وزیر راه و شهرسازی در حاشیه نشست سالانه کمیته حملونقل زمینی کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل در اروپا (UNECE-ITC)، با وزیر حملونقل جمهوری قرقیزستان، دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش وزارت راه و شهرسازی، در حاشیه نشست سالانه کمیته حملونقل زمینی کمیسیون اقتصادی اجتماعی سازمان ملل در اروپا (UNECE-ITC)، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی با عبدستار سیرگابایف، وزیر حملونقل جمهوری قرقیزستان، دیدار و گفتوگو کرد.
در این ملاقات، طرفین بر اهمیت تقویت همکاریهای حملونقلی میان دو کشور تأکید کردند و موضوعات کلیدی مرتبط با حملونقل جادهای و ریلی را مورد بررسی قرار دادند.
در ابتدای این دیدار، سیرگابایف با ابراز خرسندی از فرصت ملاقات با وزیر راه و شهرسازی ایران، از دعوت بهعمل آمده برای شرکت در اجلاس تراسیکا، که قرار است هفتم اسفندماه سال جاری (برابر با ۲۶ فوریه) در ایران برگزار شود، قدردانی و بر حضور هیئت کامل قرقیز، تاکید کرد.
در این دیدار، فرزانه صادق با اشاره به سابقه همکاریهای حملونقلی میان دو کشور یادآور شد: آخرین نشست نمایندگان ارشد حملونقل جادهای دو کشور در جولای ۲۰۱۹ به میزبانی سازمان راهداری و حملونقل جادهای ایران، نقطه عطفی در روابط دوجانبه بوده و با عنایت به گذشت بیش از ۵.۵ سال برگزاری نشست بعدی واجد اهمیت بهنظر میرسد.
وزیر راه و شهرسازی کشورمان، در این دیدار به برخی چالشها و موضوعات عملیاتی در مسیر تقویت همکاریهای حملونقلی، اشاره کرد و خواستار رسیدگی طرف قرقیز، شامل موضوع بازگشت رویه صدور روادید رانندگان ایرانی به توافقات سال ۲۰۱۹ و تقلیل زمان صدور و حذف هزینههای مازاد، فعالسازی راهگذر KTAI، هزینههای مازاد تردد در قلمرو قرقیزستان، مطالعات و امکانسنجی مسیرهای حمل مشترک و برنامهریزی برای حمل آزمایشی میان دو کشور و نیز با طرف چینی، اعلام نظر طرف قرقیز درباره طرح پیشنهادی ایران برای همکاری در زمینه خدمات راهداری و حملونقل جادهای، تقویت ناوگان ملی و حتیالمقدور اجتناب از حمل محمولات صادراتی و وارداتی طرفین توسط ناوگان ثالث و تبادل نظر بر شیوههای افزایش ترانزیت ناوگان قرقیز از ایران شد.
همچنین گابایف، خواستار تعامل هرچه بیشتر طرفین جهت استمرار روند رو به رشد همکاریهای حملونقلی طرفین شد.
گفتنی است با توجه به ضرورت تقویت همکاریهای حملونقلی، این ملاقات گامی مهم در جهت رفع موانع موجود و تقویت همکاریهای دوجانبه حملونقلی میان ایران و قرقیزستان بود.
انتهای پیام/