهاجران افرادی هستند که با پرداخت هزینه‌های گزاف، گذرگاه‌های مرگ‌باری ازجمله دارین گپ را پشت سر گذاشته‌اند؛ بسیاری از آن‌ها حتی پولی برای بازگشت ندارند؛ شماری نیز در بازه زمانی انتظار فارغ از تخصص‌های خود در مکزیک مشغول کار‌های مختلف شدند.

در میان مهاجران طیف گسترده‌ای از اقشار به چشم می‌خورد، اما وضعیت برای والدینی که فرزندانشان پیش از آن‌ها به آمریکا رفته‌اند، بسیار نگران‌کننده است؛ این افراد نگرانی‌های جدی درباره آینده فرزندان خود که عمدتا کودک و نوجوان هستند، دارند.

انتهای پیام/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->