نادرقلی ابراهیمی در گفتوگوبا خبرنگار تسنیم در اراک، با اشاره به مشکلات کمبود آب در استان مرکزی، اظهار داشت: کمبود منابع آبی ناشی از مدیریت منابع و مدیریت مصرف است و ما باید ناترازی مدیریت منابع و مصارف را در قالب برنامه برای هر استان تهیه و اجرا کنیم.
وی افزود: مهمترین ناترازی منابع آبی در استان و کشور نیز ناترازی عقل، اراده، تصمیم و جدیدیت است، با توجه به شرایطی که اکنون حادث شده ما وارد سومین سال خشکسالی شدید شدهایم و عدم ریزشهای جوی و عدم تامین نزولات جوی منجر به کم شدن سطح آب و کمبود و کسری آبهای زیرزمینی شده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی و عضو کمیسیون تلفیق بودجه بیان کرد: بر این اساس بنده از وزیر نیرو سوال پرسیدم که راجع اعمال مدیریت بحران و اعمال مدیریت ریسک در تامین منابع در استانهای مختلف از جمله استان مرکزی که هم بخش شرب و هم بخش صنعت و بخش کشاورزی دچار چالش شده است چه برنامهای دارند.
ابراهیمی عنوان کرد: یکی از برنامههای مجلس برای تامین آب مورد نیاز در بخش صنعت استفاده از آبهای برگشتی است که این مهم باید اعمال شود و نباید آب تصفیه شده به واحدهای صنعتی داده شود.
وی ادامه داد: در بخش کشاورزی باید روشهای نوآورانه، فناورانه و تولید در محیطهای گلخانهای اعمال شود که این مهم باید از سوی وزارت جهاد کشاورزی پیگیری و الگوی کشت برای محصولات کم آببر تهیه شود، همچنین یکی از مباحث کمبود آب مربوط به مدیریت بخش شرب است که ما خارج از عرف استاندارد مصرف میکنیم و باید این مصرف مدیریت شود.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی و عضو کمیسیون تلفیق بودجه اضافه کرد: بنابراین مدیریت هر سه بخش صنعت، کشاورزی و شرب نیازمند تعامل دولت، مردم و ارائه بستههای اجرایی در شرایط حساس توسط وزارت نیرو وزارت جهاد کشاورزی است. و موضوع اصلی تراز مدیریت منابع و مصارف در شرایط بحرانی و اعمال مدیریت منابع ریسک برای پیش بینیهای آینده است.
انتهای پیام/711/