آیین افتتاح چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر با تقدیر از حسن ریاحی و سید حمید شاهنگیان آهنگساز موسیقی ایرانی و سرودهای انقلابی در هنرستان موسیقی پسران برگزار شد.
مراسم افتتاح چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با حضور فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رضا مهدوی دبیر جشنواره موسیقی فجر، احمد صدری رئیس و جمعی از هنرمندان موسیقی در سالن آمفی تئاتر هنرستان موسیقی پسران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم تقی ضرابی آهنگساز پیشکسوت، رهبر ارکستر و مدرس موسیقی ضمن خوش آمد گویی به حاضران گفت: برگزاری مراسم افتتاحیه چهلمین دوره جشنواره موسیقی فجر در مدرسه موسیقی پسران ادای دین به هنر موسیقی است که از این جهت باید قدردان تلاش دست اندرکاران برگزاری این رویداد فرهنگی بود که در راه رشد و تجلی هنر موسیقی از هیچ کوششی دریغ نکردند.
رضا مهدوی دبیر چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر در ادامه این مراسم با اشاره به برگزاری مراسم افتتاحیه این دوره از جشنواره در هنرستان موسیقی فجر گفت: برگزاری این مراسم در هنرستان موسیقی پسران را باید به فال نیک گرفت، زیرا این مکان تمامیت موسیقی ایران است.
وی ادامه داد: در این مکان گرامی بزرگان موسیقی از ۱۰۰ سال پیش تا کنون نفس کشیدند و آثار بزرگی از علی نقی خان وزیری که تا روح الله خالقی خالق قطعه ماندگار «ای ایران» خلق شدهاند.
مهدوی تاکید کرد: امیدوارم فارغ التحصیلان هنرستان موسیقی قدر این گوهر ارزشمند را بدانند. یا استاد فریدون شهبازیان گرامی باد که او هم از فارغ التحصیلان این هنرستان بود و توانست آثار ارزشمندی به واسطه آموختههای خود از این هنر در تاریخ معاصر موسیقی به جای بگذارد.
دبیر جشنواره بین المللی موسیقی فجر با اشاره به تقدیر از دو آهنگساز پیشکسوت استادان حمید شاهنگیان و حسن ریاحی گفت: حضور هنرمندان دلسوزی، چون استادان حسن ریاحی و حمید شاهنگیان و مرحم مجتبی میرزاده در اوایل انقلاب به منظور نگهداشت موسیقی ایرانی و ساخت سرودهای انقلابی بسیار مهم و ارزنده بود.
وی در پایان صحبتهای خود گفت: امروز و در این آیین افتتاحیه جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به عدد پختگی یعنی چهل سالگی رسیده است و به طور قطع آیندگان به بهترین شکل ممکن این مسیر آمده را طی خواهند کرد.
پخش نماهنگ تقدیر از استادان ریاحی و شاهنگیان از دیگر بخشهای این برنامه بود و پس از آن مراسم تقدیر از این دو چهره موسیقی برگزار شد.
پیشنهاد تاسیس انجمن آهنگسازان جوان توسط استاد پیشکسوت
حسن ریاحیِ، آهنگساز پیشکسوت موسیقی ایران ضمن قدردانی از برگزاری این مراسم گفت: وارد هنرستان موسیقی پسران که شدم یاد روزگاری افتادم که از این هنرستان فارغ التحصیل شدم و اکنون خوشحالم که هنرستان همچنان به قوت خود باقی است و چهرههای جوان موسیقی از این هنرستان به جامعه موسیقی معرفی میشوند.
وی ادامه داد: روی سخنم با مسئولان فرهنگ و هنر است که میخواهم جوانانِ این سرزمین را دریابند. جوانانی که امروز نیاز به پشتیبانی دارند و همچنین درخواست دارم به منظور حمایت از هنرمندان و آهنگسازان جوان موسیقی، انجمن آهنگسازان و کشف استعدادهای درخشان در این عرصه و معرفی به ارکسترهای ملی تشکیل شود؛ و امیدوارم این اتفاق مبارک رخ دهد.
حمید شاهنگیان نیز در سخنانی گفت: هنر موسیقی با تلاش و پایمردی بی دریغ هنرمندان موسیقی با وجود همه فشارها به خصوص اوایل انقلاب همچنان استوار ایستاده است.
وی متذکر شد: در آن دوران که فشارهایی برای حذف هنر موسیقی بود تعدادی از هنرمندان از جمله حسن ریاحی، مرحوم مجتبی میرزاده و فریدون شهبازیان و بسیاری دیگر از هنرمندان سعی کردند شرایط موسیقی در آن دوران را برای ماندگاری این هنر برای ایندگان هموار کنند؛ و اکنون خوشحالم موسیقی ایران به عدد چهل رسیده است که باید قدردان این زیبایی و شکوه بود.
برپایی جشن تولد هشتاد سالگی تولد استادان حسن ریاحی و حمید شاهنگیان و اجرای هنرجویان موسیقی و هنرستان موسیقی پسران از دیگر بخشهای آیین افتتاحیه چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر بود.
در ادامه مراسم فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت با بیان این مطلب که هنر موسیقی زبان مشترک میان ملتها است؛ گفت: صحبت کردن در جمع هنرمندان ما سراسر شور و عشق هستند بسیار سخت است.
وی ادامه داد: تاریخ موسیقی اصیل ایران هنرمندی هنرمندان بسیاری را به خود دیده است. زمانی که آواز استاد شجریان و آوای آسمانی ربنای استاد را میشنویم به عمق زیبایی و معنویت هنر موسیقی پی میبریم و ارتباط عمیقی را با روح آدمی برقرار میکند.
سخنگوی دولت با بیان این مطلب که جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در چهل دوره برگزاری خود شاهد عشق و پایمردی اهالی موسیقی بوده است؛ گفت: امروز خوشحال هستیم که هنر موسیقی با همه فراز و فرودها، ناملایمتیها و عدم تاب آوری افراد و جریانهای مرتبط به هنر موسیقی و نامهربانیهایی که دیده با بزرگی، مدارا، تاب آوری هنرمندان ارزشمند و اصیل موسیقی ایران و همچنین با آموزش این هنر به نسلهای آینده، همچنان هنر موسیقی را استوار نگه داشتهاند.
وی در پایان گفت: لازم است یادی از درگذشتگان هنر موسیقی به خصوص فریدون شهبازیان داشته باشیم که با ساخت موسیقیهای خوب یادگاریهای شنیدنی را از خود به جای بگذارد.
لازم به توضیح است مجموع قطعات اجرایی شده در آیین افتتاحیه چهلمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با هنرمندی هنرجویان هنرستان موسیقی پسران صورت گرفت.
انتهای پیام/