گفتوگو|
دبیر کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به بیان توضیحاتی درباره پیشرفتهای آموزشی کشور طی ۴۶ سال گذشته و پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی پرداخت و گفت: در حاضر ۲ هزار و ۹۴۰ دانشگاه در کشور داریم و ۴ میلیون دانشجو در دانشگاههای کشور مشغول تحصیل هستند در حالی که پیش از انقلاب تنها حدود ۱۷۰ هزار دانشجو داشتیم. همچنین از نظر پزشکی نیز پیش از انقلاب رتبه ۴۳ را در جهان داشتیم، اما اکنون در رتبه ۹ جهان قرار داریم و بسیاری از پزشکان ما به خارج از کشور اعزام میشوند.
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و طی ۴۶ سال گذشته در زمینههای مختلف پیشرفت داشتهایم و یکی از این موارد رشد روز افزون علم در کشور است. خوشبختانه ایران در زمینههایی نظیر نانو تکنولوژی، هوا و فضا، پزشکی، اختراعات، مدالهای المپیاد، تعداد دانشگاهها، دانشجویان و رشتههای تحصیلی در مقاطع مختلف، افزایش نرخ با سوادی به ویژه با سوادی بانوان و .. پیشرفتهایی چشمگیریهای داشته است.
در همین رابطه محمدرضا احمدی سنگر، دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک دهه مبارک فجر و اعیاد شعبانیه در گفتوگو با میزان به بیان توضیحاتی در مورد پیشرفتهای آموزشی کشور طی ۴۶ سال گذشته و پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی پرداخت و گفت: از نظر صنعتی پیشاز پیروزی انقلاب در رتبه ۶۴ در دنیا قرار داشتیم، اما در حال حاضر از نظر صنعتی در رتبه ۱۷ دنیا هستیم. از نظر نظامی نیز به آمریکا وابسته بودیم و هیچ رتبهای نداشتیم، اما در حاضر از نظر نظامی در رتبه پنجم جهان قرار داریم. از نظر پزشکی نیز پیش از انقلاب رتبه ۴۳ را در جهان داشتیم، اما اکنون در رتبه ۹ جهان قرار داریم و بسیاری از پزشکان ما به خارج از کشور اعزام میشوند. از نظر کشاورزی نیز قبل از انقلاب در رتبه ۳۰ جهان بودیم، اما در حال حاضر در رتبه ۹ هستیم.
رتبه سوم جهان در زمینه نانو تکنولوژی
وی ضمن اشاره اینکه در ورزش نیز در رتبه ۷۰ جهان بودیم و در حال حاضر در رتبههای ۱۰، ۱۱ و ۱۲ در ورزشهای مختلف هستیم، ادامه داد: پیش از انقلاب در زمینه هوا و فضا هیچ حرفی برای گفتن نداشتیم ولی اکنون در رتبه ۷ جهان قرار داریم. در زمینه نانو تکنولوژی نیز هیچ زمینهای نداشتیم، اما در حال حاضر رتبه سوم جهان را دارا هستیم. در زمینه زیر دریایی نیز در حالی رتبه پنجم جهان را داریم که پیش انقلاب به آمریکا و کشورهای دیگر وابسته بودیم.
رتبه دوم در زمینه اختراعات و ورتبه چهارم جهان در تولید علم
نماینده مردم رشت و خمام با بیان اینکه از نظر اختراعات پیش از انقلاب رتبه ۹۵ جهان را داشتیم و این در حالیست که الان رتبه ۲ جهان را در این زمینه داریم، افزود: از نظر تولید علم نیز حرفی برای گفتن نداشتیم، اما در حال حاضر رتبه ۴ جهان را دارا هستیم. همچنین قبل از انقلاب حدود ۸۰ موسسه پژوهشی داشتیم و در حاضر تعداد این موسسهها به بیش از ۶۴۰ در کشور رسیده است. در زمینه رشد علمی نیز پیش از انقلاب رتبه ۵۲ را در جهان داشتیم و اکنون دارای رتبه ۱۷ در دنیا هستیم.
