ناگفته‌های قتل امیرمحمد خالقی در اعترافات زورگیر بی‌رحم: گوشی سرقتی را یک و نیم میلیون فروختم

۱ روز پیش ۴

آفتاب‌‌نیوز :

«بعد از سرقت گوشی جوان دانشجو، آن را یک و نیم میلیون تومان به مالخر فروختیم». این دردناک‌ترین بخش از اعترافات قاتلی است که یکی از هولناک‌ترین جنایات پایتخت را رقم زد. متهم و همدستش برای سرقت گوشی دانشجوی نخبه دانشگاه تهران، با بی‌رحمی تمام او را با ضربات چاقو به قتل رساندند و فرار کردند، اما در حالی که هیچ سرنخی از آنها نبود، پلیس توانست در یک عملیات پیچیده و اطلاعاتی آنها را دستگیر کند.

امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی دوره کارشناسی رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران بود که شامگاه چهارشنبه بیست و چهارم بهمن ماه در حوالی پل گیشا و هنگام مراجعه به خوابگاه کوی دانشگاه، به دام دو سارق موتور سوار گرفتار شد. سارقان خشن، شماره پلاک خود را با ماسک پوشانده بودند و با چاقو به سمت دانشجوی جوان هجوم بردند تا کوله پشتی وی را به سرقت ببرند. داخل کوله‌پشتی جوان دانشجو، لپ تاپ و گوشی موبایلش بود و یکی از سارقان در جدال با دانشجوی جوان، او را با ضربه چاقو به شدت مجروح کرد تا کوله‌پشتی او را سرقت کند.

بازتاب گسترده

هرچند امیر محمد توسط اورژانس به بیمارستان شریعتی انتقال یافت، اما صبح پنج شنبه بیست و پنجم بهمن ماه به دلیل شدت جراحات به کام مرگ رفت. از همان زمان بود که تحقیقات گسترده پلیس برای شناسایی و دستگیری عاملان این جنایت آغاز شد. آنطور که خانواده امیر محمد می‌گفتند او متخصص هوش مصنوعی و جوانی نخبه بود. به گفته آنها، در روز حادثه امیرمحمد که به تازگی یک پروژه کاری گرفته بود، لپ تاپش نیز همراهش بود که هنگام بازگشت به خوابگاه، زورگیران با دیدن کوله لپ‌تاپ به سمت او حمله کردند و این جنایت را رقم زدند.

قتل امیر محمد به دست زورگیران خشن، بازتاب گسترده‌ای در پی داشت و افکار عمومی را به شدت تحت تاثیر قرار داد. تا جایی که برخی از دانشجویان در اعتراض به وضعیت امنیت کوی دانشگاه تحصن کردند و خواستار دستگیری هر چه زودتر عاملان این جنایت شدند. همزمان، این اتفاق با واکنش مسئولان بلند پایه کشورمان هم مواجه و دستورات ویژه برای دستگیری عاملان جنایت صادر شد.

تحقیقات پیچیده

کیفیت پایین فیلم‌های ضبط شده در دوربین‌های مداربسته و نبودن سرنخی از سارقان جنایتکار، کار پلیس را برای شناسایی و دستگیری آنها سخت کرده بود. با این حال تیم ویژه‌ای از کارآگاهان با بررسی‌های شبانه‌روزی و تخصصی موفق شدند هویت یکی از متهمان را شناسایی و او را در همدان ردزنی کنند. در این شرایط ماموران عملیات حفاظت اطلاعات فراجا که راهی همدان شده بودند، شامگاه دوشنبه، زورگیران خشن و ۳ عضو دیگر این گروه را در یک عملیات ضربتی دستگیر کردند.

زورگیران سریالی

به دنبال دستگیری سارقان، تحقیقات از آنها آغاز شد. بررسی‌ها حکایت از این داشت که سارقان از حدود ۳ ماه قبل، سناریوی زورگیری‌های خود را کلید زده بودند. دو عضو اصلی این گروه، سوار بر موتور می‌شدند و با پرسه زدن در خیابان‌های تهران، طعمه‌های خود را شناسایی کرده و دست به زورگیری می‌زدند. ۳ عضو دیگر این گروه نیز مالخر بودند که ماموران در بازرسی از مخفیگاه این باند، لپ تاپ دانشجوی جوان را نیز کشف کرده‌اند، اما سارقان، اعتراف کردند که گوشی موبایل امیر محمد (مقتول) را فروخته‌اند. همچنین زورگیران در ۳ ماه گذشته و از وقتی باند سرقت را تشکیل داده‌اند، مرتکب ۴۰ فقره سرقت شده‌اند، با این وجود تحقیقات تکمیلی از اعضای این گروه ادامه دارد.

