به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، در روزهای تلخ و دردناک جنگ تحمیلی، کوچهی بینش در زنجان شاهد یکی از جنایات هولناک رژیم بعثی بود. این جنایت که به عنوان یکی از سیاهترین لحظات تاریخ جنگ در یادها باقی مانده است، همچنان برای مردم و به ویژه دانشآموزان آن سالها، روز به خصوصی است. این بمباران خاطرهای تلخ و فراموش نشدنی را در قلبها و ذهنهای بازماندگان به جا گذاشت.
ظهر امروز و در مراسمی که به مناسبت یادبود شهدای دانشآموز کوچه بینش، در مدرسه موحد زنجان برگزار شد، خاطرات تلخ و حماسی دوران جنگ تحمیلی توسط چند تن از شاهدان عینی آن زمان بیان شد. شاهدانی که خود دانشآموز آن مدرسه بودند.
نقش غواصان زنجانی در پذیرش شکست توسط رژیم بعث
مهدی کریمی، مدیر حوزه هنری استان زنجان، به یادآوری جنایات جنگی و بمبارانهای دوران جنگ تحمیلی پرداخت و اظهار داشت: بچههای دیروز که در کوچه بینش شاهد یک جنایت بزرگ بودند، امروز به یاد آن عزیزان برنامه برگزار میکنند.
وی با اشاره به عملیاتهای کربلای چهار و پنج که در دیماه سال 65 انجام شد، گفت: غواصان دریادل زنجانی در این عملیاتها نقش مهمی ایفا کردند و باعث شدند عراق قطعنامه را بپذیرد و شکست را قبول کند.
این مسئول افزود: در این دوران که هنوز جنایات جنگی ادامه دارد و در غزه شاهد کودککشی هستیم، ما از همینجا کودککشی و نسلکشی در تمام دنیا را محکوم میکنیم.
*دشمن با حمله به مدارس به دنبال تضعیف کشور بود
ابوالحسن شکیبا از دانشآموزان آن دوران در مدرسه بینش، در این مراسم به خاطرهگویی پرداخت و یادآور شد: دوم بهمن حدود ساعت 12.30 ما به مدرسه 22 بهمن آمده بودیم و در شیفت بعد از ظهر بودیم. در آن زمان، پنج مدرسه همزمان در این منطقه فعالیت داشتند که شامل شهید نواب صفوی، دبستان دیانت، دبستان ادب و پروین اعتصامی بود.
وی ادامه داد: ما در محوطه مدرسه 22 بهمن بودیم و صحبتهایی درباره شهدا انجام میدادیم. زرین کمر به من میگفت که برادر زن داداشم شهید شده و نمیتوانیم این خبر را به او اطلاع بدهیم چون وضعیت روحی خوبی ندارد.
مشغول صحبت بودیم که در آن لحظه دو هواپیمای جنگی با ارتفاع پایین نزدیک شهر ما شدند و ما ابتدا فکر کردیم که هواپیماهای خودی هستند. اما متوجه شدیم که اینها هواپیماهای دشمن هستند و یک دفعه تا به خودمان بیاییم، بمبها را بر سر ما رها کردند.
شاهد عینی بمباران کوچه بینش ادامه داد: دشمن با حمله به مدارس و کشتن کودکان به دنبال تضعیف مبنای کشور بود. در زمان بمباران، بسیاری از دانشآموزان و اهالی منطقه جان خود را از دست دادند. اما این جنایات هیچگاه فراموش نخواهند شد و ما همچنان به یاد شهدای عزیزمان خواهیم بود.
پایی که وسط حیاط افتاده بود
نیما ایلخانی یکی دیگر از شاهدان عینی این جنایت، با اشاره به صحنههای تئاتری که در سالن اجرا شد، اظهار داشت: برای من همه چیز از یک خواب شروع شد. بعد از واقعه، من تقریبا بعضی شبها کابوس آن ظهر وحشتناک را هنوز هم میبینم.
او اینگونه درباره آن روز تشریح کرد: کلاس اول بودم، اول صف ایستاده بودم. صدای وحشتناک هواپیما آمد و زمین پر از شیشه های خرد شد. همه چیز خیلی سریع اتفاق افتاد، یکی از معلمان وسط حیاط افتاده و پایش قطع شده بود، به من التماس میکرد که "پامو بهم بدید".
*جنگی که کودک و بزرگ نمیشناخت
گفتنی است، بمباران کوچه بینش یکی از تلخترین و دردناکترین حوادث دوران جنگ تحمیلی بود. در این حادثه، هواپیماهای دشمن با ارتفاع پایین به شهر زنجان نزدیک شدند و بمبهای خود را بر سر مردم بیگناه و کودکان مدرسهای رها کردند. این بمباران باعث شد که بسیاری از دانشآموزان و اهالی منطقه جان خود را از دست بدهند و خاطرات تلخی در ذهن بازماندگان به جا بماند. این جنایت جنگی هیچگاه از یادها نخواهد رفت و همواره به عنوان نمادی از ظلم و ستم دشمنان به یاد خواهد ماند.
انتهای پیام/