به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سیدرضا صدرالحسینی، تحلیلگر حوزه غرب اسیا در مصاحبه با برنامه صبح وگفتگو رادیو گفت وگو؛ با اشاره به سخنان روز گذشته مقام معظم رهبری اظهار کرد: تاریخ 150 سال گذشته کشور، قطعا در میانِ دروسِ مسئولان و تصمیم گیران بوده است ولی باید یکبار مرور شود.
رهبری با فرمایشات خود ما را به تاریخ 150 ساله اخیر ایران بازگرداندند که جمهوری اسلامی امروز باید از آن استفاده کند که همانا شناسایی دشمن است.
وی افزود: ده روز گذشته شاهد پیروزیهایی در محور مقاومت بودیم اما متاسفانه در بیرون از مرزها، دشمن جمهوری اسلامی را مجبور به مذاکره با آمریکا و غرب میداند. محور اصلی این سخنان ناظر بر این است که گویی جمهوری اسلامی به بن بست رسیده و تنها راه خروج از آن، ارتباط با آمریکاست ولی این تفسیری غلط است.
صدرالحسینی گفت: رهبری با این فرمایشات به تصمیم گیران و مسئولان تاکید کردند تا بدانند نگاه استعمار چگونه است و نظام سلطه نگاهی توسعه طلبانه به آموزههای ملی و تمدنی، منابع زیرزمینی و طبیعی و فرهنگ ما دارد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه نباید غروری غیرموجه و یا هراس و ترس از رخدادهای پیش رو داشت و باید بدانیم چه شرایطی در 50 سال گذشته بر ما رفته است، افزود: باید دانست دشمن در چه شرایطی قرار دارد.
برخی تصور دارند ترامپ، همان شخص سال 2016 و جمهوری اسلامی به همان سال تعلق دارد ولی نمیدانند آمریکا در حال تجربه آن روزها نیست؛ بلکه شاهد افول قابل توجه این کشور هستیم و مهم ترین آن، شکست در برابر مقاومت و جنگهای اخیر در 16 ماه گذشته است.
وی ادامه داد: در 48 ساعت گذشته برای اولین بار، آمریکاییها با کشورهای اروپایی در قضیه نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی همراه نبودند ولی چرا این اتفاق افتاده است؟
آیا آمریکاییها حاضر به عقب نشینی از اقدامات قبلی خود بودند؟ این نشانه استقامت و مقاومت ما در برابر آمریکاست و آنها نیز فهمیدند جمهوری اسلامی مثل سابق نیست و اگر میخواهند شرایط در نگاه ما تغییر کند، آنها نیز باید تغییر را شروع نمایند.
صدرالحسینی به رادیو گفتوگو گفت: طیف غربگرا هم در کشور علاقمند به رابطهای یک سویه و از بالا به پایین از سوی غرب هستند که این گروه را کنار میگذاریم ولی در سایر ارکان جمهوری اسلامی شاهد صلابتِ لازم هستیم که نشانه آشنایی آنها به حوزه دیپلماسی است.
این کارشناس حوزه سیاسی با اشاره ضمنی به سخنرانی ظریف گفت: برخی موضوعات حاشیهای، سیاستهای کلان جمهوری اسلامی را مشخص نمیکند. این سخنان سابقهای چند ده ساله دارد و افراد با نگاهی خاص و ویژه تجربیات شکست خورده قبلی را مجددا [بیان میکنند] ولی جایگاه خاصی در تصمیم سازیِ سیاست خارجی کشور ندارند.
ما به برخی از این مطالب انتقاد داریم ولی باید به برخی موضوعات که با قاطعیت درباره مقاومت و جمهوری اسلامی مطرح میشود هم توجه داشته باشیم.
انتهای پیام/