نقش زنان در اجرای نشست‌ها و برنامه‌های جشنواره‌های فجر چیست؟

۱ هفته پیش ۴

نقش زنان در اجرای نشست‌ها و برنامه‌های جشنواره‌های فجر چیست؟

پس از گذشت ۴۶ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران هنوز هم نمی‌توان جایگاهی درست را برای زنان در جشنواره‌های هنری فجر متصور شد.

خبرگزاری میزان -

روز چهارشنبه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۳ مسعود نجفی مدیر روابط عمومی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در حالی محمدرضا مقدسیان، فرزاد حسنی، منصور ضابطیان و اکبر نبوی را به عنوان ۴ مجری نشست‌های رسانه‌ای و پرسش و پاسخ این دوره از جشنواره فیلم فجر معرفی کرد که جای خالی یک بانوی مجری مسلط به هنر و سینما در این بین به شدت احساس می‌شود.

منوچهر شاهسواری در بخشی از صحبت‌هایش در نشست خبری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر اشاره کرد که باید اعتراف کنیم که مجری خوب کم داریم! باید از دبیر محترم و سینمایی و حرفه‌ای جشنواره فیلم فجر سوال کرد که چه کسی و یا چه جشنواره و جشنی باید این مجری‌ها را تربیت کند؟

قطعا باید از منوچهر شاهسواری و دوستان و همکاران و هم‌صنفان او مطالبه کرد که چرا در زمانی که می‌توانستید به مجری‌های خانم و یا حتی مجری‌های جوان مرد که می‌توانستند در حوزه هنر مجریان توانمندی باشند، فرصت ندادید و از خندوانه تا جشنواره فیلم فجر و خانه سینما و صحنه تئاتر را به یک مجری سپردید که برای یک مشت دلار به آغوش من و تو و اینترنشنال رفت. جالب اینجاست که شبکه‌های معاند حتی یک برنامه هم به او نسپردند.

بی‌توجهی برگزارکنندگان این دوره از جشنواره فیلم فجر که اتفاقا خود را همواره حامی حقوق زنان معرفی می‌کنند، آنجایی پررنگ‌تر می‌شود که منوچهر شاهسواری در ادامه این نشست رسانه‌ای با اشاره به خطایی که در پوستر جشنواره رقم خورده بود، بیان کرد: از همه دوستانی که در این ایام با نقدهایشان به ما کمک کردند، سپاسگزارم و از کسانی که ما را تشویق کردند، ممنونم. برای همه ما اهمیت تصویری از فیلم سینمایی «مادر» که پشت سر ماست یک خاطره بوده و مادر جدای از یک فیلم برای ما درک شده است. امیدوارم همه مادران سایه‌شان مستدام باشد و آن‌هایی که نیستند جایشان خالی است.

البته به نظر می‌رسد کار کمی فراتر از یک طیف یا قشر حاکم بر جریان سینما باشد، چرا که اگر سابقه حضور بانوان در ادوار گذشته و به عنوان مجری یا کارشناس جست‌وجو کنیم نهایتا به چند بانوی کارشناس، منتقد و یا مجری خواهیم رسید.

به یاد نمی‌آوریم که در دوره‌ای از ادوار، مجری آیین افتتاحیه یا اختتامیه جشنواره فیلم فجر یک بانو بوده باشد و یا از میان چند تن گرداننده نشست خبری جشنواره، یک کارشناس یا مجری محض نمونه از میان ده‌ها مجری برجسته خانم و یا یک بانوی منتقد، بوده باشد تا صحت ادعاهای منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره فیلم فجر را تصدیق کند.

این جای خالی، چند نکته مهم را به ذهن متبادر می‌کند:

نخست، مدیران جشنواره نگاهی مردانه داشته و شعار حقوق زن قصیده است.

دو، مدیران جشنواره اشراف کامل و کافی به مترتبین خود ندارند و سهوا چنین اشتباهی اتفاق افتاده است. (عذر بدتر از گناه)

آخر اینکه، اعتماد کافی به زنان برای اجرای کرسی‌های مطروحه نداشتند.

و یا هر دلیل دیگری…

اتفاق قابل ذکر و تاسف‌بار طی این سال‌ها، جای خالی یک بانو در میان گردانندگان و مجریان و برگزارکنندگان تاریخ ادوار جشنواره فیلم فجر است.

امید است، منوچهر شاهسواری که در نشست رسانه‌ای جشنواره فیلم فجر قدردان نقدهای منتقدان شد، در ادامه جشنواره برای این مهم نیز چاره‌ای بیاندیشد.

انتهای پیام/


مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->