به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیگنال های مذاکره بین دولت پزشکیان و دولت جدید ترامپ درحال ردوبدل شدن است، اما آیا دولت پزشکیان مجوز مذاکره را خواهد گرفت؟ با چه پیش شرط هایی؟ آیا ایران می تواند با دولت دوم ترامپ با سابقه یک بار خروج از برجام و بدعهدی در مقابل ایران وارد مذاکره مستقیم شود؟ با چه پیش شرط هایی؟
این سوالات این روزها به کرات در فضای رسانه ای و سیاسی مطرح می شود و پاسخ ها به آن نیز متفاوت است.
در همین راستا این سوالات با واکنش کاربران خبرآنلاین همراه بوده است؛
نگاهی به نظرات نشان میدهد که طیفی از کاربران مخالف وجود پیششرط برای مذاکره و عده ای موافق این موضوع هستند.
کار از شرط گذشته، کارد به استخوان رسیده!!
آنچنان که کاربری نوشته است: «پیش شرطی لازم نیست مذاکره و توافق هم برای قبول شرط های دو کشور است.» کابر دیگری نیز نوشته است: «هیچ پیش شرطی نباشه . مذاکره جدی انجام شود» همچنین کاربر دیگری نیز تاکید کرده است: «بدون پیش شرط میتوانیم مثل سایر دول بطور برابر و بدون هیچ ترس ونگرانی» کاربری به نام یوسفی نیز نوشته است: «هیچ مذاکره ای در کار نیست، شرط و شروطی هم در کار نیست» یا کاربری دیگر نیز نوشته: «پیش شرط نمیخواد.شما خبره هستید.» کاربری دیگر نیز اظهار داشت: «فکر نمی کنم ما در این شرایط بتوانیم پیش شرطی مطرح کنیم.» یکی دیگر از کاربران نیز نوشته است: «کار از شرط گذشته .کارد به استخوان رسیده!!!!!»
همچنین کاربری نیز تصریح کرده است: «اگر واقعا بقای کشور و مردم باشد، بدون هیچ پیش شرط،ومذاکره رخ درخ، به هیچ عنوان زمین زمان به نفع ما نیست، این رو وطن پرست واقعی خوب میدونه، وگرنه خدا به فریادتون برسه» کاربر دیگری نیز نوشته است: «فعلا که ما با دست پس میزنیم با پا پیش میکشیم ولی آمریکا دنبال اجرای برجام قبلی نیست و توافق جدیدی میخواهد که همه مسئله اتمی، موشکی و مداخلات خاورمیانه ایران را شامل میشود، با توجه به نظرات تندرو های داخلی و خارجی بعید است ایران و آمریکا با هم توافق کنند.» کاربری دیگر نیز تاکید کرده است که ایران در شرایطی نیست که پیش شرط بگذارد !!»
مذاکره باید با شرط دوستی و حمایت دو طرف انجام شود
طیف دیگری از کاربران نیز موافق با پیش شرط برای مذاکرات هستند. آنچنان که کاربری تاکید کرده است: «قطعا باید فقط موضوع هسته ای مطرح شود زیرا آنها نگران بمب اتم هستند بقول خودشان.و ایران هم شفاف سازی خواهد کرد.ولی موضوعات دیگر خصوصا توان دفاع غیر اتمی هیچ ربطی به آنها ندارد.» کاربری دیگر نیز نوشته است: «پیش شرطش واسه هردو طرف باشه محترمانه آمریکا همونجور که بابقیه محترمانه ودرست رفتار میکنه وتهدیدشون نمیکنه دم به دقیقه با ما همون رفتار باشه از این ور هم ایران دست از مرگ و فلان بردارن احترام اونارو نگه داره این همه کشور تو دنیا حتی برادر روسیه با آمریکا مشکل خوردن یا برادر چین که اینقد قربون صدقشون میرن ولی به آمریکا اعتماد دارن ومذاکره میکنن چطور ما اعتماد نمیکنیم.»
کاربر دیگری به نام حسن نیز نوشته است: «با شرط برد برد برای دو طرف. تبادلات بازرگانی دو طرف .دوستی و حمایت کشورها از یکدیگر . به رسمیت شناختن حقوق دفاعی دوکشور .بایستی معاهده ۵۰ ساله با حق تمدید باشد.» یا کاربر دیگری نیز نوشته است: «پیش شرط همه کشورها در مذاکرات منافع ملی و توانایی آن کشور در حفط خود در برابر تهدیدات است در هر نوع مذاکره بویژه با ترامپ باید بر دارایی و توانایی خود در قبال امتیازات متقابل تمرکز کنیم و بده و بستان نماییم نه بر اساس شعار و پشتوانه های تو خالی که بعدها ما را بیشتر منزوی کند.»
همچنین کاربری دیگر نیز نوشته است: «اول جلب اعتماد طرفین به یکدیگر دوم بررسی موارد مورد اختلاف هسته ای و تحریمها و سوم بازگشایی دفتر یا سفارت البته مراحل مذاکره اول معاونین وزارت خارجه دوکشور دوم وزرا خارجه و سوم ودر ژتو روسای جمهور دوکشور.» کاربر دیگری نیز اظهار داشت: «پیش شرط محکمی که آمریکا نتواند به راحتی از قرارداد خارج بشه البته اگر آمریکائی ها سرمایه گذاری هنگفتی در ایران انجام می دادند قطعا این موضوع بیمه می شد برای همیشه» یکی دیگر از کاربران نیز نوشته است: «به شرط تحویل ترامپ به عنوان قاتل حاج قاسم و جنایتکار جنگی به ایران.» کاربر دیگری نیز نوشته است: «به شرط عادی سازی روابط دو کشور مثل سایر کشورهای اروپایی مثل فرانسه، انگلستان به شرط سرمایه گذاری اقتصادی امریکا در ایران و سرمایه گذاری ایران در امریکا عدم عبور از خطوط قرمز یکدیگر.»
بابا بس کنید از تطهیر آدمی که دنیا رو قراره بهم بریزه
طیف دیگری از کاربران نیز نظراتی جدای از پیش شرط برای مذاکرات با آمریکا داشته اند، آنچنان که کاربری نوشته است: «شما چطور ایران رو ترغیب به مذاکره با کسی میکنید که مسئول هفت سال بدبختی و بیچارگی کشوره. واقعا فک می کنید میشه به ترامپ اعتماد کرد؟ واقعا فک می کنید اون تصمیم گیرنده است؟ بابا بس کنید از تطهیر آدمی که دنیا رو قراره بهم بریزه.» کاربر دیگری نیز نوشته است: «مطمئن باشین موضوع فقط به مسائل هسته ای ختم نمیشه موضوعاتی از قبیل حمایت ایران از برخی نیروهای مقاومتی منطقه و حتی ازادی های اجتماعی هم مورد بحث میگیره و در اون حالت باز توافقی شکل نمیگیره ولی من امیدوارم توافق شکل بگیره و گشایش اقتصادی هم برای مردم فراهم بشه» کاربر دیگری نیز به دور از این مسئله نوشته است: «ظریف ادم ذلیلی هست، نباید مذاکره شود چون طرف ما که امریکا باشه ظریف را نوچه حلقه به گوش خود می داند وبا چشم حقارت به طرف مقابلش نگاه می کنه.»
۲۷۲۱۹