نقش تسلیحات مرگبار آمریکایی در کشتار غزه

۹ ساعت پیش ۱

نقش تسلیحات مرگبار آمریکایی در کشتار غزه

سازمان‌های حقوق بشری گزارش کردند که از تسلیحات آمریکایی در حمله‌های جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه استفاده شده، اما واشنگتن همچنان به ارسال این تسلیحات مرگبار ادامه می‌دهد.

خبرگزاری میزان -

دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی می‎گوید که آمریکا تا زمانی که به ارائه تسلیحات و سایر کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی ادامه دهد، در نقض‌های شدید این رژیم در غزه شریک خواهد بود.

مقام‌های رژیم صهیونیستی در جریان حمله این رژیم به نوار غزه مرتکب جنایت‌های جنگی، جنایت‌های علیه بشریت و اقدام‌های نسل‌کشی شده‌اند.

این گزارش می‎افزاید که آمریکا از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) کمک‌های نظامی و فروش تسلیحاتی بی‌سابقه‌ای به رژیم صهیونیستی ارائه کرده است. دولت آمریکا با وجود استفاده مکرر نظامیان صهیونیست از سلاح‌های آمریکایی برای ارتکاب جنایت‌های جنگی آشکار در غزه، به انتقال تسلیحات ادامه داد و آمریکا را در استفاده غیرقانونی از آنها شریک ساخت.

برونو استگنو، کارشناس حقوق بشر، گفت: اگر ترامپ می‌خواهد از همدستی دولت بایدن در جنایت‌های اسرائیل در غزه دوری کند، باید به‌طور فوری انتقال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند. ترامپ گفت خصومت‌ها در غزه «جنگ ما نیست» بلکه «جنگ آنها» است؛ اما تا زمانی که آمریکا به حمایت نظامی خود پایان ندهد، غزه جنگ ترامپ نیز خواهد بود.

افزایش تامین تسلیحات آمریکایی برای رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ

یک مطالعه انجام‌شده در دانشگاه براون نشان داد که کمک نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، دست‌کم ۱۷.۹ میلیارد دلار در سال افزایش یافته است. 

واشنگتن‌پست در مارس ۲۰۲۴ (اسفند/فروردین) گزارش کرد که آمریکا بیش از ۱۰۰ فروش نظامی به رژیم صهیونیستی را از اکتبر (مهر/آبان ۱۴۰۲) تایید کرده است؛ این کمک‌ها شامل هزاران مهمات هدایت‌شونده دقیق، بمب‌های با قطر کوچک، بمب‌های سنگرشکن، سلاح‎های کوچک و سایر اشکال کمک‌های کشنده است. 

قطع ارسال تسلیحات؛ تنها راه آمریکا برای شریک نبودن در جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی

دولت آمریکا در اوایل ژانویه ۲۰۲۵ (دی ۱۴۰۳) کنگره این کشور را از فروش ۸ میلیارد دلاری تسلیحات به رژیم صهیونیستی مطلع کرد. 

وزارت بهداشت غزه گزارش کرد که جنگ رژیم صهیونیستی در غزه به شهادت بیش از ۴۷ هزار فلسطینی و به احتمال زیاد تعداد بیشتری از افراد منجر شده است. 

مقام‌های صهیونیست تقریبا همه جمعیت غزه را به اجبار آواره کرده‌اند، از گرسنگی غیرنظامیان به‌عنوان سلاح جنگی استفاده کرده‌اند، غیرنظامیان را به‌طور عمدی از آب، برق، کمک‌های پزشکی و سایر اشیاء لازم برای بقا محروم کرده‌اند و زیرساخت‌های اساسی غزه و بیشتر خانه‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها را آسیب زده یا ویران کرده‌اند. این اقدام‌ها به جنایت‌های جنگی، جنایت علیه بشریت و اعمال نسل‌کشی توصیف می‌شود. 

استفاده از تسلیحات آمریکایی در ارتکاب جنایت

دیده‌بان حقوق بشر، عفو بین‌الملل و ده‌ها گزارش رسانه‌ای از جمله سی‌ان‌ان، ان‌پی‌آر، نیویورک‌تایمز، واشنگتن‌پست و خبرگزاری فرانسه، سلاح‌های آمریکایی را شناسایی کرده‌اند که در حمله‌های رژیم صهیونیستی استفاده شدند؛ این حمله‌ها به شهادت و معلولیت تعداد زیادی از غیرنظامیان و امدادگران شد و قوانین بشردوستانه بین‌المللی را نقض کرد.

قطع ارسال تسلیحات؛ تنها راه آمریکا برای شریک نبودن در جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی

دیده‌بان حقوق بشر، نوشت: با وجود شواهد قاطع مبنی بر بی‌اعتنایی اسرائیل به قوانین جنگ، بایدن، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، ارسال تسلیحات آمریکایی به اسرائیل را متوقف نکرد؛ او تنها یک محموله بمب ۲ هزار پوندی را در چارچوب آنچه نگرانی خود درمورد استفاده از آنها در حمله برنامه‌ریزی شده به رفح در جنوب غزه خواند، متوقف کرد.

کمیسیون حقوق بین‌الملل در گزارشی در سال ۲۰۰۱ اعلام کرده بود که دولتی که به‌طور قابل توجهی به یکی از طرفین در یک اقدام متخلفانه بین‌المللی کمک یا از آن حمایت می‌کند (درصورتی که با آگاهی از شرایط آن اقدام را انجام دهد)، مسئول این کار است. 

