نام‌گذاری یک گونه اندمیک لرستان به‌نام یک محیط‌بان

۳ هفته پیش ۴

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، کامران فرمان‌پور، ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران در پاسگاه محیط‌بانی کوه یافته، گفت: لرستان دارای شش گونه جانوری اندمیک شامل سمندر لرستانی، سه گونه ماهی کور در تنگ هفت و وزغ لرستانی است.

او با بیان اینکه یکی از گونه‌های اندمیک ماهی کور لرستان به‌افتخار محیط‌بان عیدی حیدری نام‌گذاری شده‌است، اضافه کرد: این گونه‌ها به‌طور ویژه تنوع زیستی این استان را افزایش می‌دهند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان با اشاره به ارتقای کمی و کیفی مناطق حفاظت‌شده، ادامه داد: استفاده از فناوری‌های نوین مانند دوربین‌های پیشرفته فول‌اچ‌دی و پهپادها به ما کمک کرده‌است تا مناطق را بهتر پایش کنیم.

فرمان‌پور بیان کرد: 12 دوربین در پاسگاه‌های محیط‌بانی لرستان نصب شده‌است که امکان رصد مناطق حساس، مانند کوه یافته، بدون حضور فیزیکی محیط‌بانان را فراهم می‌کند.

او با تأکید بر مقابله با تخریب زیستگاه‌ها و شکار بی‌رویه، توضیح داد: یکی از مهم‌ترین عوامل تهدیدکننده حیات‌وحش تخریب زیستگاه‌ها است و تلاش داریم با بهره‌گیری از تکنولوژی و همکاری مردم، از این تخلفات جلوگیری کنیم.

30درصد گونه‌های جانوری ایران در لرستان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان، با اشاره به حفاظت از مناطق زاگرس، بیان کرد: این استان 30 درصد جمعیت گونه‌های جانوری و 25 درصد گونه‌های گیاهی کشور را در خود جای داده‌است و یک نشست منطقه‌ای را در خرم‌آباد برگزار خواهیم کرد.

فرمان‌پور با توضیح اینکه تالاب‌ها یکی از منابع ارزشمند اکولوژیکی است، اشاره کرد: تعارض اهالی بومی با این مناطق شدت گرفته‌است و ما در حال تلاش برای رفع این موضوع و پیگیری حقابۀ تالاب‌ها هستیم.

او با اشاره به طرح‌های احیای جانوران منقرض‌شده مانند گوزن زرد، اشاره کرد: ما در حال اجرای طرح‌های احیای این گونه‌ها هستیم تا تنوع زیستی لرستان را حفظ کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان، ادامه داد: گوزن زرد در گذشته در زیستگاه‌هایی همچون تنگ گاه‌شمار و تنگ گاززرده در زندگی می‌کرد، اما این گونه به‌دلیل تخریب زیستگاه‌ها و شکار بی‌رویه، از بین رفته‌است.

فرمان‌پور با بیان اینکه برنامه‌هایی برای تکثیر و احیای گونه‌های جانوری در دست اجرا داریم، ادامه داد: محیط مناسبی برای احیای این گونه در مجموعه کشت و صنعت، فراهم شده‌است.

او با اشاره به تهدیدات گردشگری بی‌ضابطه در لرستان، تأکید کرد: تورهای بی‌مجوز و بدون هماهنگی در فصل‌های گردشگری وارد مناطق طبیعی می‌شوند و باعث تخریب محیط زیست می‌شوند.

کمبود محیط‌بان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان، اشاره کرد: یکی از اهداف ما ثبت تالاب‌ها در کنوانسیون رامسر است و این اقدام می‌تواند گام بزرگی در جهت حفاظت از منابع طبیعی این استان باشد.

فرمان‌پور با اشاره به ضرورت تجهیز لرستان به امکانات برای مقابله با آتش‌سوزی‌ها، اشاره کرد: ما در حال پیگیری برای دریافت هلیکوپترهای اختصاصی برای عملیات اطفای حریق هستیم.

او متذّکر شد: محیط‌بانان ما با وجود کمبود امکانات و تجهیزات با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند و در شرایط سخت کاری،  جان خود را برای حفاظت از محیط‌زیست فدا می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان، ادامه داد: ما با وجود کمبود شدید نیرو در مناطق حفاظت‌شده، تلاش می‌کنیم که محیط‌بان از طریق آزمون‌های استخدامی جذب کنیم.

فرمان‌پور اعلام کرد: استاندارد به‌ازای هر هزار هکتار یک محیط‌بان است، اما ما با 70 محیط‌بان مسئولیت حفاظت از 460 هزار هکتار را در لرستان به‌عهده داریم.

او یادآور شد: ما به‌عنوان یک دستگاه نظارتی باید از صنایع، خدمات و کشاورزی نظارت و کنترل مستمر داشته باشیم تا از ایجاد آلودگی‌های زیست‌محیطی پیشگیری کنیم.

نظارت بر واحدهای آلاینده

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان، با اشاره به اقدامات در راستای کاهش آلودگی هوا، گفت: در هفته هوای پاک، از اقدامات مدارس برای آگاه‌سازی دانش‌آموزان برای حفظ محیط‌زیست تقدیر کردیم.

فرمان‌پور بیان کرد: ما به‌دقت بر واحدهای صنعتی نظارت می‌کنیم و واحدهای ایجاد آلودگی مانند آلایندگی هوا، پساب، و پسماند، تحت‌نظارت ویژه ما قرار دارند.

او با بیان اینکه ما با واحدهای آلاینده در صورت عدم رعایت ضوابط زیست‌محیطی، برخورد خواهیم کرد، ادامه داد: هدف ما تعطیلی واحدها نیست بلکه کاهش آلودگی و رعایت الزامات زیست‌محیطی است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان، با اشاره به صنایع مزاحم شهری، بیان کرد: ما در تلاشیم تا این صنایع به مکان‌های خارج از شهر منتقل شوند و این برنامه در همکاری با شهرداری و سازمان محیط‌زیست در حال پیگیری است.

فرمان‌پور به طرح‌های دولتی و قوانین زیست‌محیطی اشاره کرد و گفت: سیاست‌های دولت چهاردهم و ابلاغیات مقام معظم رهبری در راستای محیط‌زیست، مبنای کار ما است.

او با تأکید به اجرای ماده 22 قانون هوای پاک اشاره کرد: شهرداری و محیطزیست موظفند در راستای توسعه فضای سبز اقدامات لازم را انجام دهند.

انتهای پیام/ 644

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->