مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران بابیان اینکه تا پایان سال حدود ۲۰ همت کمبود بودجه در پرداختها خواهیم داشت گفت: پرداختی مهر و آبان پزشکان مطب دار از هفته آینده انجام میشود.
نشست خبری مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با موضوع بیان دستاوردها صبح امروز دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد.
محمد مهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در این نشست ضمن اشاره به این نکته که با رشد تورم هزینه سلامت نیز افزایش پیدا کرده است گفت: بر اساس آمار ماهانه ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداختی به مؤسسات طرف قرارداد داریم و ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رشد هزینه داشتهایم، این مهم در بخش خدمات ۶۷ درصد رشد داشته است. در حالی که رشد بودجه این مقدار نبوده است. تا پایان سال حدود ۲۰ همت کمبود بودجه در پرداختها خواهیم داشت.
وی ادامه داد: فشار هزینهها خود را از خرداد ماه نشان داد. هر ماه حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان پرداختی به داروخانههای خصوصی داریم، پرداختی مهر و آبان پزشکان مطب دار، از هفته آینده انجام خواهد شد.
ناصحی گفت: پزشکان و اساتید توانمندی را در حوزه پیوند اعضا داریم و نیاز است تا پرداختهای به موقع شکل بگیرد تا بتوانیم انگیزه مالی در آنان را ایجاد کرده در عین حال هزینههای کادر درمان را پرداخت کنیم. متاسفانهعدم پرداختهای به موقع سبب میشود تا حتی رزیدنتها نیز انگیزهای برای ورود به بخشهای مختلف پیوند نداشته باشند از این رو تلاش میکنیم تا در پرداختها سرعت بیشتری ایجاد شود.
وی با بیان اینکه سبک نادرست زندگی است سبب شده تا چاقی و به دنبال آن دیابت در جامعه افزایش داشته باشد گفت: پوشش داروهای بیماریهای دیابتی نکتهای است که بیمه سلامت آن را مدنظر قرار داده است. بر اساس آخرین آمار ایران در منطقه خاورمیانه در حوزه چاقی بزرگسالان بعد از مصر قرار دارد و در حوزه چاقی کودکان در رتبه نخست خاورمیانه قرار دارد که این خطری بزرگ محسوب میشود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران تاکید کرد: در حوزه داروی بیماران SMA نیز که تولید داخل است، ۷۰ درصد هزینه را تأمین کردیم و ۸۰۰ بیمار وارد سامانه شدهاند و ۲۰۰ بیمار دیگر نیز وارد سامانه خواهند شد تا امکان دسترسی به داروی مورد نظر برای آنها از طریق داروخانههای منتخب فراهم شود. میزان مصرف دارو در کشور ما بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است، به طور میانگین در هر نسخه ایرانیها، ۴.۲ قلم دارو تجویز میشود؛ در حالی که این عدد در دنیا بین ۱.۶ تا ۱.۹ قلم است.
وی به مداخلات غیر ضروری اشاره و بیان کرد: مصرف زیاد دارو یکی از مشکلاتی است که در جامعه ما رواج دارد و در بحث پیشگیری سطح ۴ قرار دارد و در قالب مداخلات غیر ضروری محسوب میشود و این منابع بیمهها خصوصاً بیمه سلامت را هدف گرفته و ضربه میزند. مصرف داروی زیاد بسیار مضر است و در سالمندان تداخل و منع مصرف دارو را به همراه دارد. آگاهیرسانی و مقاومت در مقابل دارو یکی از نکاتی است که باید فرهنگسازی شود.
ناصحی به اقلام آزمایشگاهی در کل کشور اشاره و بیان کرد: هم اکنون حدود ۱۵ قلم میانگین آزمایش در نسخهها قرار دارد در حالی که اقلام آزمایشگاهی در کل کشور در هر نسخه حدود ۱۰.۵ است که این مهم نیز نیازمند فرهنگسازی و اصلاح دارد.
وی اشارهای به جمعیت تحت پوشش بیمه سلامت داشت و افزود حدود ۴۵ میلیون از جمعیت ایران تحت پوشش این بیمه هستند، اما بودجههای اختصاص یافته جوابگوی پاسخ به نیاز جامعه نیست و باید حداقل دو برابر بودجه امروز باشد.
انتهای پیام/