چشم‌انداز آتش‌بس غزه؛ شکست رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف نظامی

۲ هفته پیش ۳

گفت‌وگو|

چشم‌انداز آتش‌بس غزه؛ شکست رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف نظامی

کارشناس مسائل غرب آسیا معتقد است آتش‌بس غزه و چرخش مواضع رژیم صهیونیستی که پیش‌تر به دنبال پایان‌ دادن به جنگ با گزینه نظامی بودند، یک پیروزی برای مقاومت فلسطین به‌شمار می‌رود.

خبرگزاری میزان -

وزیر خارجه قطر روز چهارشنبه، ۲۶ دی به‌طور رسمی دستیابی به توافق آتش‌بس غزه را اعلام کرد.

این آتش‌بس که دارای چند مرحله است، از روز یکشنبه، ۳۰ دی، اجرایی شد.

مرحله نخست توافق آتش‌بس شامل آزادی تمامی زنان و کودکان از زندان‌های رژیم اشغالگر صهیونیستی خواهد بود و این مرحله از توافق شامل آزادی ۲۵۰ اسیر محکوم به حبس ابد و ۴۰۰ اسیر با احکام سنگین از زندان‌های رژیم اشغالگر خواهد بود.

مرحله نخست توافق آتش‌بس در غزه ۴۲ روز ادامه خواهد داشت و براساس این توافق، آوارگان جنوب نوار غزه بدون هیچ مانعی به شمال این باریکه باز خواهند گشت.

در همین رابطه حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا در گفت‌و‌گو با میزان به تشریح اهمیت و ابعاد این آتش‌بس پرداخت.

آتش‌بس غزه؛ رژیم صهیونیستی در رسیدن به اهداف نظامی شکست مواجه شد

اصل آتش‌بس؛ پیروزی برای مقاومت فلسطین

هانی‌زاده، گفت: آتش‌بس کنونی هرچند که از برخی ابعاد قابل اعتماد نیست، اما در عین حال اصل اینکه صهیونیست‌ها قبول کردند که با حماس به مذاکره بنشینند و با واسطه قدرت‌های بین‌المللی و منطقه‌ای حل و فصل مسائل از طریق دیپلماسی را به جای جنگ بپذیرند، یک پیروزی بزرگ برای مقاومت است.

کارشناس مسائل منطقه، بیان کرد: مقاومت فلسطین از آغاز طوفان‌الاقصی اعلام کرده بود که حاضر است در ازای برخی موارد، صهیونیست‌های زندانی در اختیار خود را آزاد کند.

وی با اشاره به اینکه این صهیونیست‌ها بودند که از همان ابتدا بر محو کامل حماس و مقاومت آن و خلع‌سلاح کامل مقاومت تاکید داشتند، عنوان کرد: حتی همین اواخر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی برای چندمین بار با صراحت مدعی شد که این جنگ بدون محو کامل حماس به پایان نخواهد رسید.

چرخش مواضع رژیم صهیونیستی

کارشناس مسائل منطقه غرب آسیا با اشاره به چرخش مواضع رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: وقتی که علی‌رغم این مواضع، صهیونیست‌ها از مواضع خود به چیزی باز می‌گردند که حماس از همان ابتدای جنگ بیان می‌کرد، این یک پیروزی برای مقاومت فلسطین به شمار می‌رود.

وی با اشاره به احتمال نقض آتش‎بس توسط رژیم صهیونیستی، بیان کرد: حتی اگر صهیونیست‌ها نقض عهد کنند که از آنها بعید نیست و به آتش‎بس پایبند نباشند، اصل پذیرفتن چنین سازوکاری به معنای قبول بن‎بست در راهکار نظامی آنهاست.

حمایت همه‎جانبه غرب از گزینه نظامی رژیم صهیونیستی

هانی‎زاده با اشاره به اینکه در زمینه گزینه نظامی، آمریکا، آلمان، فرانسه، انگلیس و بسیاری از کشور‌های غربی از رژیم صهیونیستی حمایت همه‌جانبه‌ای کردند، یادآور شد: در زمینه فرمول نظامی، این کشور‌های غربی از هیچ حمایتی از رژیم صهیونیستی کوتاهی نکردند.

کارشناس مسائل منطقه، تصریح کرد: حجم تسلیحاتی که طی نزدیک به یک سال و ۴ ماه از سمت دولت‌های غربی به رژیم صهیونیستی تحویل داده شد از ۱۲۰ هزار تانک فراتر می‌رود.

ژست آمریکا درباره جنگ غزه درست نیست

وی با اشاره به موضع‌گیری آمریکا در قبال جنگ غزه، گفت: اینکه آمریکایی‌ها ژست بگیرند که این جنگ، جنگ رژیم صهیونیستی بوده و جنگ آنها نبوده، یک ژست غیرقابل پذیرش است چرا که سلاح کاربرد نظامی دارد و این سلاح‌های ارسالی آنها برای اهداف نظامی استفاده شده است؛ سلاح که برای امور آموزش و بهداشت و درمان که به کار برده نمی‌شود.

راهبرد غرب؛ پایان جنگ غزه از طریق نظامی

هانی‌زاده تاکید کرد: بنابراین راهبرد آمریکایی‌ها و غربی‌ها در قابل جنگ غزه نیز پایان آن از طریق نظامی بوده است، اما اینکه به این آتش‌بس تن دادند به این دلیل است که با گذشت حدود ۱۶ ماه از آغاز جنگ به اهداف خود نرسیدند.

وی تاکید کرد: هنوز با گذشت بیش از ۱۶ ماه از آغاز جنگ، از داخل غزه به تل‎آویو موشک شلیک می‌شود؛ روزانه به‎طور متوسط چند نظامی صهیونیست در غزه به هلاکت می‌رسند و هنوز فلسطینی‌ها خارج از غزه عملیات نفوذ انجام می‌دهند و از طریق دریا به تل‌آویو نفوذ می‌شود.

شکست کمپین بمباران رژیم صهیونیستی در غزه

‌هانی‌زاده با بیان اینکه همه این موارد نشانه این است که صهیونیست‌ها نتوانستند با بمباران‌های خود حماس را از بین ببرند، اضافه کرد: به‌تازگی هم خود آنها اذعان کردند که حماس طی ماه‌های اخیر دست‌کم ۱۵ هزار نیروی جدید جذب کرده است و آموزش داده است.

کارشناس مسائل فلسطین با اشاره به اینکه صهیونیست‌ها متوجه شدند که با وجود سختگیری‌هایی که کردند حتی نتوانستند مقابل انتقال سلاح را در غزه بگیرند، گفت: البته بخش زیادی از سلاح‌ها در غزه در کارگاه‌های داخلی تولید و آماده می‌شود.

 انتهای پیام/

مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->