پلیس فتا نسبت به افزایش کلاهبرداریهای اینترنتی با ترفند ارسال پیامکهای جعلی رجیستری گوشی هشدار داد. مجرمان سایبری با فریب کاربران و هدایت آنها به سایتهای جعلی، اطلاعات بانکی را سرقت کرده و حسابها را خالی میکنند.
کلاهبرداران هر روز و هر لحظه به دنبال راهی جدید برای اجرای اهداف شوم خود به منظور فریب مردم و خالی کردن حساب آنها هستند. مجرمان سایبری که از طریق ابزارهای الکترونیکی و در بستر اینترنت و با استفاده با ترفندهای مختلفی همچون اجاره حساب بانکی و رمز ارزی، کلاهبرداری از طریق اپلیکیشنهای جعلی همراه بانک، کلاهبرداری با رسیدهای واریزی جعلی و انواع روشهای مختلف، تلاش میکنند تا قربانیان خود را به دام انداخته و اطلاعات آنها را به سرقت ببرند، در یکی از روشهای دیگر با ارسال پیامکهای جعلی در اقدام متقلبانهای خود را به دروغ از سوی سامانه همتا معرفی کرده و کاربران را با عنوان رجیستری تلفن همراه فریب میدهند.
رجیستر کردن تلفن همراه به چه معناست؟
رجیستری گوشی همراه به این معناست که اصالت کالای ارتباطی از طریق سامانه همتا مورد تأیید قرار بگیرد. اجرای این طرح برای جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق ارتباطی به کشور از جمله تبلت و گوشی همراه است.
وزارت صنعت، معدن و تجارت در تاریخ ۲۸ مهر ۱۳۹۶ اعلام کرد با هدف جلوگیری از ورود و قاچاق گوشیهای نامعتبر و تقلبی و واردات غیرقانونی، سامانهای با نام همتا (سامانه هوشمند مدیریت تجهیزات ارتباطی) https://hamta.ntsw.ir راهاندازی کرده و از آن پس، همه گوشیهای هوشمند باید در این سامانه ثبت شوند.
ثبت گوشیهای هوشمند در این سامانه، بهمنزله ورود و ثبت قانونی آنهاست و فقط گوشیهایی امکان فعالسازی دارند که در این سامانه ثبت شده باشند.
زمانی که یک دستگاه دارای سیمکارت اعم از موبایل یا تبلت نتواند در طرح رجیستری مورد تأیید قرار بگیرد و از سامانه همتا مجوز خدمات و سرویس را دریافت نکند، تنها به مدت ۳۰ روز کارکرد دارد و پس از پایان یک ماه این دستگاه غیرقابل استفاده خواهد شد.
روش کلاهبرداری از طریق رجیستری تلفن همراه
مجرمان سایبری با سوءاستفاده از الزام رجیستری تلفن همراه، با ترفندی بهعنوان ثبت آنتن دستگاه تلفن همراه در سامانه همتا برای جلوگیری از قطع آنتن موبایل با طراحی و ارسال پیامک حاوی یک لینک آلوده به بدافزار فیشینگ، کاربران را ترغیب به ورود به سامانه و ثبتنام میکنند که در نهایت به کلاهبرداری، دریافت اطلاعات و خالی کردن حساب شهروندان ختم میشود.
در واقع مجرمان سایبری با ترغیب کاربران به ثبتنام در سامانه همتا برای قطع نشدن آنتن موبایل اقدام به فریب کاربران و کلاهبرداری از آنها میکنند.
کلاهبرداران سایتی مانند رجیستری گوشی تلفن همراه (همتا) شبیهسازی کرده که ابتدا برای ورود به سایت سریال گوشی تلفن همراه را از کاربر دریافت میکنند و از این طریق اطلاعات آنها را به سرقت میبرند.
هشدار پلیس فتا در مورد افزایش کلاهبرداری با پیامک رجیستری تلفن همراه
پلیس فتا با ابراز نگرانی از افزایش موارد کلاهبرداری اینترنتی، به شهروندان هشدار داد که مراقب پیامک با عنوان رجیستری تلفن همراه باشند.
