هشدار به خریداران طلا؛ از ابزارهای امن برای معاملات استفاده کنید

۹ ساعت پیش ۲

هشدار به خریداران طلا؛ از ابزارهای امن برای معاملات استفاده کنید

تبلیغات روبه‌رشد معاملات آنلاین طلا و فعالیت بخش قابل توجه مردم در این زمینه باعث ایجاد نگرانی‌هایی شده است؛ کارشناسان معتقدند بسترهای غیرمجاز معاملات آنلاین باتوجه به نداشتن پشتوانه و زیرساخت‌ها، ممکن است تهدیدی برای سرمایه‌های مردم محسوب شود.

خبرگزاری میزان -

جذابیت خرید و فروش طلا برای عموم مردم از گذشته تا به امروز باعث شده است که ابزار‌های معامله طلا همواره با تغییراتی همراه شود.

در گذشته اغلب مردم برای سرمایه‌گذاری خرید طلای زینتی، واحد‌های صنفی را انتخاب می‌کردند؛ با گذشت زمان سکه نیز در میان مردم محبوبیت خاصی پیدا کرد.

در ادامه خرید طلای آب‌شده نیز در چند سال اخیر باوجود ریسک‌های بسیار، محبوبیت زیادی پیدا کرد و این‌روز‌ها برخی از مردم باوجود اینکه اطلاعات و تجربه کافی در این زمینه ندارند، وارد این عرصه می‌شوند.

در این میان احتمال خرید طلای تقلبی، سرقت طلا، یافتن محل امن نگهداری طلا، مشکلات فروش زیورآلات سنگین با وزن بالا و هزینه‌های مربوط به مالیات و اجرت ساخت مصنوعات طلا از جمله عواملی بوده که باعث پیدایش روش‌های نوین سرمایه‌گذاری در بازار طلا شده است.

سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلا یکی از روش‌های محبوبی بوده که در سال‌های اخیر در میان مردم برای سرمایه‌گذاری در بازار طلا جذابیت زیادی پیدا کرده است.

چه ابزاری برای سرمایه‌گذاری در بازار طلا بهتر است؟

در همین رابطه پیام الیاس‌کردی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌‎وگو با میزان گفت: در گذشته اغلب مردم برای سرمایه‌گذاری در بازار طلا، عمدتا خرید طلای زینتی و در نهایت طلا‌های کم‌اجرت را انتخاب می‌کردند. 

وی ادامه داد: بعد از طلای زینتی خرید سکه برای مردم جذاب شد، اما افزایش تقاضا در این بازار باعث افزایش حباب در انواع سکه شد که نارضایتی افراد را به همراه داشت از این‌رو عده‌ای از مردم به طلای آب‌شده روی آوردند. 

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: خرید طلای آب‌شده و سرمایه‌گذاری در این زمینه عمر حدود ۵ ساله دارد و در حقیقت در گذشته مردم عادی به سمت این نوع سرمایه‌گذاری نمی‌رفتند و فقط افراد حرفه‌ای به معامله طلای آب‌شده می‌پرداختند. 

به گفته الیاس‌کردی از اواخر سال ۱۴۰۱ صندوق‌های طلا ابزار جدیدی برای سرمایه‌گذاری در حوزه طلا شده و بسیاری از مردم را به سوی خود کشانده‌اند. 

وی ادامه داد: این صندوق‌ها با وجود دریافت کارمزد، توانستند بسیاری از نیاز‌های کاربران برای سرمایه‌گذاری در بازار طلا را پاسخ دهند و با وجود مزایای بسیار، افراد زیادی را به سمت خود جذب کنند. 

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: هر زمانی‌که پارامتر‌های تاثیرگذار در قیمت طلا از جمله نرخ اونس جهانی و دلار افزایشی شود این روند در صندوق‌های طلا نیز تاثیرگذار است و این ابزار همچون بازار سنتی طلا، به مردم سود می‌دهد.

فروش آنلاین طلا در پلتفرم‌های غیرمجاز تهدیدی برای سرمایه‌های مردم

تبلیغات خرید از سایت‌ها و پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا نیز مدتی است فراگیر شده و ممکن است بسیاری از مردم این روش را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند.

