نماینده مجلس: روابط ایران و دولت محلی اقلیم کردستان عراق به‌خوبی مدیریت شده است

۱ هفته پیش ۳

 روابط ایران و دولت محلی اقلیم کردستان عراق به‌خوبی مدیریت شده است

نماینده مجلس گفت که حضور و فعالیت گروه‌های تروریستی در مواردی باعث ایجاد تنش در روابط ما با دولت محلی اقلیم کردستان عراق شده است، اما تاکنون به‌خوبی مدیریت شده و امیدواریم در آینده نیز این مدیریت صحیح ادامه پیدا کند.

خبرگزاری میزان -

به گزارش دیدبان حقوق بشر کردستان ایران،  فتح‌الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: شرایط متفاوتی در اقلیم کردستان عراق وجود دارد و ۲ جریان مهم در آنجا تاثیرگذار هستند؛ اتحادیه میهنی کردستان و حزب دموکرات کردستان که یکی در سلیمانیه مستقر است و دیگری در اربیل و از گذشته نیز اختلاف‌هایی با یکدیگر داشته‌اند؛ پس از فوت آقای طالبانی، شرایط برای اتحادیه میهنی دشوارتر شد و البته آقای بارزانی هم در آن منطقه همچنان قدرت زیادی دارد.

این نماینده مجلس در مورد مهم‌ترین نگرانی از ناحیه مناطق اقلیم کردستان عراق را حضور گروه‎‌های تروریستی در این منطقه عنوان و تاکید کرد که همواره یکی از نگرانی‌های جدی ایران در آنجا، حضور گروه‌های تروریستی در خاک اقلیم کردستان عراق است؛ این گروه‌ها از خاک اقلیم وارد خاک ایران می‌شدند و گاهی به نیرو‌های ما حمله می‌کردند که متاسفانه منجر به شهادت تعدادی از نیرو‌های ما شد.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است که تنش‌ها میان ایران و اقلیم کردستان به‌خوبی مدیریت شده است؛ وی گفت حضور و فعالیت گروه‌های تروریستی در مواردی باعث ایجاد تنش در روابط ما با دولت محلی اقلیم کردستان عراق شده است، اما تاکنون به‌خوبی مدیریت شده و امیدواریم در آینده نیز این مدیریت صحیح ادامه پیدا کند.

توسلی در مورد روابط اقتصادی ۲ سوی مرز نیز معتقد است که ایران و عراق به‌عنوان ۲ کشور همسایه باید روابط نزدیکی داشته باشند و تاکنون نیز روابط تجاری گسترده‌ای میان ۲ طرف وجود داشته است، به‌ویژه در جنوب عراق که بافت مذهبی شیعه دارد و هماهنگی بیشتری با جمهوری اسلامی ایران نشان داده است؛ با وجود این، مشکلاتی نیز در این زمینه وجود دارد.

وی ادامه داد: در مورد اقلیم کردستان نیز شرایط متفاوت است؛ این منطقه علاوه بر هم‌مرزی با ایران، با ترکیه نیز هم‌مرز است؛ جمهوری اسلامی ایران بیشترین کمک‌ها را به کرد‌ها ارائه کرده است، به‌ویژه از سال ۱۳۷۷ و پیش از سقوط صدام و افرادی مانند شهید حکیم و آقای طالبانی نقش مهمی در این همکاری‌ها داشته‌اند.

این نماینده مجلس یادآوری کرد که ایرانی‌ها سرمایه‌گذاری‌های زیادی در آنجا انجام داده‌اند، ازجمله کشت فراسرزمینی توسط کشاورزان ایرانی و فعالیت شرکت‌های مختلف در زمینه‌های گوناگون؛ با وجود این، حوادث امنیتی گاه‌وبیگاه نگرانی‌هایی ایجاد می‌کنند و مشکلاتی را در مرز‌ها به‌وجود می‌آورند، اما در مجموع، مشکل قانونی خاصی وجود ندارد که مانع بازگشایی مرز‌ها یا گسترش روابط شود.

انتهای پیام/



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->