رژیم صهیونیستی در نهایت به آتشبس و قبول شکست در دستیابی به اهداف جنگی خود تن داد، اما کارشناسان درباره وضعیت انسانی در نوار غزه هشدار میدهند.
آتشبس غزه که در روز چهارشنبه، ۲۶ دی اعلام شده بود، روز یکشنبه، ۱۹ دی، اجرایی شد.
براساس روز اجرای این توافق، جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه بیش از ۴۷۰ روز ادامه داشت. رژیم اشغالگر صهیونیستی طی این مدت انواع جنایت را در نوار غزه مرتکب شد که نتیجه آن، شهادت و مجروح شدن دهها هزار نفر و همچنین ویرانی این باریکه بود.
حملههای رژیم صهیونیستی به نوار غزه در ۱۵ ماه گذشته فاجعه انسانی شدیدی را ایجاد کرد که بیش از ۴۷ هزار شهید و هزاران مفقود در زیر آوار برجای گذاشته است.
براساس دادههای مقامهای غزه، رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) کارزار نظامی خود را تشدید کرد و زیرساختهای غیرنظامی را هدف قرار داده و منطقه را ویران کرده است.
براساس برخی آمارها، بیش از ۴۷۰ روز بمباران به شهادت ۵۷ هزار و ۱۳۶ نفر از جمله ۱۱ هزار و ۲۰۰ مفقود شده است که گمان میرود زیر آوار مدفون شدهاند.
این حملهها زیرساختهای غیرنظامی را ازجمله بیمارستانها، مدارس و پناهگاهها تخریب کرده و دهها هزار نفر را مجبور به فرار کرده است.
ارتش رژیم صهیونیستی علاوه بر هدف قرار دادن ۷۱۷ چاه آب، غزه را بدون آب کافی رها باقی گذاشته و ۸۸ درصد از این منطقه را نیز ویران کرده است. هزینه تخمینی این تخریب ۳۷ میلیارد دلار است.
تلفات غیرنظامی: کودکان زنان بار سنگینی را تحمل میکنند
مقامهای غزه فاش کردند که زنان و کودکان ۷۰ درصد قربانیان این جنگ را تشکیل میدهند. بیش از ۱۷ هزار و ۸۰۰ کودک ازجمله ۲۴۰ نوزاد و ۱۲ هزار و ۲۹۸ زن به شهادت رسیدهاند، در حالی که هزار و ۶۰۰ خانواده در حملههایی که بهطور خاص آنها را هدف قرار داده بودند، از بین رفتند.
در مجموع بیش از ۳۵ هزار کودک دستکم یکی از والدین خود را از دست دادهاند؛ در همین حال، حدود ۶۰ هزار زن بهدلیل مراقبتهای بهداشتی ناکافی در خطر بوده و ۷۸۵ هزار کودک از حق تحصیل محروم هستند.
تخریب بخش سلامت
بخش بهداشت غزه با آسیبهای فاجعهباری مواجه شده که ۱۶۲ مرکز پزشکی هدف قرار گرفته است و ۳۴ بیمارستان و ۸۰ مرکز بهداشتی را از کار انداخته است.
بیش از هزار متخصص مراقبتهای بهداشتی و ۹۴ کارمند بخش دفاع مدنی غزه در حین انجام وظیفه به شهادت رسیدند.
مراقبتهای پزشکی فوری برای ۱۲ هزار و ۶۶۰ بیمار مورد نیاز است و ۱۲ هزار و ۵۰۰ بیمار سرطانی بهدلیل محدودیت در کمکهای بشردوستانه نمیتوانند به درمان دسترسی داشته باشند.
کمال عدوان، آخرین بیمارستان فعال شمال غزه، پس از حمله اسرائیل فعالیت خود را متوقف کرد و وضعیت مدیر آن پس از بازداشت همچنان نامشخص است.
ارتش رژیم صهیونیستی ۱۳۶ مدرسه و دانشگاه را ویران کرده و به ۳۵۵ مدرسه دیگر آسیب رسانده و دسترسی به آموزش را بهشدت مختل کرده است.
- بیشتر بخوانید:
- جنایتهای رژیم صهیونیستی و پرتگاه رنج بشر در غزه
- وقوع نسلکشی در غزه در سکوت متحدان رژیم صهیونیستی
علاوه بر این، ۸۲۳ مسجد و ۱۹ قبرستان و ۳ کلیسا بمباران شدند.
محاصره، گرسنگی
رژیم صهیونیستی غزه را محاصره کرده و این موضوع مانع ورود کمکهای بشردوستانه و سوخت به این باریکه شده و شرایط وخیم را بدتر کرده است.
بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ کودک با مرگ ناشی از سوءتغذیه روبهرو هستند، در حالی که ۴۴ قربانی پیشتر بهدلیل گرسنگی و تغذیه ناکافی جان خود را از دست دادهاند.
دارو برای ۳۵۰ هزار بیمار مبتلا به بیماریهای مزمن مسدود شده و جانهای بیشماری را در معرض خطر قرار داده است. کمبودها به شیوع بیماریهای کشنده، بهویژه در میان جمعیتهای آواره منجر شده است.
آوارگی، بحران سرپناه
بیش از ۲ میلیون نفر از مردم غزه آواره شدهاند و بسیاری از آنها مجبور به سرپناههای موقتی شدهاند که فاقد شرایط اولیه زندگی هستند.
رژیم صهیونیستی در طول این جنگ ۲۱۸ پناهگاه را ازجمله پناهگاههای سازمان ملل، هدف قرار داد و غیرنظامیان را حتی در مناطق امن آواره کرده است.
درحالی که ۱۶۱ هزار و ۶۰۰ خانه در حملههای رژیم صهیونیستی ویران شد؛ براساس آمارها، در حال حاضر ۸۲ هزار خانه غیرقابل استفاده هستند. ۱۱۰ هزار چادر که فلسطینیها مجبور به زندگی در آنها هستند، شرایط مناسبی برای زندگی ندارند، زیرا طی روزهای اخیر سرمای شدید در این پناهگاهها جان ۸ نفر از جمله ۷ کودک را گرفته است.
خبرنگاران زیر آتش
خبرنگارانی که این بحران را پوشش میدادند نیز از حملههای رژیم صهیونیستی در امان نبودهاند.
براساس برخی آمارها، رژیم صهیونیستی دستکم ۲۰۴ خبرنگار را به شهادت رسانده، ۳۹۹ نفر را مجروح و ۴۳ نفر را بازداشت کرده است که هنوز محل نگهداری آنها مشخص نیست.
انتهای پیام/