الیاس‌کردی با اشاره به فروش آنلاین طلا و تبلیغات گسترده برای سرمایه‌گذاری در این ابزار جدید، عنوان کرد: باتوجه به اینکه این ابزار هنوز مجوز‌های کامل و پشتوانه لازم برای سرمایه‌گذاری را ندارد خرید طلا در پلتفرم‌های بدون مجوز تهدیدی برای سرمایه‌های مردم محسوب می‌شود و مردم باید مراقب باشند.

وی با بیان اینکه هیچ سرمایه‌گذاری بدون ریسکی در دنیا وجود ندارد، عنوان کرد: سرمایه‌گذاران هوشمند معمولا سرمایه خود را به سمت سرمایه‌گذاری‌های کم‌ریسک هدایت می‌کنند.

به گفته این کارشناس بازارسرمایه وقتی وارد بازار طلا می‌شویم اصولا سرمایه‌گذاری کم‌ریسک را انتخاب می‌کنیم حال برای اینکه روش‌های را باهم مقایسه کنیم باید نگاهی به عملکرد این روش‌ها داشته باشیم و در مورد روش‌های جدید نیز با احتیاط به سمت آنها برویم تا متضرر نشویم. 

به هرروی یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها درباره پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا، احتمال کلاهبرداری در پلتفرم‌های غیرمجاز است و بسیاری از این ابزارها ممکن است وعده‌های وسوسه‌انگیز ارائه دهند که در صورت پیگیری، مشخص می‌شود که هیچ پشتوانه قانونی یا مالی برای این ادعا‌ها وجود ندارد. 

ضرر به اقتصاد کشور با گرایش مردم به خرید طلای کوچک‌مقیاس

همچنین پیمان مولوی، کارشناس اقتصادی در گفت‌و‌گو با میزان درمورد تبلیغات گسترده فروش آنلاین طلا در سطح شهر و اثر این موضوع بر اقتصاد کشور، اظهار کرد: تداوم این مسئله تضعیف ریال را به همراه خواهد داشت. 

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: ما در حال حاضر در سطح شهر شاهد تبلیغات گسترده‌ای از پلتفرم‌های عرضه‌کننده طلا هستیم که تبلیغ فروش طلای کوچک‌مقیاس را می‌کنند که این افراد در حقیقت ذی‌نفعان تورم هستند. 

به گفته مولوی انجام چنین معاملاتی باتوجه به اینکه امکان خرید طلا با رقم ۵۰ هزار تومان را هم فراهم می‌کند باعث می‌شود مردم به جای پول در معاملات به طلا گرایش پیدا کنند که به ضرر اقتصاد است. 

وی در ادامه تاکید کرد: معتقدیم وقتی صندوق‌های طلا و مکانیزم شفافی همچون بورس وجود دارد چرا این همه پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا و بعضا بدون مجوز درحال فعالیت هستند. 

امکان تکرار تجارب تلخ سرمایه‌گذاری با پلتفرم‌های غیرمجاز فروش آنلاین طلا

این کارشناس اقتصادی گفت: باتوجه به اینکه این پلتفرم‌های غیرمجاز فروش آنلاین طلا بدون زیرساخت‌های مناسب درحال فعالیت هستند اگر اتفاقی بیفتد ممکن است تجربه تلخ برخی از موسسات غیرمجاز وپرونده‌های کثیرالشاکی دوباره تکرار شود که لازم است نهاد‌های مجوزدهنده و مردم در این زمینه هوشیارتر باشند. 
 
 برای جلوگیری از کلاهبرداری‌های احتمالی، ضروری است که نهاد‌های نظارتی در این زمینه فعال‌تر شوند و با اعمال قوانین و مقررات مناسب، از حقوق مصرف‌کنندگان حفاظت کنند. 
از طرفی افزایش آگاهی عمومی درباره شیوه‌های تبلیغاتی فریبنده و هشدار به مردم در مورد خطرات احتمالی، می‌تواند در کاهش آسیب‌های ناشی از این نوع کلاهبرداری‌ها مفید واقع شود.

انتهای پیام/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->