قاتل: امیر محمد گفت گوشی را ببرید، اما لپ تاپ را نه

عامل اصلی جنایت در بازجویی‌ها اعتراف کرد که گوشی امیر محمد را به قیمت یک میلیون و پانصد هزارتومان فروخته است. او گفت: وقتی خبر امیر محمد در فضای مجازی منتشر شد و سرو صدای زیادی کرد، دیگر از ترسم جرات نکردم لپ تاپش را بفروشم. درواقع دست نگه داشتم و آن را نفروختم.

وی که جوانی ۳۰ ساله به نام احمد است در ادامه گفت: من در یکی از محله‌های جنوب پایتخت زندگی می‌کنم و حدود دو یا سه ماه قبل، باند سرقت را تشکیل دادیم. من و دوستم سوار بر موتور می‌شدیم و با پرسه زدن در خیابان ها، به محض شناسایی طعمه به سمتش می‌رفتم و دست به زورگیری می‌زدیم. معمولا، گوشی یا کیف‌های طعمه مان را به سرقت می‌بردیم.

او ادامه داد: دوستم راکب موتور بود و من ترک نشین. معمولا وقتی هوا تاریک می‌شد، نقشه سرقت هایمان را عملی می‌کردیم. کوی دانشگاه را هم به دلیل اینکه آن محدوده خلوت است، انتخاب کردیم.

متهم درباره شبی که به زندگی دانشجوی بی گناه پایان داد، گفت: آن شب در محدوده پل گیشا و امیر آباد پرسه می‌زدیم و به دنبال شکار طعمه بودیم که پسرجوان را دیدیم. او کوله پشتی همراهش بود که به سمتش رفتیم تا آن را سرقت کنیم. من که ترک نشین بودم از موتور پیاده شدم و به سمت طعمه مورد نظرمان رفتم. او تا مرا دید، ترسید و شروع کرد به دویدن. امیر دوستم که راکب موتور بود به دنبالش رفت و او را از پشت سر گرفت تا من رسیدم. پسر جوان می‌گفت گوشی‌ام را بگیرید، اما کیفم را نه. می‌گفت داخل لپ تاپش اطلاعات شخصی دارد که برایش مهم است. او گفت دانشجوست و مدام می‌گفت گوشی را ببرید، اما لپ تاپ را نه. او به جدال با ما پرداخت تا لپ تاپش را بگیرد، اما در آن لحظه امیر (راکب موتور) گفت بزن، بزن. من هم با چاقو دو ضربه به او زدم.

ضارب گفت:بعد از آن، من ترک موتور نشستم و هردو فرار کردیم. وی ادامه داد: ما روز جمعه متوجه شدیم که جوان دانشجو به قتل رسیده است. خبر را در تلویزیون و فضای مجازی دیدیم، اما چون چهره مان مشخص نبود فکر نمی‌کردیم دستگیر شویم.

اعترافات امیر سی جی

متهم دیگر این پرونده که راننده موتور بود، معروف به امیر سی جی است. او گفت:، چون موتور سنگین و سی جی داشتم معروف شدم به امیر سی جی. آن شب به صورت اتفاقی جوان دانشجو را انتخاب کردیم. او مقاومت کرد و امیر هم مجبور شد با چاقو او را بزند. وی ادامه داد: گوشی وی حدود ۷ میلیون ارزش داشت که ما یک میلیون و پانصد هزارتومان به مالخر فروختیم، اما لپ تاپ را نفروختیم.

وی گفت: من و احمد یک سابقه سرقت داریم. کار ما موبایل قاپی و زورگیری است که معمولا در خیابان‌های خلوت طعمه را شناسایی کرده و اموالش را به سرقت می‌بردیم و تا الان حدود ۳۰ یا ۴۰ سرقت انجام داده‌ایم که یکی از سرقت هایم، سرقت کیف جوان دانشجو در کوی دانشگاه بود.

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->