فتا اعلام کرده است که مجرمان سایبری با ارسال پیامکهایی حاوی لینکهای آلوده به بدافزار فیشینگ، کاربران را به سامانه و سایتهای جعلی هدایت کرده و از آنها میخواهند اطلاعات شخصی و بانکی خود را وارد کنند و بهمحض وارد کردن این اطلاعات، حسابهای بانکی کاربران خالی میشود.
پیشگیری از کلاهبرداری از طریق رجیستری تلفن همراه
مهمترین عوامل پیشگیری از کلاهبرداری از طریق رجیستری تلفن همراه عبارت است از:
- شهروندان باید آگاهی خود را در رابطه با نحوه رجیستری تلفن همراه افزایش دهند.
- کاربران باید هوشیار باشند بههیچعنوان بر روی لینکهای ناشناس کلیک نکنند.
- شهروندان باید دقت داشته باشند که هیچ سازمان رسمی و حاکمیتی از جمله سامانه همتا، قوه قضاییه و... با شمارههای شخصی و سرشمارههای نامعتبر پیامکی ارسال نمیکند.
شیوههای رجیستر کردن تلفن همراه
برای پیشگیری از افتادن در دام کلاهبرداران پس از خرید و دریافت گوشی، کافی است تلفن همراه هوشمند خود را در سامانه همتا ثبت کنید. این کار را به شیوههای مختلفی میتوانید انجام دهید.
-استفاده از کد دستوری
سریعترین شیوه رجیستری تلفن همراه، شمارهگیری کد دستوری #۷۷۷۷* و پس از آن انتخاب گزینه فعالسازی (گزینه ۲) است. پس از آن شناسه ۱۵ رقمی دستگاه (IMEI)، شماره همراه خود و کد فعالسازی را وارد کنید.
پس از انجام این مراحل، پیامکی از طرف سامانه همتا ارسال میشود و به این ترتیب تلفن همراه شما در سامانه همتا ثبت میشود. شناسه ۱۵ رقمی دستگاه و کد فعالسازی روی جعبه دستگاه یا کارت گارانتی درج شده است.
-فعالسازی گوشی همراه از طریق اپلیکیشن همتا
اپلیکیشن سامانه همتا برای انواع سیستم عاملها از جمله اندروید و آیاواس، طراحی و منتشر شده است. با دانلود و ورود به این اپلیکیشن، در چند مرحله ساده و طبق دستورالعمل میتوانید تلفن همراه خود را در سامانه همتا ثبت کنید. ابتدا گزینه فعالسازی تلفن همراه را انتخاب کنید.
سپس قسمتهای مربوط به شناسه ۱۵ رقمی دستگاه (IMEI)، شماره همراه و کد فعالسازی را وارد کنید تا تلفن همراه شما در سامانه همتا ثبت شود و با خیال راحت از آن استفاده کنید.
-فعالسازی گوشی همراه از طریق سامانه همتا
رجیستری در وبسایت سامانه همتا همانند اپلیکیشن آن است. در وبسایت سامانه همتا، وارد بخش فعالسازی شوید و اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید. تمامی این مراحل در کمتر از یک دقیقه انجام میشود.
دقت داشته باشید، برای گوشیهای قانونیای که دو سیمکارت دارند، فقط ثبت یکی از سیمکارتها در سامانه همتا کافی است و نیازی به فعالسازی هر دو سیمکارت و درج هر دو IMEI وجود ندارد.
باتوجه به مطالب بیان شده، باید گفت پلیس فتا با جدیت تمام با اینگونه جرایم برخورد میکند و شهروندان میتوانند با همکاری با پلیس فتا، به کاهش وقوع این جرایم کمک کنند.
شهروندان میتوانند هر موضوع مشکوک به کلاهبرداری و جرایم سایبری را از طریق تماس با مرکز فوریتهای سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ و یا سایت پلیس فتا به آدرس https://csirc.fata.gov.ir گزارش کنند.
انتهای پیام/