کارشناس مسائل بین‎الملل: تردیدهای جدی درباره سیاست‎های ترامپ وجود دارد

۹ ساعت پیش ۲

گفت‎وگو|

 تردیدهای جدی درباره سیاست‎های ترامپ وجود دارد

کارشناس مسائل بین‎الملل با اشاره به اینکه درباره سیاست موسوم به فشار حداکثری ترامپ تردیدهای جدی وجود دارد، گفت: مشخص نیست که سیاست‎های دولت دوم ترامپ برای آمریکایی‌ها نتیجه مطلوبی داشته باشد.

خبرگزاری میزان -

عابد اکبری، کارشناس مسائل بین‎الملل در گفت‌و‌گو با میزان به بررسی برخی از سیاست‎های دولت جدید آمریکا پرداخت.

اکبری، گفت: بزرگ‌ترین تفاوت میان دوره نخست ریاست‌جمهوری ترامپ و دوره کنونی که می‌توان به آن اشاره کرد، این است که ترامپ و آمریکایی‌ها در دوره قبل شاید یک باور برای اجرا و پیگیری کمپین فشار حداکثری داشتند.

وی با اشاره به اینکه تردید‌های جدی درباره اجرای سیاست فشار حداکثری وجود دارد، اظهار کرد: به نظر می‌رسد بخش زیادی از این تردید‌ها ناشی از امکان‌پذیری اجرای آن است و اینکه شرایط به‌گونه‌ای دنبال شود که این قانون اجرا شود.

کارشناس مسائل بین‎الملل با تاکید بر اینکه شرایط منطقه و همچنین خود آمریکا در قبال متحدان خود در اروپا، غرب آسیا و دیگر نقاط جهان تغییر کرده است، تاکید کرد: درباره اینکه این سیاست ترامپ یک قانون است و یا یک دستور که صرفا نهاد‌های اجرایی آمریکایی هم باید تابع آن باشند، تردید‌های جدی حقوقی وجود دارد.

به گفته وی، به‌طور کلی اگر بخواهیم اثربخشی این سیاست را بررسی کنیم، تردید‌های بسیار جدی را می‌توان برای آن در نظر گرفت.

کارشناس مسائل بین‎الملل با اشاره به اینکه نکته‌ای که وجود دارد این است که ترامپ دوره دوم یک تغییر با ترامپ دوره اول ریاست‌جهوری کرده و آن بازی همزمان با کارت‌های مختلف است، اضافه کرد: ترامپ به‌عنوان مثال در موضوع روابط با اروپا، به‌طور همزمان به اروپایی‌ها درباره اعمال تعرفه فشار وارد می‌کند و تهدید می‌کند که از آمریکا نفت و گاز بیشتری خریداری کنند؛ وی همچنین تهدید به کاهش حمایت مالی و تسلیحاتی از اوکراین می‌کند و همزمان می‌گوید که قصد دارد با روسیه وارد یک تعامل متفاوت شود؛ ترامپ همچنین بحث گرینلند و خرید آن را مطرح می‌کند.

اکبری اظهار کرد: این چند موضوع باعث شده که اروپایی‌ها به‌طور ناگهانی با ترامپی مواجه شوند که همزمان کارت‌های بازی را در زمینه‌های مختلف رو می‌کند و موضوع‌ها را به شکل‌های متفاوتی دنبال می‌کند.

وی عنوان کرد: اینکه ترامپ تا چه حد در اجرای این سیاست‌ها موفق می‌شود یا نمی‌شود و اینکه اروپایی‌ها چگونه واکنش نشان می‌دهند و آیا در برابر خواسته‌های حداکثری ترامپ تسلیم می‌شوند‌ یا خیر، به پیگیری‌های آمریکایی‌ها در ماه‌ها و سال‌های آینده در قبال هرکدام از این کارت‌های بازی و امکان واقعی پیگیری آنها بستگی دارد.

اکبری با اشاره به اینکه ما می‌توانیم درباره رویکرد متفاوتی که برخی از قدرت‌های آسیایی مانند چین و هند اتخاذ کردند صحبت کنیم، عنوان کرد: همین اواخر هند به عنوان یک قدرت بزرگ آسیایی روابط نظامی خود را با آلمان و اروپا توسعه داد که یک تحول بسیار مهمی بود.

کارشناس مسائل بین‎الملل، گفت: همه اینها نشان می‌دهد طبیعتا هدفی که آمریکایی‌ها به دنبال آن هستند نمی‌تواند به همان شکلی که از قبل پیش‌بینی کرده‌اند، پیش برود.

انتهای پیام/



مشاهده این خبر در منبع اصلی
-->