به گزارش خبرگزاری تسنیم از دشتستان، عبدالحسین گرشاسبی ظهر امروز در نشست شورای اداری شهرستان دشتستان با حضور وزیر جهاد کشاورزی وضعیت آبخیزداری در استان را برشمرد و اظهار کرد: در استان بوشهر از 276 حوزه آبخیز، 135 حوزه به مساحت یکمیلیون و 152 هکتار مورد مطالعه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این طرحها در قالب 905 سازه سنگی ملاتی و خاکی، 695 مورد بند گابیونی و یکهزار و 972 سازه خشکه چین و بیش از 145 هزار هکتار عملیات بیولوژیک و بیومکانیک اجرا شده که سطح تاثیر این حجم عملیات افزون بر 480 هزار هکتار است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر میانگین بارش در استان را بیش از 6 میلیارد مترمکعب عنوان کرد و گفت: این حجم آب با ضریب نفوذ 50 درصد حدود 3 میلیارد رواناب ایجاد میکند که تبدیل به سیلاب شده و مخاطره و خساراتی در مناطق پایین دست ایجاد میشود.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت توپوگرافی استان بوشهر که از سرشاخهها و مناطق کوهستانی تا دریا مسیر بسیار کوتاهی است، این حجم عظیم آب تبدیل به سیلابهای مخرب شده و خسارات بسیار زیادی به مناطق روستایی، تأسیسات و مناطق شهری وارد میکند که با اجرای سازههای آبخیزداری توانستیم بسیاری از این خسارات را کاهش دهیم.
گرشاسبی اضافه کرد: سازههای آبخیزداری با کاهش رسوبات، طرحهای وزارت نیرو را که بهعنوان سازههایی برای آب شرب استفاده میشوند محافظت کرده و به عمر آنها اضافه میکنند.
وی با اشاره به اینکه در سالهای اخیر 276 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و استانی به طرحهای آبخیزداری استان بوشهر تزریق شده عنوان کرد: تقریباً یک سوم آن از محل اعتبارات ملی بوده و مابقی منابع استانی است و در همین یکی دو سال اخیر حجم اعتبارات استانی بیش از 4 برابر نسبت به سال 1401 افزایش یافته و انتظار میرود وزیر جهاد کشاورزی به افزایش اعتبارات ملی نگاه ویژهای به استان داشته باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر بیان کرد: با توجه به مطالعات انجام شده امکان اجرای پروژههای آبخیزداری در سطح 336 میلیارد تومان برای سال جاری وجود دارد و این استعداد و ظرفیت در استان برای اجرای سازهها و این حجم از عملیات آبخیزداری و آبخوانداری با تزریق اعتبار لازم وجود دارد.
گرشاسبی با بیان اینکه بخش عمدهای از کشاورزان ما در بخش های ارم و بوشکان هستند گفت: تمرکز منابع طبیعی بر اجرای عملیات آبخیزداری در این بخشها بیشتر بوده که تحت تأثیر کم آبی و بحران آب و از دشتهای بحرانی شهرستان دشتستان میباشند.
انتهای پیام/190