نصب کارخانه گیاهی تولید نشاء بر روی ناوربندر ایرانی

۲۲ ساعت پیش ۲

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، امیر دریادار دوم علیرضا محمدی، معاون آماد و پشتیبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز در آئین رونمایی از کارخانه‌ گیاهی برای تأمین نیازهای محصولات کشاورزی تازه‌ ناوگان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: این پروژه حدود یک سال پیش با حضور رئیس این دانشکدگان در دفتر من مطرح شد.

وی مطرح کرد: شاید در آن روز تصور می‌کردیم که مانند بسیاری از جلساتی که صرفاً به یک تفاهم‌نامه و توافق ختم می‌شوند، این نشست نیز به همین شکل به پایان برسد، اما پس از چند ماه، زمانی که رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران از ما برای مشاهده‌ اولین نمونه دعوت کرد، برایمان جالب و انگیزه‌بخش بود و موجب شد مسائل بیشتری را مطرح کنیم و با جدیت بیشتری به توسعه‌ این پروژه بپردازیم.

معاون آماد و پشتیبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: این طرح حدود 6 ماه پیش نهایی شد و به نوعی به تفاهم و توافق رسیدیم. با این حال، تصور می‌کردیم که همچنان در مرحله‌ پژوهشی باقی خواهد ماند، اما هفته‌ گذشته اعلام شد که این پروژه آماده‌ تحویل است و به‌زودی به‌صورت عملیاتی بر روی یک واحد شناور، یعنی ناوربندرِ تمام‌ایرانی ما، نصب خواهد شد تا بتواند بخشی از نیازهای ما را پوشش دهد.

محمدی مطرح کرد: حضور ما نشان‌دهنده‌ این است که این دانشگاه، با پشتوانه‌ علمی قوی و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، بازرگانی و تجاری، همراه با حمایت بدنه‌ حاکمیت و دولت، ظرفیت بسیار بالایی در حل مسائل کلان کشور دارد. همچنین، حضور ما در این مجموعه بیانگر آن است که قصد داریم مسائل مهم را از دل همین دانشگاه استخراج کرده و به راه‌حل‌های عملی و محصولات قابل اجرا تبدیل کنیم.

معاون آماد و پشتیبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: در حال حاضر، پنج ناوگروه در پنج نقطه‌ مختلف جهان مستقر هستند؛ چه به‌صورت آموزشی و چه عملیاتی. چشم امید آن‌ها، پس از خدا، به جامعه‌ دانش‌بنیان کشورمان است تا نیازهای حوزه‌ دریا را تأمین کند. علاوه بر تکیه بر توان داخلی، بدنه‌ سازمان، دانشگاه، وزارت دفاع و مجموعه‌های وابسته به دانش کشور نیز نقش اساسی دارند.

وی با اشاره به اینکه این نمونه، تنها بخش کوچکی از این حرکت بزرگ است و برنامه‌های گسترده‌تری در پیش داریم، بیان کرد: پروژه‌های مشترک دیگری نیز در حوزه‌ امنیت غذایی داریم، از جمله موضوع گوشت گیاهی که امید است به سبد غذایی مجموعه‌ ما اضافه شود. علاوه بر این، مباحث گسترده‌ای را در حوزه‌ اقتصاد دریا‌محور آغاز کرده‌ایم که امروزه به‌عنوان یکی از مسائل کلیدی کشور مطرح است.

محمدی اضافه کرد: ظرفیت‌های قابل‌توجهی در این حوزه، از جمله دریا، سواحل، کرانه‌ها و اقیانوس‌ها وجود دارد. ما نیز، به دلیل حضور خود در این بستر، می‌توانیم نماینده‌ خوبی برای شما باشیم تا محصولات تولیدی را آزمایش و استفاده کنیم و علاوه بر آن، در داخل و خارج از کشور به شکل تجاری از آن‌ها بهره‌برداری کنیم. ما به دلیل نوع شغل و مسئولیت خود و سفرهای طولانی و زندگی در دریا می‌توانیم بهترین نماینده‌ شما باشیم.

معاون آماد و پشتیبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد: ما برای تأمین غذای نیروها در سفرهای سه و شش ماهه پیش‌بینی‌هایی کرده‌ایم، اما سفر هشت‌ماهه و گذر از آب‌های بین‌المللی بدون وابستگی به بنادر، مسئله‌ جدیدی بود که نیاز داشتیم در این رابطه از ظرفیت بدنه‌ علمی کشور استفاده کنیم. مهم‌ترین و پیچیده‌ترین مشکل ما در آن هشت ماه، تأمین محصولات تازه‌خوری بود و به میوه و تره‌بار تازه دسترسی نداشتیم.

وی با اشاره به اینکه با استفاده از این گلخانه بخشی از نیاز تازه‌خوری در دریا رفع می‌شود، بیان کرد: در حوزه‌ تولید سبد غذایی و همچنین نگهداری و افزایش ماندگاری محصولات، هنوز جای کار بسیاری وجود دارد. افتخار ما این است که امروز محصول مشترک دانشگاه و یک شرکت دانش‌بنیان، با ما به‌عنوان بهره‌بردار مستقیم رونمایی شده و بر روی ناوبندرها مستقر می‌شود.

معاون آماد و پشتیبانی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: ما با آغوش باز پذیرای همه‌ کسانی هستیم که می‌خواهند مسائل را شناسایی و به محصول تبدیل کنند و راه‌حل‌های کاربردی ارائه دهند. ما نیز از این طرح‌ها حمایت مادی و معنوی خواهیم داشت. به امید آنکه در کنار یکدیگر، عزت و افتخار را برای کشور رقم بزنیم.

انتهای پیام/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->