کارشناسان و فعالان حقوق بشری طرح پیشنهادی رئیسجمهور آمریکا را برای آینده غزه بهشدت محکوم کردهاند.
طرح دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای تسلط و مالک شدن بر غزه پس از آوارهشدن کامل جمعیت فلسطینی، حامیان حقوق بشر و سیاستمداران را متحیر کرده و موجب محکومیت و رد قاطع این طرح شده است.
درحالی که ترامپ خواستار تخلیه اجباری غزه بود، طرح خود را در کنفرانس خبری خود با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به سطح جدیدی رساند و گفت که آمریکا خاک فلسطین را اشغال خواهد کرد.
منتقدان استدلال میکنند که ترامپ نه تنها از پاکسازی قومی غزه حمایت میکند، بلکه طرح تصاحب این سرزمین با زور نیز نقض منشور سازمان ملل است.
کارشناسان سازمان ملل در سال ۱۹۹۴ پاکسازی قومی را اینگونه تعریف کردند: سیاست هدفمندی که یک گروه قومی یا مذهبی برای حذف جمعیت غیرنظامی یک گروه قومی یا مذهبی دیگر از مناطق جغرافیایی خاص با خشونت و ترور طراحی کند.
ترامپ گفت که خالی کردن غزه از جمعیت ضروری است، زیرا پس از بیش از ۱۵ ماه بمباران رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا، این غزه به محلی تخریبشده تبدیل شده است.
ترامپ مدعی شد: آمریکا نوار غزه را تصرف خواهد کرد و ما کاری انجام خواهیم داد؛ ما مالک آن خواهیم بود.
نتانیاهو با شنیدن اظهارات ترامپ در کنفرانس رسانهای مشترک، لبخند زد.
الجزیره نوشت: رئیسجمهور آمریکا در ماههای اخیر همچنین پیشنهاد کرده که آمریکا باید کانال پاناما، گرینلند و کانادا را در اختیار بگیرد. اما اظهارات او درمورد غزه در بحبوحه رنج و عذاب عظیم در این سرزمین بهطور ویژه دلخراش بود. این موضوع با انتقاد شدید بسیاری از فعالان حقوق بشر مواجه شد.
میدلایستآی هم نوشت: ترامپ پنهان نکرده که چگونه غزه را بهعنوان یک املاک و مستغلات عالی میبیند و از موقعیت خارقالعاده آن در مجاورت دریا و بهترین آبوهوا شگفت زده میشود، گویی که در حال بررسی این سرزمین برای ساخت اقامتگاهی مجلل است.
واکنش گروهها و فعالان حقوق بشری
عابد ایوب، مدیر اجرایی کمیته ضد تبعیض آمریکا-عربی (ADC)، اظهار کرد که طرح ترامپ وحشتناک است.
ایوب گفت که اظهارات رئیسجمهور آمریکا دیوانهوار است، اما نباید آنها را ساده انگاشت؛ باید تاکید کرد که این طرح رژیم صهیونیستی برای پاکسازی قومی غزه بوده است. اجرای این طرح برخلاف همه هنجارها و قوانین بینالمللی خواهد بود. این چیزی نیست که بتوان اجازه آن را داد.
رائد جرار، مدیر یک گروه حقوق بشری مستقر در آمریکا، اظهارات ترامپ را در مورد خالی کردن غزه و تسلط آمریکا بر این منطقه بهشدت محکوم کرد.
- بیشتر بخوانید:
- واکاوی طرح ترامپ برای کوچاندن اجباری مردم غزه از منظر حقوق بینالملل
- اخراج اجباری فلسطینیها از غزه؛ نسخه ضد حقوق بشری حامیان رژیم صهیونیستی
جرار گفت: اظهارات توهمآمیز ترامپ درمورد مالکیت غزه، نیاز جامعه بینالمللی را برای پاسخگویی سران اسرائیل و آمریکا برجسته میکند. تشدید شراکت با اسرائیل در نسلکشی و پاکسازی قومی نه تنها تهدیدی برای فلسطین است، بلکه تهدیدی برای صلح جهانی و نظم بینالمللی است.
طارق حبش که از دولت جو بایدن بهدلیل حمایت بیقیدوشرط از رژیم صهیونیستی استعفا کرده بود، گفت که طرح ترامپ تایید پاکسازی قومی و نقض آشکار قوانین بینالمللی است.
نانسی اوکیل، رئیس مرکز سیاست بینالملل گفت: اظهارات ترامپ م کمتر از یک فراخوان آشکار برای ارتکاب جنایت علیه بشریت نیست.
شورای روابط آمریکایی-اسلامی (CAIR) گفت: اگر مردم فلسطین به اجبار از غزه اخراج شوند، این جنایت علیه بشریت نسلکشی فلسطینیها را در سرزمین خودشان کامل میکند، جرقه درگیری گسترده میزند و میخ نهایی را بر تابوت قوانین بینالمللی میزند.
دروغی به نام بازسازی غزه
آمریکا میلیاردها دلار خرج نکرد، هزاران تن بمب مستقر نکرد و بر نابودی ۷۰ درصد ساختمانهای غزه نظارت نکرد تا این سرزمین بتواند بازسازی شود.
بمبها هرگز قرار نبود راه را برای بازسازی غزه باز کنند. آنها قرار بود اطمینان حاصل کنند که چیزی در این سرزمین باقی نمانده است. این ایده که جمعیت بازمانده غزه، کسانی که بمبها نتوانستند آنها را از پای درآورند، اجازه خواهند داشت تا سرزمین خود را پس بگیرند، هرگز بخشی از طرح آمریکایی-صهیونیستی نبود.
انتهای پیام/