به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از «ان تی وی»، مناقشه بر سر منطقه گرینلند که توسط «دونالد ترامپ«، رئیس جمهور جدید ایالات متحده آمریکا آغاز شد، در حال شدت گرفتن است.
رسانه های غربی گزارش دادهاند در حالی که گفتگوی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و دانمارک در این باره سازنده بوده است با این حال، گفتگو بین ترامپ و نخست وزیر دانمارک بر سر این مسئله بالا گرفته است.
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا با «فردریکسن»، نخست وزیر دانمارک تماس تلفنی پر تنشی داشته است که علت آن، اصرار ترامپ بر خرید جزیره گرینلند بوده است.
ترامپ در این تماس تلفنی بعد از شنیدن جواب رد از خانم نخست وزیر، دولت و کشور متبوع او را به وضع تعرفههای سنگین تهدید کرده است.
رئیسجمهور آمریکا تأکید کرده است که نه تنها از منافع ایالات متحده در منطقه قطب شمال دفاع خواهد کرد، بلکه در همکاری با گرینلند تلاش میکند تا رفاهی مشترک برای هر دو کشور تضمین شود.
حالا یک ژنرال بلندپایه اتحادیه اروپا احتمال استقرار سربازان اروپایی در جزیره گرینلند دانمارکی را که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مدعی آن است، مطرح کرده است.
«رابرت بریگر»، رئیس کمیته نظامی اتحادیه اروپا (EUMC)، در گفتگویی با روزنامه «دی ولت» در این باره گفت: این جزیره از نقطه نظر ژئوپلیتیک از اهمیت بالایی برخوردار است و همچنین از منظر سیاست امنیتی اهمیت زیادی دارد.
وی همچنین گفت: به اعتقاد من نه تنها استقرار نیروهای آمریکایی در گرینلند همانطور که تاکنون انجام دادهایم منطقی خواهد بود، بلکه همچنین اعزام سربازان اتحادیه اروپا در آینده را نیز می توان مد نظر قرار داد.
این مقام نظامی اتحادیه اروپا گفت: این یک سیگنال قوی خواهد بود و میتواند به ثبات در منطقه کمک کند.
بریگر که به عنوان رئیس کمیته نظامی اتحادیه اروپا ریاست روسای ستاد 27 کشور عضو اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، تاکید کرد: اما در نهایت چنین اقدامی یک تصمیم سیاسی است.
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در جریان مبارزات انتخاباتی و بعد از عهده داری این مسئولیت ادعای ارضی درباره گرینلند داشته و تمایل خود را بر اینکه این قلمرو خودمختار دانمارک، بخشی از ایالات متحده باشد را ابراز کرده است.
وی همچنین استفاده از قدرت نظامی یا اقتصادی برای وادار کردن دانمارک به تسلیم را رد نکرده است. گرینلند برای ایالات متحده از اهمیت استراتژیک بالایی برخوردار است.
«بریگر» همچنین توضیح داد که گرینلند یک قلمرو ماورایی دانمارک است که به اتحادیه اروپا تعلق ندارد. وی افزود: با این حال، اروپایی ها - مانند ایالات متحده آمریکا - در گرینلند منافعی دارند. این منطقه سرشار از ذخایر مواد خام است و مسیرهای حمل و نقل مهم برای تجارت بین المللی از گرینلند می گذرد. با افزایش ذوب یخ ها در نتیجه تغییرات آب و هوایی، این منطقه پتانسیل خاصی برای تنش با روسیه و احتمالا چین ایجاد می کند.
این مقام نظامی اروپا در عین حال اعلام کرد که انتظار دارد ایالات متحده به عنوان یکی از اعضای سازمان ملل، به تخطی ناپذیر بودن مرزها که در منشور سازمان ملل آمده است، احترام بگذارد.
مته فردریکسن، نخست وزیر دانمارک در 15 ژانویه گزارش داد که با ترامپ تلفنی صحبت کرده و به او گفته است که خود گرینلند باید در مورد استقلال احتمالی تصمیم بگیرد.
نخست وزیر گرینلند، که از استقلال این منطقه حمایت می کند هم بارها اعلام کرده است که این جزیره فروشی نیست و مردم خود باید در مورد آینده آن تصمیم بگیرند.
انتهای پیام/