آگاهی واشنگتن از جنایت‌های رژیم صهیونیستی

مقام‌های دولت آمریکا به‌خوبی از شواهد فزاینده‌ای آگاه بودند که نشان می‌دهد نظامیان صهیونیست مرتکب تخلفات شدید در غزه، ازجمله با سلاح‌های آمریکایی شده‌اند. سازمان‌های حقوق بشر و بشردوستانه و کارشناسان مستقل اسناد گسترده‌ای را به دولت آمریکا ارائه کرده‌اند و کارمندان دولت گفته‌اند که گزارش‌های مشابهی را در داخل دولت ارائه کرده‌اند. 

دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) به این نتیجه رسید که اتهام‌هایی که آفریقای جنوبی در پرونده خود علیه رژیم صهیونیستی تحت کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ مطرح کرده بود، قابل قبول بود و اقدام‌های موقت دادگاه لاهه برای محافظت از فلسطینی‌ها، دولت آمریکا را درمورد خطر جنایت‌های وحشیانه در غزه آگاه کرد.

قطع ارسال تسلیحات؛ تنها راه آمریکا برای شریک نبودن در جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی

مقام‌های دولت آمریکا آشکارا درمورد سوءاستفاده‌های رژیم صهیونیستی صحبت کرده‌اند. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه پیشین آمریکا در نوامبر ۲۰۲۳ (آبان/آذر ۱۴۰۲) اذعان کرده بود که نظامیان صهیونیست بسیاری از فلسطینی‌ها را به شهادت رسانده‌اند. 

بایدن یک ماه بعد حمله‌های رژیم صهیونیستی را به‌عنوان بی‌تفاوتی توصیف کرد. او بعدا مدعی شد که چند روز پس از آغاز جنگ به نتانیاهو گفته بود که این رژیم نمی‌تواند غزه را به‌شکلی بمباران کند که همه مناطق آن ویران شوند. 

گزارش دولت آمریکا به کنگره در ماه می ۲۰۲۴ (اردیبهشت/خرداد) به این نتیجه رسید که نظامیان صهیونیست به احتمال زیاد از تسلیحات ارائه‌شده آمریکا به شیوه‌هایی مغایر با تعهد‌ها IHL [قانون بین‌المللی بشردوستانه] استفاده کرده‌اند. 

قطع ارسال تسلیحات؛ تنها راه آمریکا برای شریک نبودن در جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی

دیده‌بان حقوق بشر گزارش کرد: ترامپ با ازسرگیری ارائه بمب‌های ۲ هزار پوندی به اسرائیل موافقت کرده و خواستار پاکسازی کل غزه شده است، که به منزله تشدید هشداردهنده در پاکسازی قومی فلسطینیان در غزه است.

احتمال محکوم‌شدن مقام‌های آمریکایی

این نهاد حقوق بشری اضافه کرد: مقام‌های آمریکایی ممکن است به‌دلیل کمک و مشارکت در جنایت‌های جنگی نظامیان اسرائیلی محکوم شوند. نیرو‌های آمریکایی اطلاعات گسترده‌ای را ارائه کرده‌اند که در عملیات‌های اسرائیل مورد استفاده قرار گرفته و از نزدیک با نیرو‌های اسرائیلی برای برنامه‌ریزی عملیات‌های نظامی هماهنگ شد‌ه‌اند. 

قطع ارسال تسلیحات؛ تنها راه آمریکا برای شریک نبودن در جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی

چندین رسانه بین‎المللی گزارش کرده‌اند که ارتش آمریکا، آژانس اطلاعات مرکزی و سایر آژانس‌های این کشور، نیرو‌ها و سایر عوامل عملیاتی را برای همکاری با مقام‌های صهیونیست مستقر کرده‌اند. 

اینترسپت، گزارش کرد که نیروی هوایی آمریکا در نوامبر ۲۰۲۳ (آبان/آذر ۱۴۰۲) افسران آمریکایی را برای ارائه اطلاعات ماهواره‌ای به صهیونیست‌ها به‌منظور هدف‌گیری تهاجمی اعزام کرد. 

دیده‌بان حقوق بشر نوشت: آمریکا باید کمک‌های نظامی و فروش تسلیحات به اسرائیل را تا زمانی که نظامیان اسرائیلی مرتکب سوءاستفاده‌های گسترده و جدی شوند، متوقف کند. با توجه به تدارک سلاح‌های آمریکا که برای انجام جنایت‌های جنگی آشکار استفاده می‌شود، واشنگتن همچنین باید در جبران خسارت و بازسازی غزه کمک کند.

قطع ارسال تسلیحات؛ تنها راه آمریکا برای شریک نبودن در جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی

ارائه کمک نظامی به رژیم صهیونیستی نیز ناقض قوانین آمریکا است. چندین قانون، ازجمله بخش ۵۰۲B قانون کمک خارجی ۱۹۶۱، انتقال تسلیحات به طرف‌هایی را که به قوانین درگیری مسلحانه پایبند نیستند، ممنوع می‌کند. بخش دیگری از این قانون، آمریکا را از ارسال تسلیحات به هر طرفی که مستقیم یا غیرمستقیم، حمل‌ونقل یا ارسال کمک‌های بشردوستانه آمریکا را ممنوع یا محدود می‌کند، ممنوع می‌کند؛ کاری که چندین سازمان دولتی آمریکا گفتند که رژیم صهیونیستی انجام داده و دیده‌بان حقوق بشر مستند کرده است.

انتهای پیام/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->