کشور هلند به دلیل بیتوجهی به جنایتهای نفرت محور و اعمال استانداردهای دوگانه حقوق بشری، در سالهای اخیر به کانون اسلامهراسی در قاره اروپا تبدیل شده است.
تشدید جنایتها و جرمهای نفرتمحور در هلند سبب بدتر شدن قطبش در جامعه این کشور شده است.
موج گستردهای از خشونتهای نفرتمحور هلند را دربرگرفته است؛ این در حالی است که راهحلهای موجود برای مقابله این نوع خشونتها نهتنها کمک چندانی به بهبود شرایط نمیکند، بلکه قطبشها را در جامعه هلند افزایش میدهد.
اسلامهراسی اصلیترین جلوه این بحران است که در هلند با سرعت بیشتری در قیاس با سراسر اروپا، پیش میرود.
اقدام برخی از گروهها، حزبها و جناحهای سیاسی هلند برای پیش بردن و تشدید برنامههای ضدمهاجرتی و ضدمسلمانان، بحران را پیچیدهتر و قطبش موجود در جامعه را بیشتر کرده است.
به گزارش lawfaremedia، تعداد حادثههای اسلامهراسانه در هلند بهصورت دقیق معلوم نیست، زیرا این کشور با وجود داشتن نهاد ردیابی حادثههای موسوم به یهودستیزی، مرجعی برای رصد و حتی شمارش حادثههای اسلامهراسانه ندارد.
معدود آمارهای موجود در این رابطه را نیز هماهنگکننده ملی علیه تبعیض و نژادپرستی ارائه میکند؛ البته ناظر تبعیض سالانه در هلند، تبعیض علیه مسلمانان را بهصورت جداگانه ثبت نمیکند.
با وجود این، برخی از آمارها افزایش اقدامهای اسلامهراسانه در هلند را نشان دادهاند؛ براساس این آمارها شمار حادثههای اسلامهراسانه در هلند از ۱۷۳ مورد در سال ۲۰۲۲ به ۲۷۲ مورد در سال ۲۰۲۳ رسید.
این در حالی است که هرگونه اعتراض به موج اسلامهراسی فزاینده در هلند با سرکوب مواجه میشود.
اعتراضهای دانشگاهی به جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در هلند نیز از این قاعده مستثنی نبودند و پلیس هلند به بهانههایی مانند تضمین نظم و امنیت عمومی به شکل گسترده به سرکوب اعتراضها پرداخت.
دوگانگی استانداردها در هلند نیز وجه دیگری از ماجرا است که بر اسلامهراسی در این کشور دامن میزند؛ کم اهمیت جلوه دادن یا توجیه جنایتهای جنگی، جنایتهای علیه بشریت و نسلکشی در هلند جرمانگاری شده و میتواند به یک سال زندان منجر شود.
- بیشتر بخوانید:
- نقش سیاستمداران غربی در افزایش اسلامستیزی در اروپا
- بررسی وضعیت حقوق بشری هلند؛ تشدید رویکرد ضدمهاجرتی و فشار بر حامیان فلسطین
با وجود این، زمانی که هواداران تیم فوتبال رژیم صهیونیستی در آمستردام در جریان یک بازی فوتبال شعارهایی در حمایت از قتلعام کودکان در غزه بهعنوان اقدامی در چارچوب جنایت جنگی سردادند، هیچ مجازاتی متوجه آنها نشد.
حتی پارلمان هلند طرحهایی را برای انحلال سازمانها و موسسههای حامی فلسطینی تصویب کرد.
جنایتهای نفرتمحور در هلند با تمرکز بر اسلامهراسی مانند هر شکل دیگری از این نوع جنایتها، بر حقوق بشر تاثیر منفی گذاشته و محرکی برای افراطگراییهای خشونتآمیز در این کشور بوده است.
این امر به تحمل محدودیتها و اعمال فشار بر حق آزادی بیان در شکلهای آنلاین و آفلاین و حق تجمعهای مسالمتآمیز نیز منجر شده است.
تا زمانی که حزبهای سیاسی هلند از حادثههای خشونتآمیز برای پیشبرد برنامه ضدمهاجرتی خود استفاده میکنند، استانداردهای دوگانه اعمال میشوند، تضمین نظم عمومی بهانهای برای سرکوب حق آزادی بیان است و ...، این کشور همچنان کانون اسلامهراسی درچارچوب جنایتهای نفرتمحور باقی خواهد ماند.
انتهای پیام/