پربارترین پژوهش‌های طب ایرانی مربوط به ناباروری بوده است/ پذیرفته شدن طب ایرانی به عنوان یک مکتب درمانی توسط سازمان بهداشت جهانی

۶ روز پیش ۳

پربارترین پژوهش‌های طب ایرانی مربوط به ناباروری بوده است/  پذیرفته شدن طب ایرانی به عنوان یک مکتب درمانی توسط سازمان بهداشت جهانی

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشکی اختصاص پنج درصد از بودجه پژوهشی دانشگاه‌های علوم پزشکی به طب سنتی را ارزنده دانست و گفت: پژوهش‌هایی که در حوزه ناباروری انجام شده و نتایج آن در کلینیک‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.

خبرگزاری میزان -

بهره‌برداری از نتایج پژوهش‌های مراکز علمی در استفاده از گیاهان داروی امری بسیاری مهم و ضروری است.

با این وجود اما پژوهشگران از روند توجه به نتایج تحقیقات رضایت ندارند. به عنوان مثال زهرا امام جمعه پژوهشگر برجسته ایرانی و استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با میزان ضمن گلایه از عدم بهره برداری نتایج تحقیقاتی و پژوهش‌های علمی و طبی گفت: در حوزه مهندسی صنایع و در بخش مواد غذایی تحقیقاتی را انجام داده‌ایم، این تحقیقات منحصرا مربوط به میوه انار، ترکیبات موثر در ادویه‌ها و مواد پروتئینی است که از این میان تحقیقات بر روی انار و مقاله‌های مربوط به آن مورد استناد و استقبال انجمن قلب آمریکا قرار گرفت، اما در کشور ما هیچگونه بازخوردی در مورد این تحقیقات علمی دیده نشد.

در همین رابطه نفیسه حسینی کیا مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌و‌گو با میزان با بیان اینکه پژوهش عنصر جدایی‌ناپذیر طب ایرانی و سنتی است گفت: بر اساس سند ملی و به صورت جداگانه منابع مالی برای این مهم در دستور کار قرار دارد و حدود ۵ درصد از بودجه پژوهشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برای حوزه تخصصی طب سنتی در نظر گرفته شده که اتفاقاً معاونت پژوهشی هم این موضوع را به همه دانشگاه‌ها ابلاغ کرده، اما هنوز انجام نشده است.

وی ادامه داد: تعلق گرفتن بودجه به صورت مجزا و اختصاصی به همه دانشگاه‌های علوم پزشکی و دانشکده قبلا مرسوم نبود، اما اخیر این اتفاق شکل گرفته است، بنابراین می‌تواند نوید بخش اتفاقات خوبی باشد.

حسینی کیا تاکید کرد: پژوهش‌ها بر روی آموزه‌ها و منابع طب ایرانی برنامه ریزی شده است یعنی بر مبنای اثبات مبانی طب سنتی استوار شده، به عنوان مثال پژوهش‌هایی که بر روی یک دارو انجام می شود، با توجه به نتایج و اثرگذاری دارو به لحاظ قوت و قدرت مورد ارزیابی قرار می گیرد، چنانچه از دید منابع طب سنتی مورد تاکید قرار گیرد و پژوهش‌ها در مسیر استاندارد‌ها و پروتکل‌ها باشد، نتایج درخشان را در بر داشته و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد و در جهت سلامت جامعه به کار گرفته می‌شود.

حسینی کیا به پژوهش‌های عرصه ناباوری طب سنتی اشاره و بیان کرد: پژوهش‌هایی در حوزه ناباروری انجام شده و نتایج آن در کلینیک‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. هرچه پژوهش‌ها کابردی‌تر باشد زودتر مورد بهره‌برداری قرار گرفته و در لیست استاندارد‌های درمان قرار خواهد گرفت.

مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل افزود: پربارترین پژوهش‌های طب ایرانی در بحث ناباروری کسب شده است این مهم هم اکنون با تلاش متخصصین طب ایرانی در مراکز و کلینیک‌های ناباروری در قالب خدمت ارائه می‌شود و برای رسیدن به این مسیر راه‌های سخت‌ بسیاری پشت سر گذاشته شده است.

حسینی کیا تصریح کرد: تبیین ظرفیت طب ایرانی برای اعضای هیئت علمی برنامه‌ریزی‌های دقیقی را طلب می‌کند و نیاز به کار بیشتری دارد تا در آینده شاهد نتایج خوبی باشیم. دفتر طب ایرانی و مکمل چند برنامه مشترک را در فرهنگستان علوم پزشکی با حضور رشته‌های تخصصی برای ارائه دستاورد‌های پژوهشی حوزه طب ایرانی به اجرا گذاشته است و نتایج بسیار خوبی را دریافت کرده که برخی از نتایج هم منتشر شده است.

وی گفت: ایران در طب سنتی توانسته در عرصه بین المللی به خوبی ظاهر شود و دستاورد‌های ارزنده‌ای را در مسیر خدمت به سلامت جامعه ارائه کند‌. از این رو طب ایرانی با نام «پرشین مدیسین» شناخته شده و جز مکاتب درمانی پذیرفته شده توسط سازمان جهانی بهداشت است. باید توجه داشت ثبت و ایجاد یک مکتب دانشی در سازمان جهانی بهداشت، مسیر طولانی و زمان بر را طلب می‌کند و هم اکنون به این نقطه رسیده‌ایم. دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و درمان ایران در تمامی مجامع تصمیم گیرشناخته شده و مورد توجه است و این مهم به واسطه همراهی پژوهشگران و علوم طب سنتی ایران انجام شده است. 

انتهای پیام/



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->