رتبه اول جهان در سرعت رشد علم
عضو کمیسیون اصل ۹۰ با اشاره به اینکه سرعت رشد علم قبل از انقلاب ۴۰ بود و در حاضر در این زمینه رتبه یکم را در جهان داریم، بیان کرد: در زمینه رتبههای المپیادهای علمی نیز در حالی در بین ۱۰ کشور نخست دنیا قرار داریم که پیش از انقلاب در این زمینه هیچ رتبهای نداشتیم. در خصوص انرژی هستهای نیز در بین ۱۰ کشور اول جهان قرار داریم و پیش از انقلاب این انرژی را نداشتیم.
دبیر کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی ضمن بیان اینکه پیش از انقلاب حدود ۲۲۰ دانشگاه در کشور داشتیم، اما در حاضر ۲ هزار و ۹۴۰ دانشگاه در کشور داریم، توضیح داد: نرخ تحصیلات عالیه بین زنان و مردان قبل از انقلاب بیش از ۳ درصد بود و اکنون در بسیاری از رشتهها و دانشگاهها تعداد دانشجویان دختر بیش از دانشجویان پسر است. همچنین تعداد رشتههای کارشناسی در دانشگاهها پیش از انقلاب ۱۹۶ رشته بود، اما در حال حاضر ۹۱۴ رشته در مقطع کارشناسی داریم. رشتههای کارشناسی ارشد نیز پیش از انقلاب ۱۸۲ بود و در حال حاضر به هزار و ۳۳ رشته رسیده است و تعداد رشتههای دکتری تخصصی نیز ۲۸ بود و اکنون ۷۹۳ رشته در این مقطع تحصیلی داریم.
رشد ۶۰ درصدی تعداد دانشجویان دکتری پس از انقلاب
وی ضمن اشاره اینکه پیش از انقلاب تنها حدود ۱۷۰ هزار دانشجو داشتیم، اما در حاضر ۴ میلیون دانشجو در دانشگاههای کشور مشغول تحصیل هستند، عنوان کرد: تعداد دانشجویان دکتری تخصصی ما پیش از انقلاب ۹۱۳ نفر بود و اکنون تعداد دانشجویان این مقطع تحصیلی به ۵۸۰ هزار و ۶۳۸ نفر رسیده است و در این زمینه رشد ۶۰ درصدی داشتیم. همچنین تعداد اعضای هیئت علمی نیز پیش از انقلاب ۹ هزار و ۲۷۲ نفر بود که اکنون به ۶۳ هزار و ۶۱۸ نفر رسیده است، تعداد استاد تمام نیز ۷۳۳ نفر بود و در حال حاضر بیش از ۳ هزار استاد تمام در دانشگاههای کشور داریم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه تعداد مقالات چاپ شده در نشریات معتبر بین المللی پیش از انقلاب ۶۶۹ بود و الان به بیش از ۲۵ هزار رسیده است، گفت: تعداد نشریات و مجلات علمی و پژوهشی قبل از انقلاب حدود ۲۰ نشریه بود و در حال حاضر ۶۸۰ نشریه داریم.
احمدی سنگر با اشاره به اینکه قبل از انقلاب تنها ۳ درصد از بانوان با سواد بودند و این در حالیست که اکنون نرخ بیسوادی بانوان بسیار پایین است و امکان تحصیل در مدرسه و دانشگاه برای آنها فراهم شده است، ادامه داد: در مدارس کشور هم از نظر سخت افزاری و هم از نظر نرم افزاری رشد بسیار خوبی داشتیم و همه این موارد نشان دهنده رشد چشمگیر ما پس از پیروزی انقلاب است و در حالی به این پیشرفتها دست یافتیم که طی این سالها با تحریمهای فلج کنندهای رو به رو بودیم البته در برخی از شاخصها همچنان ضعفهایی داریم اما شرایطمان با قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست.
انتهای پیام/